Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Canon vs. Pentax

tiistai 30. elokuuta 2011

Canon vs. Pentax

Canonilta tarjottiin jokunen aika sitten minulle medialainaan EOS 550D -kameraa, ja kun sen laina-aika on nyt umpeutunut, ajattelin siitä teille jotain kertoa. Pari viikkoa sillä ehdin kuvailemaan, ja oikeastaan kaikki sillä aikaa tehtyjen postaustenkin kuvitukset ovat tuolla Canonilla otettuja. Ja ihan tiedoksi, en ole siis missään nimessä mikään valokuvausguru, enkä ihan kamalasti kameroista tiedä, joten tätä postausta ei sillä kannata ottaa, mutta ajattelin silti nyt kertoa päällimmäisiä fiiliksiä, mitä tuosta lainakamerasta tämän kahden viikon aikana heräsi. Eli oma kameranihan on iskän (toim.huom., isäni on valokuvaus- ja kameraharrastaja, joten tulen viittaamaan varmaan vähän joka välissä hänen mielipiteisiinsä ja neuvoihinsa kun kameroista puhutaan :D) vanha, vuonna 2007 ostettu Pentax K100D, jolla olen kuvaillut reilun vuoden päivät nyt, ja se tosiaan on syrjäyttänyt käytöstäni täysin kokonaan ennen käyttämäni Canonin peruspokkarin.

Yleisesti ottaen käyttömukavuuksiltaan Canon ja Pentax oli aikalailla samaa luokkaa, ja se mitä Canonissa oli parempaa, johtuu paljon siitä, että malli taitaa olla sen 3-4 vuotta omaa runkoani uudempi. Multahan ei löydy videokuvausmahdollisuutta Pentaxista, Canonin näyttö oli joku sata kertaa laadukkaampi, mutta itse kuvausjäljessä/kuvien laadussa en huomannut mitään eroa. Kommenttiboksissa mulle tosin vinkattiin ottamaan kuvia liikkuvista kohteista, joten nähdään vähän automaattitarkennuksen eroja! Tässä muutama Canonilla otettu:Ja tässä sillä isäni uudemmalla Pentaxilla ja sen perusobjektiivilla otettuja kuvia:Eli vertailussa lähinnä siis mihin Canon huonoimmillaankin pystyy, ja taas mihin Pentax, isäni se uudempi versio parhaillaan pystyy :) Mua harmittaa kun en saanut otettua Canonilla kaikkein aurinkoisimpina päivinä kuvia Elvistä, mutta siis uskon sen yltävän myös parempiin kuviin noiden liikkuvien kohteiden kanssa, jos sitä olisi itsekin ehtinyt käyttää enemmän kuin sen kaksi viikkoa! Huimaa eroa noiden kahden mallin välillä tuskin tosissaa on, mutta jollain tapaa tykkään tän käyttökokemuksen perusteella kuitenkin Pentaxin tarkennusnopeudesta. Mikä riippuu todella paljon sitten taas objektiivistakin, joten vertailepa noita sitten :D

Ainoa missä oli mielestäni selkeä ero, oli lähitarkennus! Kun otin vaikka kotipostaukseen lähikuvia, jouduin vaihtamaan kuvausvälineeni muutamassa kuvassa omaan Pentaxiin, koska en saanut Canonia tarkentamaan lähikuvissa yhtä helposti kuin Pentaxia! Canon jäi jumittamaan ja veivaamaan ikuisuuksiksi, ja vaikka siinä oli vastaavat tarkennusasetukset päällä kuin Pentaxissa, ei se silti suostunut joka kohdasta kuvaa ottamaan. Esim. tuota kattokruunua kuvatessa Canon ei löytänyt tarkennuspistettä sitten ollenkaan, joten kuva on otettu Pentaxilla.

Yleisesti ottaen Canonin plussia (Pentaxiin verrattuna tai ihan muutenkin) oli keveys (tosin iskä tokas, että "no, muovi on kevyttä" mikä sai ainakin mut heti ajattelemaan, että keveys ei takaa samaa laadukkuutta kun painavampi Pentaxini, se onko näin oikeasti, niin en tiedä :D), nykyaikaisuus, kuvanoton nopeus, hyvä näyttö, nopeat toiminnot, helppokäyttöisyys - vastasi toiminnoiltaan varsin paljon omaa kameraani. Miinuksia sitten antaisin ehkä tosiaan tuosta automaattitarkennuksesta, vauhdissa ei pysytä mukana ja lähellä sahataan vuosia. Ja toki siitä, että saattaa olla käyttäjässäkin vika, oon oikeesti todella tottunu tohon omaan vanhaan, ja ymmärtänette ettei kahdessa viikossa ihan uuden kanssa samanlaisiin rakkausväleihin kerkeä päästä :D

No, Canon oli siis hyvä peruskamera, helppokäyttöinen ja automaattiasennolla varmasti oikein hyviä kuvia tarjoava vähemmänkin kameroista tietäville. Itse en siihen niin kovasti ihastunut, että aikoisin Canoniin vaihtaa, ennemminkin se sai haaveilemaan uudemmasta Pentaxista. Jos minulta kysytään, suosittelisin edelleen Pentaxia ennemmin kuin Canonia, mutta onhan Canonissa tietenkin se hyvä puoli, että suosionsa ansioista siihen on varmasti myynnissä hyvinkin paljon oheismateriaalia, objektiiveja yms, myös käytettyinä, jolloin niitä saa hippasen edullisemmin ostettua :)

Semmosta siis tällä kertaa! Kysykää, jos on kysyttävää, vastaan jos osaan :D

Tunnisteet: ,

10 kommenttia:

30. elokuuta 2011 klo 18.33 , Anonymous senni kirjoitti...

Hauska ero noissa tarkennetuissa kuvissa :) Mulla on itselläni Nikon, se on kans vähän hias tarkentaa? Ootko kokeillu? en oo ennen pentaxista itte ees kuullu :D

 
30. elokuuta 2011 klo 18.41 , Blogger llaura kirjoitti...

senni: Nikonia en oo kokeillu juurikaan.. :) Pentax on kai se noita kahta pienempi merkki, mutta vanha, kohtuullisen tunnettu ja hyvä sekin on!

 
30. elokuuta 2011 klo 21.58 , Anonymous Puputupuna kirjoitti...

Kiitos Laura tästä postauksesta! On kyl huomattavasti paremmat nuo Pentaxilla otetut Elvi kuvat, ainakin läheltä. :) Itse mietin myös sitä että mitenköhän paljon tuo objektiivi vaikuttaa tuohon tarkennukseen? Mun Nikonilla oon huomannu ettei tosiaankaan aina löydä automaatilla tarkennuspistettä ja lähikuvissa pitääkin käyttää joskus manuaalia tarkennukseen. Liikkuvaa kohdetta kuvatessa tarkennuksen pitäis kyllä olla automaatilla aika nopea.

En kyllä itsekkään oikein tuosta Canonista merkkinä syty, musta tuntuu et enemmän se on harrastelijoita varten kun niitä jotka ammatikseen kuvaa tai on muuten vaativampia kuvaajia. Kovasti on mietinnässä vielä kameran vaihto, täytyy harkita vielä mikä olis paras vaihtoehto. Käytettynähän voi jonkun laadukkaan rungon saada paljon edullisemmin kun jonkun huonomman uuden.

Ei kyllä voi olla hymyilemättä kun noita Elvin kuvia katsoo! Ihanan iloinen :)

 
30. elokuuta 2011 klo 23.10 , Blogger maiu kirjoitti...

Kaiken a ja o kameravertailussa on samanlaiset kuvausolosuhteet. En nyt tavallaan tahtois märistä (köh, canonistilla eli meikällä on nyt kyllä oma lehmä ojassa.. :D), mutta mun mielestä noi canonkuvat on otettu vähän hämärässä ja pentaxkuvat suorassa auringonvalossa! Ihan epistä siis!1one+

Tarkennuksen "laadukkuudesta" sen verran, että olet ihan oikeassa siinä, että canon tuppaa haeskelemaan vähän turhan pitkään sitä tarkennuspaikkaa, etenkin hämärässä. Tiedä sitten millä sitäkin helpottaisi, jos siis ei manuaalitarkennusta halua käyttää. Täytyis varmaan ostaa kalliimpi runko. Pöh. :P

 
31. elokuuta 2011 klo 8.37 , Blogger llaura kirjoitti...

Puputupuna: kyllähän se objektiivi siihen taitaa vaikuttaa, noi kameroiden mukana tulevat perusobjektiivithan ei koskaan niitä parhaita ole. tietenkään, mistäs ne kamerayhtiöt sit lisää rahaa repis, jos ne laittais jo alotuspakettiin parhaat osat ;)

maiu: haha, ei tässä Canonia sorsita :D hämärässä noita jälkimmäisiä kuvia ei ole otettu, keskellä päivää, mutta pilvisempää toki oli. otin kyllä aurinkoisellakin ilmalla kuvia liikkuvista koheista, mutta nekään ei onnistunut yhtään sen paremmin kun noi esimerkkikuvat, että nyt ei tolla pienellä valotuserolla pitäis olla kyllä mitään merkitystä :) oisin toki voinut tähän postaukseen valita myös ne aurinkoisena päivänä napatut elvi-kuvat, mutta nää oli kuvina vaan onnistuneemmat, joten siitä syystä noi. :)

 
1. syyskuuta 2011 klo 23.58 , Blogger Janni kirjoitti...

http://suosikki.fi/s/f/editor/images/janni/rantasalmi/r34.jpg
Morjes! Täällä yksi Canonisti heräsi kerrankin kommentoimaan :D Hämmästelin noita melkoisen epätarkkoja, sumeita ja tummia Canonilla otettuja kuvia. Ja etenkin, kun itsekin kuvaan koiraani todella usein omalla Canon EOS 450D -järkkärilläni, joka on tota 550D:tä pari mallia vielä vanhempi! Itse olen ollut varsinkin päivän valossa todella tyytyväinen kamerani ominaisuuksiin, vaikka juurikin sitä koiraa kuvattaessa. Alla muutama esimerkki:

http://suosikki.fi/s/f/editor/images/janni/rantasalmi/r34.jpg

http://suosikki.fi/s/f/editor/images/janni/rantasalmi/r14.jpg

http://suosikki.fi/s/f/editor/images/janni/rantasalmi/r12.jpg

http://suosikki.fi/s/f/editor/images/janni/hannan%20kanssa/IMG_2146.JPG

Kaikki kuvat on siis otettu täydessä liikkeessä ja mun mielestä ihan onnistuneita :)

Voipi olla, että jos on käyttänyt eri merkkistä laitetta kuin mihin yleensä on tottunut, niin se tuntuma ei kerkeä vielä muodostumaan siinä parissa viikossa. Itselläni meni ainaki melko kauan, ennen kuin rupesin saamaan hyviä kuvia. :)

Itselläni on järkyttävä hinku päivittää omia kuvailu vehkeitäni ja oon harkinnut Canon EOS600D:tä!

 
2. syyskuuta 2011 klo 6.30 , Blogger llaura kirjoitti...

Janni: kiitos huipusta kommentista :) korjasin tota tekstiä vastaamaan ehkä vähän enemmän sitä, mitä alunperinkin sillä hain, mutta en näemmä oo taas ihan viimesen päälle tätä kirjotellu.. :D mutta siis joo, oon tosiaan aika vannoutuneesti yhdessä tuon Pentaxini kanssa, joten Canon tuntu ehkä yllättävänkin erilaiselta jossain asioissa? opettelun puutetta varmasti, ei kahdessa viikossa niin ehdikään tuntumaa saamaan :)

 
14. syyskuuta 2011 klo 23.07 , Blogger Ida-Jessica kirjoitti...

Canonisti täälläkin (harmi kun ei pentaxilaiset oo viel tullu sulle kommentoimaan) mutta ymmärrän kyllä mitä tällä tekstillä sanot (luulisin).

Mun blogin kaikki kuvat on mun ottamia ja ne on otettu Canonin 450Dllä (eli aika vanhalla perusrungolla) ja sen peruskitillä (ellei iPhonella mut sen kyl sit huomaa). Se on totta et lähi/hämärä -tarkennus Canonil voi mennä joskus ylirassaavaks mut muuten todella pätevää järkkäröintiä.

Omituista tosin ettei edes tohon lamppuun kohdentanut? Noh, köh, en mäkään osaisi käyttää salee Pentaxia sillai et siitä sais kaikki mehut irti. Se on se mihin on tottunut :--D Aloittelijalle suosittelisin silti ensikameraksi Canonia (tietenki, ei omaa lehmää todellakaan ojassa yms) mieluummin entä Sonyä, Pentaxia, Nikonia..

 
23. syyskuuta 2011 klo 0.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mukava törmätä tällaisiin Pentax juttuihinkin. Pari päivää sitten olin kuvaamassa parin ihmisen kanssa, jotka eivät tienneet mikä kamera minulla on. Ennen kuin otin kameran esille toinen kysyi "Kumpi sulla on Canon vai Nikon ?". Kysymyksen asettelu yllätti niin, että hetken piti miettiä miten vastaa. No ei sen puoleen, minä ylpeänä kaivoin Pentaxini (K-5) esille aloin kuvaamaan. On Pentaxit vaan hyviä.

Oma Pentax kuvaamiseni alkoi K200D mallilla ja vieläkin harmittaa kun uutta runkoa ostaessani möin pois. Oli meinaan silläkin tosi mukava kuvata ja hyvää jälkeä teki.

 
6. marraskuuta 2011 klo 21.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Canonista en tiedä mihin kaikkeen se pystyy ,mut viimetalvena oma Pentaxini näytti ainakin pakkasenkestävyytensä. Oli komea kuutamoyö ja pakkasta -30 astetta. Ei muuta kuin kamera kiinni jalustaan ja pihalle. Kamera toimi aivan moitteettomasti ja kuvista tuli todella teräviä. Mitkään toiminnot ei mielestäni hidastuneet lukuunottamatta omia toimintojani. Akku tietysti hiipui hieman tavallista nopeammin. Luulenpa että siinä kelissä olis voinut otta mittaa muistakin merkeistä. Moni ilmoittaa alimmaksi käyttölämpötilasi 0 astetta ,Pentaxille se ainakin oli vasta alkulämmittelyä. Mites ne Canonit on pärjälleet pakkasella ???

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu