Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Idioottivarma tuorejuustokakku

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Idioottivarma tuorejuustokakku

Noniin, aloitetaan nyt nämä reseptit tällä juustokakulla, kun sitä jo ehdittiinkin toivoa! :) En juurikaan harrasta ruoanlaiton lisäksi myöskään leipomista, mutta nää on aina niin idioottivarmoja, että jopa mulla riittää kärsivällisyys erilaisten tuorejuustokakkujen valmistamiseen. Yleensä leivon vain jos meille on tulossa vieraita, muuten syötäs päivässä kokonainen kakku kahdestaan Kimmon kanssa (suhteessa mulle viisi kuudesosaa ja K:lle loput..), joten nyt Annan vierailun kunniaksi piti taas jotain herkkua valmistaa :)



Daim-vadelmajuustokakku

Pohja:
♥ 200 g valinnaisia keksejä,
itse käytän yleensä Dominoita
♥ 75 g voita

Täyte:
♥ 4 liivatelehteä
♥ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
♥ 2 rkl kiehuvaa vettä
♥ 2 rkl sitruunamehua
♥ 2 dl ranskankermaa
♥ 5 dl vadelmia
♥ 1 pussi Daim-rakeita

Pohja: Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon. Sekoita ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte: Liota liivatetta 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita sitruunamehu sekä paseeratut vadelmat tuorejuustoon. Sulata liivate kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoon. Lisää kerma ja 3/4 Daim-raepussista sekaan. Kaada vuokaan pohjan päälle, ja anna olla yön yli jääkaapissa. Loput Daim-rakeet voi asetella kakun päälle koristeeksi.

Ja siinäpä se! Ohjeeseen kuului oikeasti myös 1-1,5 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria, mutta mun mielestä toi on ehdottomasti parempaa kokonaan ilman, Daim sekä pohja ovat kuitenkin sen verran makeat, että mun makuun täytteestä tulee vähän liian äklö jos täytekin on itsessään kovin makea. Mutta makunsa toki kullakin! Ranskankerman voi myös korvata kuohukermalla, jolloin se kannattaa vatkata löysähköksi vaahdoksi ennen tuorejuustoon sekoittamista. Mulla on myös tosi iso toi irtopohjavuoka, joten teen yleensä täytteen kaksinkertaisena, että siitä tulisi edes hieman korkeampi :) Ja sit vaan herkuttelemaan! ♥

Tunnisteet:

24 kommenttia:

21. elokuuta 2011 klo 13.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Näyttää niin hyvältä! :) Kiitos tästä.

 
21. elokuuta 2011 klo 15.10 , Blogger petra kirjoitti...

Voi kiitos reseptistä, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä että pakkohan tota on kokeilla ! ;)

 
21. elokuuta 2011 klo 15.27 , Blogger Reetta kirjoitti...

Mä tykkään tehdä tuollaisia hyydykakkuja kun ne on niin hyviä ja helppoja tehdäkin. Tälläiseen ohjeeseen en ollut aiemmin törmännytkään joten täytyykin kokeilla, vaikuttaa superhyvältä :P

 
21. elokuuta 2011 klo 15.37 , Anonymous Puputupuna kirjoitti...

Voi ei miten hyvältä näyttää! Täytyy itekkin kokeilla joskus! Eb ole vielä juustokakkua ikinä tehnytkään. :)

 
21. elokuuta 2011 klo 16.07 , Blogger Riikka kirjoitti...

Oooh, näyttää hyvältä! Pakko kokeilla joku kerta :)

 
21. elokuuta 2011 klo 16.55 , Anonymous Erika kirjoitti...

Toi on kieltämättä tosi hyvää! :) Itekin joskus maistanut. :)

 
21. elokuuta 2011 klo 17.18 , Blogger Marjaana kirjoitti...

Tätä pitää kyllä kokeilla! Oma vakiojuustokakkuni on appelsiini-valkosuklaa ja olisikin hieman aika laajentaa repertuaaria. ;) Täälläkään ei tosin kovin usein leivota koska saisin syödä yksin leipomukseni.

 
21. elokuuta 2011 klo 17.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuorejuustokakut on kyllä hyviä, mutta ei idioottivarmoja nimim. oma synttärikakkuni meni roskiin, koska liivate meni kokkareiseksi ja oli vähän inhoja sattumia siinä kakussa :/

 
21. elokuuta 2011 klo 18.00 , Blogger Maria kirjoitti...

Pitää koittaa :)) Namilta näyttää! Ja kivan olonen blogi!

http://dejiss.blogspot.com

 
21. elokuuta 2011 klo 18.22 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: eipä kestä :)

petra: toivottavasti tulee hyvää ;)

Reetta: sitä se onkin :)

Puputupuna: mä taas en juuri muuta teekään kun näitä, helppoja ja nopeita :D jos yön yli hyytymistä ei lasketa ;)

Riikka: kokeile ihmeessä :)

Erika: :)

Marjaana: oi tuo kuulostaa myös ihan superhyvältä, pitää ehkä itse kokeilla joskus! tosin tummalla suklaalla, Kimmo ei muistaakseni valkosuklaasta tykkää :D

anonyymi: no voi höh :( Sen liivatteen sulattamisen kanssa kantsii olla tosiaan tarkka ettei siinä vaiheessa jää mitään kokkareita.

Maria: kiitos :)

 
21. elokuuta 2011 klo 19.58 , Anonymous Lilian kirjoitti...

oo, tää tuli hyvään saumaan, lupasin nimittäin rapujuhliin äidille viedä jotain jälkkäriä, ja tää on aivan loistava, idioottivarma vieläpä :)) kiitos! lisää näitä :)

 
21. elokuuta 2011 klo 20.12 , Blogger Kyllikki Nyrkki kirjoitti...

Pakko ottaa ohje ylös, tosi hyvännäköstä!

 
21. elokuuta 2011 klo 20.38 , Blogger Elli kirjoitti...

Idioottivarmat ohjeet ovat parhaita, munkin kärsivällisyys yleensä riitää :)

 
21. elokuuta 2011 klo 20.51 , Blogger maija kirjoitti...

yam, näyttääpä herkulliselta :)

 
21. elokuuta 2011 klo 21.10 , Blogger Iida kirjoitti...

Kiitos paljon tästä reseptistä! Oon just tässä aatellu opetella tekemään juustokakun, joten tää ohje pääsee varmaan ihan pian kokeiluun. :)

 
22. elokuuta 2011 klo 12.59 , Anonymous karoliina kirjoitti...

Tää resepti on pakko laittaa korvan taakse ja kokeilla jossain vaiheessa! vaikuttaa niin hyvältä =)

 
22. elokuuta 2011 klo 17.48 , Blogger Jenni kirjoitti...

noniin, heti tänään kävin ostamas ainekset ja nyt kakku odottaa jääkaapissa huomista ! :p

 
23. elokuuta 2011 klo 21.18 , Blogger LinkinLayra kirjoitti...

Heips! Sain juuri blogiini kivan haasteen nimeltä "one lovely blog award". Mun piti valita 15 muuta hienoa blogia ja sinä olet ehdottomasti yksi heistä.
Käypä siis katsomassa haaste ja osallistu:
http://linkinlayra.blogspot.com/2011/08/one-lovely-blog-award.html

ps. blogias on niin ilo lueskella!
t. LinkinLayra :)

 
26. elokuuta 2011 klo 17.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos en paseeraa vadelmia, niin onkohan ne vadelman kivet kamalia sattumia siellä kakussa? Mulla kun ei ole siivilää. Voishan semmosen ostaa, mutta kun rupesin ny tekemään tota kakkua ja huomasin vasta nyt, että ne olis hyvä paseerata :D Noh, ehkä koklaan ilman paseerausta!

 
26. elokuuta 2011 klo 17.50 , Blogger llaura kirjoitti...

Lilian: sulattaa vaan liivatteen hyvin ni mikään muu ei oikein voikaan mennä pieleen ;)

Kyllikki Nyrkki: se on hyvää :)

Elli: nimenomaan :D

maija: se on!

Iida: kannattaa opetella, se on oikeasti helppoa ja hyvää!

karoliina: kokeile ihmeessä :)

Jenni: toivottavasti tuli hyvää! :)

LinkinLayra: voi kiitos, pitää käydäkin kurkkaamassa :)

anonyymi: ei ne mua ainakaan haittaa.. :D en paseerannu ennen, sillon siitä tulee vadelmaisempi siitä kakusta :) viimeks tätä ennen tein kimmon valmistujaisiin tän saman kakun, ja sinne paseerasin kun oli vähän "virallisemmat" kekkerit, nyt ei ois välttämättä tarvinnu kun oli ihan vaan kaveri käymässä :)

 
4. helmikuuta 2012 klo 10.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

miten vadelmat paseerataan?:) sori tyhmä kysymys!:D

 
4. helmikuuta 2012 klo 11.27 , Blogger llaura kirjoitti...

https://www.google.com/#sclient=psy-ab&hl=fi&site=&source=hp&q=paseeraus&oq=paseeraus&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=740l2848l0l3050l9l9l0l1l1l0l82l567l8l8l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=1c6742645dee7412&biw=1366&bih=653

 
7. toukokuuta 2012 klo 19.04 , Blogger ellu kirjoitti...

Heei haittaakohan pakastevadelmien käyttö? Vai ootko itse käyttänyt pakastevadelmia jokatapauksessa :)?

 
7. toukokuuta 2012 klo 19.06 , Blogger llaura kirjoitti...

oon käyttäny talvella tehdessäni joo, mutta muistathan keittää ne ensin, jos ei ole suomalaisia pakastevattuja kyseessä! :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu