Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Oslo kuvina, osa yksi!

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Oslo kuvina, osa yksi!
(tyttöaamupala)


(poika-aamupala)Ensimmäinen satsi satunnaisia Oslo-kuvia, olkaa hyvä! Osa on otettu Kimmon kännykällä, osa mun järkkärilläni, ja osa noista jälkimmäisistäkin on kuvattu asetukset täysin vituralleen väännettyinä, mutta ei voi mitään :D Unohdan aina säätää kameran uudestaan uudessa tilanteessa, ja jos pyydän Kimmoa ottamaan kuvia, se ei ainakaan ymmärräm mistään asetuksista mitään, jos(/kun) en oo ite tajunnu niitä katsoa, joten näillä mennään.

Kuvat lähinnä ensimmäiseltä päivältä sekä seuraavalta aamiaiselta! Kolmannessa kuvassa näkyy hotellimme, tuo keltainen ihana kivitalo torneineen vasemmalla! ♥ Hotelli sijaitsi n. 1,5 kilometrin päässä varsinaisesta keskustasta Bygdøy Allélla, jonne kävellenkin pääsi nopeasti, mutta myös kaksi bussilinjaa meni ihan hotellin edestä viidessä minuutissa keskustaan! Löydettiin hotelli hotels.com:n kautta, oltiin jo varattu yksi hotelli ihan rautatieaseman tuntumasta, mutta muutama viikko ennen lähtöä kyseisellä hotellisivustolla oli tarjouspäivät menossa, ja löydettiin tuo ihan mielettömän ihana hotelli samaan hintaan kuin keskustan kuppasempi vaihtoehto! Kyseessä oli siis Rica Hotel Bygdøy Allé, enkä voi muuta kuin suositella sitä! Tosin kyseessä taitaa olla hieman kalliimpi hotelli ilman tarjouksia, mutta mikäpä Oslossa ei olisi normaalisti kallista.... :D

Käytiin ensimmäisenä päivänä myös aikamme kuluksi ajelemassa Oslon julkisen liikenteen lautoilla, jotka ajelevat kaupungin edustalla sijaitsevien saarten välillä. (Oslossa on kätevintä ottaa 24 tunnin (tai 7 päivän, jos meinaa olla kaupungissa pidempään) lippu joukkoliikenteeseen, sillä pääsee kätevästi kaikilla metroilla, busseilla, ratikoilla ja noilla lautoilla liikkumaan!) Sieltä nuo merimaisemakuvatkin, yhdeltä saarelta nuo ihanat ihanat pienet mökit! Olen himoinnut jo muutaman vuoden omaa kesämökkiä (ihan tälleen ajoissa, ei meillä ole vielä omaa asuntoakaan tarkotus ihan heti hankkia :D), joten järvenrantamaisemille ihan hyvä vaihtoehto ois nuo pikkuasunnot tuolla Oslovuonolla... Ehkä joku päivä!

Saarilauttailun jälkeen käveltiin vielä ympäriinsä ihania pikkukatuja, ja kuljettiin vielä keskustan kautta kohti hotellia. Vaikka edellisviikon tapahtumat eivät tavallisessa arkielämässä enää juurikaan näkyneet, löytyi tuo kukka- & kynttilämeri on Tuomiokirkon edustalta, samoin jokainen patsas ja suihkulähde oli vuorattu ruusuilla ja pienillä kynttilöillä.
Oli aika pysäyttävää kävellä tuolla suunnassa keskustaa, koska rakennusten ja kauppojen ikkunoita oli hajonnut yli viiden korttelin päässä räjähdyspaikasta. Ihan lähelle varsinaista räjähdyskorttelia en edes halunnut mennä, noita kukkia ja surevia ihmisiä kirkon lähellä oli jo tarpeeksi haikea katsella. Mutta elämä jatkuu, kuten yksi saarelta selvinneistä sanoi: "If one man can show so much hatred, imagine how much love we can show together." ♥

Tunnisteet: ,

16 kommenttia:

3. elokuuta 2011 klo 12.12 , Blogger mira kirjoitti...

Hienoja kuvia kuitenkin vaikka kameran asetukset eivät olleet kohdillaan! :) Oslo vaikuttaa kauniilta paikalta - ainakin kesällä -, suosittelet varmasti matkustamista sinne. :)

 
3. elokuuta 2011 klo 13.03 , Blogger Riikka kirjoitti...

Oslo näyttää kyllä tosi kauniilta kaupungilta! Pakko päästä joskus käymään siellä :)

 
3. elokuuta 2011 klo 14.20 , Anonymous emma kirjoitti...

tosi kivannäköinen kaupunki! ihania kuvia muutenkin(:

 
3. elokuuta 2011 klo 14.44 , Blogger smes kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kaunis kaupunki. :) Joskus haluiaisin ehdottomasti itekin käydä siellä ja monessa muussakin paikassa (oon ollut vaan Tallinnassa ja Tukholmassa :/).

 
3. elokuuta 2011 klo 15.18 , Blogger karoliina kirjoitti...

Oho, aika paljon kukkia tossa ! Oslo näyttää kivalta kaupungilta, ois joskus kiva päästä sinne :) Miten kallista siellä oikeesti on? :D

 
3. elokuuta 2011 klo 16.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

aaaa toi näyttää niin kauniilta paikalta! kiitti laura, ihan pakko päästä joskus käymää! :D

 
3. elokuuta 2011 klo 18.21 , Blogger llaura kirjoitti...

mira: se on kaunis vuodenajasta riippumatta <3

Riikka: kannattaa ehdottomasti mennä jos vaan on mahdollista!

emma: kiva se onkin!

smes: Osloa voin kyllä suositella ehdottomasti, ei oo kaukanakaan ;)

karoliina: no Suomi, ja etenkin Helsinkikin on kalliita paikkoja yleisesti suhteutettuna, joten ei se suomalaiselle nyt niiiin kalliilta tunnu. ruoka siellä on kallista, samoin asuminen/hotellit, mutta ei se nyt ihan vararikkoonn vie siellä vierailla :)

anonyymi: hyvä ;)

 
3. elokuuta 2011 klo 18.50 , Blogger Kaisa kirjoitti...

Noi aamupalakuvat on jotenkin niin loistavia.. 8D

 
3. elokuuta 2011 klo 19.45 , Blogger Johanna kirjoitti...

Upeita kuvia! Ihan nälkäkin tässä tulee kun nuo aamiaiset näyttää niin hyviltä :p

http://mymind-ssu.blogspot.com/

 
3. elokuuta 2011 klo 21.13 , Blogger Senja kirjoitti...

todella kauniita ja vaikuttavia kuvia. himo norjaan vaan kasvaa, sinne on pakko päästä käymään!

 
3. elokuuta 2011 klo 23.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kyllähän se uus blogi sit piti perustaa, ku pamahti niin passeli nimi mieleen :D ihan alkutekijöissähän toi vielä on, mut tällasena malttamattoman ihmisenä en pysty panttaamaan :D saa käydä kurkkimassa! http://karpalokinuski.wordpress.com/

ps. oon vieläki ihan fiilareissa et oot takas, jee! <3

 
4. elokuuta 2011 klo 10.16 , Blogger llaura kirjoitti...

Kaisa: aika kuvaavia.. :D

Johanna: kiitos :)

Senja: suosittelen ehdottomasti vierailemaan :)

paulahelena: sinne siis nyt heti, jee!

 
4. elokuuta 2011 klo 11.17 , Anonymous Puputupuna kirjoitti...

Kauniita kuvia. Ihana olisi joskus päästä käymään Norjassa! :)

 
4. elokuuta 2011 klo 20.34 , Blogger AnsQ kirjoitti...

Ihanan näköstä. Etenkin toi oranssi talo on söpö! 8)

 
5. elokuuta 2011 klo 11.38 , Anonymous saana kirjoitti...

varmaan joku syö noin vähän :O
varsinkin jos on hotellin hintaan sisältyvä hyvä aamupala!
hörregoood tyttö nyt sentään !

 
5. elokuuta 2011 klo 13.15 , Blogger llaura kirjoitti...

puputupuna: norja on kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! <3

ansq: eikö ookin :)

saana: kiitos äidillisestä huolenpidostasi, mutta yhteen ainoaan kuvaan perustuva huolesi on kyllä varsin turha, en mä rakas kaikkea syömääni kuvaa jos et sattunut huomaamaan :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu