Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ensimmäiset vastaukset, olkaatte hyvät

maanantai 12. syyskuuta 2011

Ensimmäiset vastaukset, olkaatte hyvät

Ensimmäinen satsi vastauksia, olkaatte hyviä. Kuvituksena vanhoja asukuvia edellisestä blogista :) Jaion nämä vastaukset nyt kolmeen osaan, ekat kaksi on tällasia kevyempiä randomkysymyksiä, ei miljoonaa kerralla, jotta joku näitä ehkä jaksaa lukeakin. Viimeisessä voimmekin sitten syventyä enemmän lastentarhanopettajan maailmaan, kyselitte yllättävän paljon tulevasta alastani.. Ja siitähän mulla asiaa riittää :D Mutta näillä kevyillä aloitetaan!

Mitä tulee mieleen sanasta onnellisuus?
Perhe, ystävät sekä se hetki elämässä, kun osaa olla tyytyväinen siihen mitä on, eikä koe tarvetta haikailla minkään muun perään.

Ootko koskaan pelänny kuolevasi? En kai tosissani? Oon säikähtäny kuolevani sillä hetkellä kun lennän Oslon eräällä metroasemalla pää edellä rautaportaat alas, mutta ei siitäkään loppujen lopuksi tullut kuin polvi kipeäksi.. :D

Lempivaatekaupat?
Suomessa olevista Monki, JC, Carlings, ehkä myös Gina Tricot! Zarastakin löytää usein kivoja juttuja. Suomeen toimittavista sitten Topshop ja Asos. Ulkomailla kiertelen myös BikBokin, Bershkan, Pull and Bearin sekä Stradivariuksen mielelläni.

kolme kauneinta asiaa sinussa? Jaa ulkoisesti vai? No ulkoisesti, silmät, sormet ja.. suu!

huonoin puolesi? No olen ehkä aikalaisen herkkä räjähtämään... Oon myös todella, todella kärsimätön odottaja ja tietyissä tilanteissa olen myös varsin itsekäs. Oon kuitenkin siitä tyytyväinen, että tiedostan vahvasti nuokin puolet itsessäni, eli niillekin voi pyrkiä tekemäänkin jotain :)

kauneinta mitä joku on sinulle sanonut? Se kun Kimmo sano mulle ensimmäisen kerran syksyllä 2007 että "kai sä tiedät, että rakastan sua" aww. lööv.

Siippasi ihanimmat/ärsyttävimmät piirteet? Ihanimmat: ehdottomasti se, että se on mun tukena aina, päätän sitten tehdä mitä tahansa. Se osaa myös saada mut tuntemaan itseni tyytyväiseksi ja hyväksi, ja se tekee maailman parasta ruokaa. Ärsyttävintä on jos se suuttuu mulle takas kun kiukuttelen.. :D On välillä myös hyvin raivostuttavaa kun sen oma-alotteisuus siivoamisessa on nollaakin pyöreämpää. (itse kun olenkin niin järjetön siivoushullu jne..)





Jos saisit asua vain yhdessä kaupungissa maailmassa, mikä se kaupunki olisi ja miksi? Oslo. Koska se vaan on niin puhdasta rakkautta koko mesta.

Mistä oppiaineista pidit koulusta eniten? Entä vähiten? Äidinkielestä. Myös maantieto oli kivaa, ja jos nyt saisin uudestaan päättää, tykkäisin myös historiasta ja psykologiasta enemmän :D Vähiten tykkäsin kielistä (kukaan ei ollu taitavampi lintsaamaan kielitunneilta kun minä), mikä harmittaa aika paljon näin jälkeen päin.

Oletko enemmän kieli -vai matikkaihmisiä? En kyllä kumpikaan :D Matikasta tykkäsin lukiossa enemmän, mutta silti mun kurssiarvosanat heilahteli aina geometrian vitosesta todennäköisyyslaskennan kymppiin. Kirjotuksistakin tuli vaan C.

Paljon suostuisit korkeintaan maksamaan... ..paidasta? 50-80e? Mutta pitäis aika spesiaali paita olla jo siinä vaiheessa. 40 melko peruspaidasta on varmaan maksimi? ..farkuista? varmaan n. 150 euroa. Tällä hetkellä en tosin laittais yli 50e farkkuihin, kun ostan moisia lähinnä töistä :) ..mekosta? n. 80-100e? Ellei se sit ois tietenkin oma hääpukuni! (okei, missä vaiheessa oon alkanu haaveilemaan häistä?!) ..kengistä? perusnormikengistä n. 120 euroa, spessuista parisataa? ..laukusta? 300e, mutta nyt mulle riittää hyvin noi alle kympin kangaskassit!

Lempivaatteesi?
Toi Ginan viininpunanen neule rokkailee aika vahvasti ykköspaikalla! JC:n ihana valkoinen läpikuultava toppi on myös rakkautta, esiintynee pian toivottavasti täällä bloginkin puolella :)

Oletko käynyt festareilla? Mitkä oli parhaat ja minä vuonna? Kahdesti Ilosaaressa, 2004 & 2010 sekä Ankkarockissa 2005. Viimevuotinen Ilorokki oli aikalailla kiva!

Mitkä 4 asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle? Hyvän kirjan, koneen langattomalla netillä, Elvin ja Kimmon :)

Luetko Aku Ankkaa? :D En enää, luin kyllä pienenä kun meille moinen aina kotiin tuli! Don Rosan jutut on/oli parhaita!

onko sulla koskaa ollu ruskea tukka ? =) Ei, tää mun väri on ihan mun oikea väri, en harrasta hiusten värjäämistä raikastavia raitoja kahdesti vuodessa lukuunottamatta :)

mistä päin varkautta oot kotosin ? Luttilasta jee!

pituus/paino? 178cm/ en tiedä, en omista vaakaa. :D Sopivasti :) Veikkaisin jotain 58-60 kg?

missä kaupoissa shoppaat eniten ? ONLYssa sattuneesta syystä, Ginassa, Monkissa ja JC:ssa myös.

joku kiva kahvila helsingissä ? :):) Camionette -kahvila-auto Lasipalatsin vieressä!







Tykkäätkö enemmän kommentoida muiden blogeihin vai siitä että sulle kommentoidaan? Ei kai noi kaksi asiaa ole mitenkään verrannollisia keskenään :D ? Tai sulje toisiaan pois! Tykkään ehdottomasti siitä että mulle kommentoidaan, ja tykkään kommentoida myös muita aina kun ehdin postaukset ajatuksella lukea :) Mutta ymmärrän toki myös sen, että jengi käy täällä ihan vaan katselemassa postauksia sen kummemmin niitä kommentoimatta.

Minkä nimen antaisit ensimmäiselle lapsellesi? En voi kertoa, koska äiti lukee tän kuitenkin eikä se halua tietää! :D

Luetko mieluummin englannin vai suomenkielisiä kirjoja? Suomen tällä hetkellä ihan laiskuuttani. Välillä toivoisin jaksavani lukea enemmän kirjoja englanniksi, mutta kaiken pitää muka olla niin helppoa, nopeaa ja mukavaa nykyään, aivothan siinä saattais rasittua... :D

Mikä on lempipaikkasi a)kotonasi, b)yleensä Helsingissä, c)Varkaudessa? A. sänky! Datailen siinä nytkin. B. Kruunuhaka. Tai Töölöt. Tai Punavuori. Kalliokin. C. Koti ja mummala!

millä sanoilla kuvailisit tyyliäsi? ei-naisellinen, ei-tyttömäinen ja... mun mukana kehittyvä :)

kolme lempiruokaasi? Sienikeitot, Kimmon tekemä parsahalloum-pasta sekä äidin tekemä kasvissosekeitto!

kaunein kaupunki? Oslo.

mikä on mieleenpainuvin muistosi? Voiko tällaisista vain yhden valita? Yks on ehdottomasti se, kun viimekesäisellä Olympiastadionikeikallaan maailman lempibändeistäni lempibändein U2 soitti maailman lempibiiseistäni lempibiiseimmän, With or Without Youn. Se oli jotain maailman mielettömintä kuunnella livenä, keskellä kymmeniätuhansia muita ihmisiä, pimeässä Helsingin alkuyössä mahtavan valoshow'n keskellä, maailman rakkaimmat ihmiset vierellä. Tuo on yksi niistä hetkistä, jotka koin jotenkin niin voimakkaina, että siihen tunnelmaan pystyy palaamaan edelleen.

Ja tämä toinen nyt on aika irrallinen muisto, mutta muistan edelleen elävästi sen hetken, kun olin tulossa kahvilatreffeiltä erään osloystäväni luota syksyllä 2006. Taisi olla syyskuu, ulkona oli jo pimeää ja satoi ihan kaatamalla vettä. Kävelin sateenvarjon alla kaupunginvalojen alla kohti rautatieasemaa ja omaa sporapysäkkiäni, kun tajusin yhtäkkiä, että oon ihan tajuttoman onnellinen. Mulla oli kaikki hyvin, mieletön Oslo-vuosi suurimmalta osalta edessä, uusia mahtavia ystäviä ja upea host-perhe. Tuohon hetkeen on ihana palata aina välillä, ja siihen kiteytyy tavallaan kaikki ne 13 kuukautta, jotka lopulta Oslossa vietin. Puhdasta rakkautta.

Tunnisteet: ,

23 kommenttia:

12. syyskuuta 2011 klo 12.26 , Anonymous tuulia kirjoitti...

olipa ihana tuo sun viimeinen muisto ! Oon kahen päivän päästä lähössä Luxiin au pair-duuniin ja on kyllä niin monenlaisia mietteitä käynyt aina välillä mielessä, että ei tosikaan. Toivon niin kovasti, että mulla olis tuuria ja kaikki menis hyvin..

 
12. syyskuuta 2011 klo 13.12 , Blogger enlav kirjoitti...

Hei voisitko joskus tehdä jonkinlaisen postauksen sun Oslo -vuodesta? Olis tosi kiinnostavaa lukea sun vuodesta siellä, kaikesta siellä, et millasta sun arki oli, millasta se elämäntyyli oli siellä jne.

 
12. syyskuuta 2011 klo 13.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jee, suu! <3 :D

vastauspostaukset on kyl yksii kivoimmista lukea, harmi et mul on niin vähän lukijoita etten voi tehä sellasia ite :D

 
12. syyskuuta 2011 klo 13.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Apua, pitääkö joku Osloa kauneimpana paikkana? Et varmaankaan ole paljoa matkustellut maailmalla kun olet tuota mieltä. En muista yhtään yhtä tylsää ja väritöntä paikkaa kuin Norja ja Oslo kun nuorena siellä liikuin. Luonto on paikoitellen ok, mutta Oslossa sitäkään ei juuri ole. Melkein sama kun pitäisi Helsinkiä tai Tukholmaa upeana paikkana. Maailmassa on niin paljon todella kauniita paikkoja ja varmaan mieli muuttuu kun ehdit nähdä muutakin kuin Pohjoismaat.

 
12. syyskuuta 2011 klo 16.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä olen just tällä hetkellä Englannissa aupairina.. sellasta kysyisin, että miten sä sait siellä kavereita? Meinaan musta se on aika hankalaa, ainakin täällä.. Vapaapäivät vietän täällä kotosalla, pari kertaa olen käynyt shoppailemassa ja siinä se. Ja oon täällä ollu nyt kohta 3 viikkoa
-Inna

 
12. syyskuuta 2011 klo 16.55 , Blogger petra kirjoitti...

Mustakin olis kiva kuulla tosta Oslon vuodesta enemmän:) Siis jos sulla vaan aikaa/halua/jaksamista riittää:)

 
12. syyskuuta 2011 klo 17.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pparsahalloum-pasta kuulosti todella hyvältä, olisiko siihen mahdollista saada ohjetta? :)

 
12. syyskuuta 2011 klo 18.04 , Blogger emma kirjoitti...

eikä, oot ihana! ja jostain syystä tykkään ihan järjettömästi tosta ekasta asusta(:

 
12. syyskuuta 2011 klo 18.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oot iha tyttö ! oot aina nii symppis tai miten se sanotaan :D mukava, ihana ja rakastan sun tekstejä yli paljon! sun blogis päihittää 6-0 annan ja merin blogit. rakastan myös sun hiuksia !8)

 
12. syyskuuta 2011 klo 18.38 , Blogger llaura kirjoitti...

tuulia: toivottavasti tulee ihana auppari-aika! omia muistelen kyllä niin lämmöllä, ettei mitään rajaa!

enlav: voisin! :)

karpalokinuski: sun inspiroimana :D näitä on kiva tehdä, vaikka välillä kysymykset tahtoo olla vähän supervaikeita.. mut ne vaikeimmat tosiaan säästin viimeseen postaukseen :D

anonyymi: voi kultapieni, kiitos päivän nauruhetkestä :D <3 jos luit postauksen loppuun asti, niin huomasit varmaan että olen Oslossa tosiaan asunut 13 kuukautta, joten mulla on varmaan siitä vähän monipuolisempi käsitys kun sulla? ainakin ton perusteella, ettet luontoa ole Oslosta löytänyt :) No mutta, ei sun tosiaan siitä tarvitse tykätä, mutta eihän se sulta pois ole jos minä tykkään, jopa niinkin paljon että se hakkaa kaikki muut 20 maata ja niiden kaupunkia missä olen aikaisemmin ja myöhemmin käynyt :)!

petra: voisin sellasen kyl koittaa tehdä kun sitä on nyt useemminkin pyydelty :)

Inna: netistähän niitä löytyi! tutustuin sellasella au pair -foorumilla yhteen suomalaistyttöön, jonka kautta tutustuin muihin suomalaisiin. ulkomaalaisia kavereita löyty kielikurssilta, muutamaan norjalaiseen tutustuin ihan perus baarissa ja kuntosaleilla. :) muita au paireja ainakin varmasti lyötyy erilaisilta nettifoorumeilta (kantsii googletella moisia!), samoin muita englannissa asuvia suomalaisia, jos suomalaista seuraa kaipaa :)

anonyymi: laitetaan tilaukseen! :)

emma: voi kiitos :)

anonyymi: hahaha kiitos ihana :D

 
12. syyskuuta 2011 klo 22.25 , Anonymous rain kirjoitti...

se on muuten kruunuNhaka, tosin itsekin elin aika kauan pk-seudulla ennen kuin törmäsin ekaa kertaa tästä räyhäämiseen = tajusin asian :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei Laura semmoinen kysymys että kuinka hyvin opit norjan kielen tuossa ajassa?:) Itse olen muuttamassa tulevaisuudessa juurikin Osloon ja seurailen blogiasi innolla! Postaus vuodestasi Oslossa olisi tosi kiva lukea!

 
13. syyskuuta 2011 klo 18.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Laura!
Olen ollut oikeissa töissä Oslossa, kiertänyt Norjaa ristiin rastiin ja sen lisäksi matkustanut lähes 100 eri maassa ja oma vertaukseni perustuu näihin maihin ja yli 30 vuoden kokemukseen matkailusta. Siksi mielipiteesi yllätti, kun samanlaisia maisemia on niin eripuolilla maailmaa. Moni enemmän matkustellut ei edes halua nimetä mitään erityistä kaunista paikkaa kun niitä on niin paljon ja tuntuu epäreilulta sanoa vaan yksi ainut paikka. Mutta kukin saa pitää oman mielipiteensä, myös kommentoija.

 
13. syyskuuta 2011 klo 22.22 , Blogger llaura kirjoitti...

rain: oho, niinpä onkin! aina oppii jotain uutta :D

anonyymi: olin suomalaisessa perheessä, eli en periaatteessa tarvinnut arkikäytössä juurikaan norjaa - valitettavasti. mutta kävin muutaman kielikurssin ja yritin aina norjalaiskavereiden ja kaupankassojen kanssa puhua norjaa.. :D pärjäsin arjessa, mutta en nyt mitään kovin syvällistä saanut keskusteltua.. mutta yritän saada moisen postauksen tehtyä!

anonyymi: saa, mutta ymmärtänet sen, että jos alkuperäinen kommenttisi pointti tuntui olevan lähinnä kokemusteni vähätteleminen, en sinun näkemyksiä kovinkaan suuressa arvossa voi pitää, en tässä enkä muissakaan postauksissa joihin olet tässä nyt tänään kommentoinut :)

 
14. syyskuuta 2011 klo 12.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvitse olla toisen mielipiteen vähättelyä jos ei tykkää samasta kaupungista kuin bloggaaja kun aina ei voi olla samaa mieltä eikä tarvitsekaan. Mutta totta on se kylläkin että kokemus muuttaa aina elämän prioriteetteja. Niin miksi tehdä lapsellista itkupotkupostausta jos joku toinen on jostakin erimieltä omien kokemustensa pohjalta?

 
14. syyskuuta 2011 klo 13.02 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: vaikka se kuinka hivelisi sinun tunteitasi saada ajatella, että olen taas yksi lapsellinen, kommenteista provosoituva bloggari, on mun nyt pakko tiputtaa sut takasin maanpinnalle, ja kertoa, että valitettavasti tuo anonyymi-postaus on ollut jo toista viikkoa mulla luonnoksissa puolivalmiina :)

se, että päätin käyttää sinun alkuperäistä, kaikessa huvittavuudessaan niin stereotyyppistä kommenttiasi siinä, oli ihan viimehetken ratkaisu, ei missään nimessä sysäys koko postaukselle :) kommenttisi sattui vaan sopimaan siihen oivana esimerkkinä, koska se ei ollut loukkaava, lähinnä vain niin kovin hauska kaikkine oletuksineen ja elämänohjeineen, samoin kuin kaikki sen jälkeenkin jättämäsi kommentit :)

valitettavasti en kuulu Annan tapaan niihin, jotka jaksaisivat provosoitua yksittäisistä kommenteista, ja vaikka rakkaimman ystäväni kanssa läheinen olenkin, toivoisin että saattaisit huomata meidän olevan kuitenkin kaksi täysin eri ihmistä, jotka myös tekee asioita täysin eri tavoilla :) olen hyvin pahoillani, jos kommenttisi käyttäminen loukkasi sinua noin verisesti, mutta kuten itsekin sanoit, jos tyhjät tynnyrit ne eniten kolisee, eli ota ihmeessä se palkokasvi pois hengitystiehyeistäsi ja jatka elämästä ja maailmasta nauttimista positiivisin fiiliksin - se tekee kaikesta oikeasti huomattavasti mukavampaa :)

Jos kuitenkin haluat vielä jatkaa asian käsittelyä, pyytäisin sinua laittamaan minulle sähköpostia (rokkirekki @ gmail.com, yhteenkirjoitettuna tosin!), niin voin enemmänkin tekemisteni taustoja sinulle kertoa :) tämän kommenttiboksin, kuten muutkin moiset, haluan säästää suuremmalta draamalta jatkossakin, koska tämän blogin tarkoitus on luoda hyvää mieltä ja kivoja kokemuksia niin itselleni kuin lukijoillenikin, joten laita ihmeessä sähköpostia jos oli vielä jotain kysyttävää :)

Muuten haluaisin toivottaa sullekin oikein ihanaa loppusyksyä, kannattaa koittaa keskittyä niihin elämän pieniin, positiivisiin asioihin negatiivisen fiiliksen kylvämisen sijasta, olen ainakin itse huomannut että se parantaa omankin elämäni laatua kummasti :) Toivottavasti sulla on edessä vielä paljon huimia seikkailuja suuressa maailmassa, ja tervetuloa jatkossakin blogiini kommentoimaan muista aiheista, jos siltä tuntuu!

 
15. syyskuuta 2011 klo 9.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

onko kukaan ikinä sanonu sulle että näytät vähän Christina Aguileralta? :D

 
15. syyskuuta 2011 klo 17.50 , Blogger Unnu kirjoitti...

Heippa!

Koitin katsella mutta en löytänyt tietoa että mistä tuo pallokuvioinen neulepaita on? Kiitos etukäteen :)

 
15. syyskuuta 2011 klo 18.10 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: taidat kyllä olla ensimmäinen.. :D

Unnu: H&M:lta on, viime syksynä ostettu :)

 
16. syyskuuta 2011 klo 19.56 , Blogger Iines kirjoitti...

ihania asukuvia :) apua oon ihan pihalla, kun en oo piiiitkiin aikoihin kerennyt lukea mitään blogeja, ainakin oli nyt reippaasti matskua tylsään perjantai-iltaan! :D

 
18. syyskuuta 2011 klo 12.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tuo ensimmäinen asukuva!! puhdasta rakkautta, mistä olet löytänyt nuo kengät? entä tuon neuleen? ovatko nuo polvisukat jotka laitat näkymään tuolta saappaiden yli tuolla tavalla jännästi? :) Olet paras bloggaaja ja tuo asu <3

 
18. syyskuuta 2011 klo 12.50 , Blogger llaura kirjoitti...

iines: haha, siit sit vaan lueskelemaan :D pitää yrittää järkkää hei ne treffit joku ilta ni on sulla muutakin tekemistä kun lukea blogeja! :D

anonyymi: heh, voi kiitos :D kengät on stradivariuksesta, myin ne juuri viime viikolla huutiksessa tosin pois kun ei ole enää juurikaan tullut käytettyä :) neule on taas H&M:lta ja polvisukathan ne tosiaan siellä alla ovat!

 
20. syyskuuta 2011 klo 21.47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=E2wuq7wrAQQ

btw oot tosi nätti :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu