Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kuulumisjuttuja ja muutama kuva

torstai 26. tammikuuta 2012

Kuulumisjuttuja ja muutama kuva

Hei moi! Ai mitä kuuluu? Musta tuntuu ihan kuin en olisi pitkään aikaan oikeasti kirjoittanut tänne mitään.. Johtuu paljolti siitä, että on ollut nyt niin paljon noita reissupostauksia, pitäisi vastailla teidän kysymykseen, kasata vielä toinen satsi linkkaamianne blogeja jne jne jne! Ei mulla postausaiheista ainakaan omasta mielestäni puutetta ole, enemmänkin ajasta toteuttaa niitä. Ja siinä samalla tällaiset turhanpäiväisemmät höpötyspostaukset taas jäävät entistä vähemmälle, kun mielummin käyttää aikansa "isompien" postausten kanssa.


Tai no. Mieluiten mun pitäisi käyttää aikani tuon kandityön kanssa. Mähän repäsin, ja vaihdoin joulun alla kokonaan aihetta. Ihan täysin uuteen ja ei mitenkään entiseen liittyvään, eli uutta tutkimussuunnitelmaa oltaisiinkin jo parin viikon päässä esittelemässä. Ja voin kertoa, että oli loistava päätös. Nyt sit vaan teoriaa kasaan, ja suunnitelman esittelyn jälkeen tutkimuslupahakemus vetämään, ja siitä se sitten lähtee. Oon mä sentään sen verran hyvän flow'n sen kanssa saanut päälle, että kaiken muun kuin aiheeseen liittyvän kirjallisuuden lukeminen aiheuttaa omantunnontuskia, puhumattakaan siitä, millaset fiilikset tulee, jos kirjoitan jotain muuta kuin tuohon työhön liittyviä asioita.... :---D


Tuon kandityön lisäksi mulla alkoi viime viikolla piiiitkästä aihaa ihan kunnolla koulu, oon ilmottautunut kaikille viimeisille käymättömille kursseilleni ruotsia ja englantia lukuunottamatta! Oon tehny niin paljon töitä (ja väärää kandia... :--D), että luennoilla ja ryhmätunneilla istuminen on oikeasti niin tervetullutta vaihtelua, että huhuh! Olen myös muutamalla niin hurjan hyvällä kurssilla tällä hetkellä, että ihan ihmettelen miten mua ei oo muka hetkeen tää oma ala inspiroinut. Nyt ehkä viimein viimesen vuoden jälkeen mulla alkaa olla selkeämmät suunnitelmat tulevaisuuden ja valmistumisen jälkeisen elämän suhteen, ainakin noin ammatillisesti, varsin motivoivaa sekin. Tää suunnitelma tosin vaatis vielä yhden 25 opintopisteen sivuainekokonaisuuden käymistä, voi olla, että haen vielä siis ensi vuodeksi opinto-oikeutta, käyn nuo kurssit ja olen sen jälkeen huomattavasti enemmän löytänyt oman paikkani ihan tän oman alan sisältä, jee sillekin!


Koulun lisäksi oon tällä viikolla viettänyt ihanan paljon aikaa kahden varsin rakkaan ihmiseni kanssa. Kun Anna ja Meri on nyt vuoden päivät asustelleet jo muilla mailla, ei heidän lähiaikoina häämöttävä reissuunlähtö ihan niin paljoa riipaise kuin vuoden takainen Ausseihin muutto, mutta olen silti yrittänyt tätä kortilla olevaa aikaani vähän tytöillekin jakaa! :) Hyvin siinäkin on onnistuttu, eniten ehkä odotan jo ensi viikonloppua, ja sitä, että vietän ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen lauantai-illan jossain muuallakin kuin kotona leffan ääressä :---D No hei, oltiinhan me Berliinissä K:n kanssa lauantaina melkein ulkona, join mä ainakin kaksi lasia viiniä!!


Nyt tosiaan tää ja huominen on ensimmäisiä ja viimeisiä päiviä koko viikolla, joita ei ole ihan täyteen buukattu, ja kuten Peetalle jo tuossa äsken tekstasinkin, ne on sitten pyhitetty ihan täysin kirjoittamiselle. Näppärästi nyt ahdoin tän pienen blogihetkenkin tähän väliin, mutta tän julkaisun jälkeen kirjoittaminen saa taas kerran tarkoittaa vain tuohon "Laurap_tutkimussuunnitelma.doc" -tiedostoon tekstin lisäämistä, eikä yhtään mitään muuta.. Paitsi ehkä ihan muutamaan kommenttiin jos ihan vain supernopeasti vastaan välissä.. Ja luen ihan muutaman blogin ensin, mutta SEN JÄLKEEN! Kimmo ja Elvikin lähtee K:n äidin luokse illaksi pois tieltä, niin en vahingossa hairahdu hyppäämään Kimmon kainaloon jatkamaan eilisiltana aloitettua House-maratonia.. :---DJa siinä vielä vähän tosiaan kuvien muodossa myös asua. Jos joku bongaa jostain mun kadonneen pukeutumisinspiraation, niin saa ehdottomasti tulla vinkkaamaan, voisin kaivata sitä jo takaisin?! Vai uskaltautuukohan sekin kolostaan vasta kun toi talvi jaksaisi tuosta väistyä tieltä..? Terveisin tilalle tullut supermukavuudenhaluisuus, joka saa mut pohtimaan vakavissani lähtisinkö lauantaina baariin ihan vain Consseissa....

Tunnisteet: ,

24 kommenttia:

26. tammikuuta 2012 klo 13.47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla välillä tällaisia tavallisiakin kuulumisia. :) Työniloa kandityön parissa! :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 13.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana japsi sulla, multa löytyy kotoa melkein samanlainen :D Oot tosi nätti!

 
26. tammikuuta 2012 klo 14.07 , Blogger Noora kirjoitti...

Conssithan on ihan täydelliset baarikengät, oikeesti! Ei tuu ainakaa jalat kipeiks hihi :) Haluisin osata sanoa jotain hienoa ja tsemppaavaa sun koulujuttuihin liittyen, mut rehellisesti - en tajua noista yliopistohöpötyksistä oikein mitään, vielä :-)

Kuitenkin, jaksamisia kandin (piti luntata ylempää et mikäs se nyt olikaan) parissa!

 
26. tammikuuta 2012 klo 14.14 , Blogger jenni kirjoitti...

hirmuisesti tsemppiä koulun ja koulujuttujen suhteen täältä suunnalta :-) hienoa että motivaatiotakin löytyy!

ps. tuitui, sinä + elvi= ♥

 
26. tammikuuta 2012 klo 14.37 , Blogger Erika kirjoitti...

Elvi on kyllä supersöpö! <3 Onnea paljon kandityöllesi, toivottavasti saat sen pian valmiiksi! :) Ja muuten, tutunnäköinen muumimuki. ;)

 
26. tammikuuta 2012 klo 14.44 , Blogger Riikka kirjoitti...

Tsemppiä kandin kanssa :) Mun pitäisi tässä alle kahden kuukauden aikana saada omani valmiiksi, vielä ainakin vaikuttaa aika mahdottomalta tehtävältä..

 
26. tammikuuta 2012 klo 16.06 , Blogger Peeta kirjoitti...

Joo tsemppiä täältäkin! Kivaa että oot saanu hyvän innostuksen päälle, se auttaa jaksamaan :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.23 , Blogger Kaisa kirjoitti...

Voi mä rakastan noita sun isoja huiveja, toi ruskeakin on niiiin rakkaus ! : >

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.28 , Anonymous elppis kirjoitti...

Täällä taistellaan, tai ainakin yritetään taistella, myös kandin parissa. Alakin on ihan sama kuin sulla, eli varhaiskasvatus, eikös se niin ollut? :) Alle 2 kuukauden päästä olis oman kandini palautus, ja aika epärealistiselta se nyt vaikuttaa. Jotain voi päätellä tästäkin, että naputtelen tätä kommenttia enkä tekstiä tuonne käsitteet.docx-tiedostoon. Noh, jospa se tästä :D Tsemppiä sinne puurtamiseen! :) Paljastatko muuten uutta aihetta tai mainitsemaas sivuainekokonaisuutta? Saman alan ihmisenä mielenkiinto heräs heti :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.32 , Blogger llaura kirjoitti...

kiva että tykkäätte! ja kiitos :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.33 , Blogger llaura kirjoitti...

kiitän! ja japsit on kieltämättä varsin vallottavia otuksia :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.34 , Blogger llaura kirjoitti...

siis varmasti mukavuudeltaan on, mutta jotenkin oon vaan niin tottunu vetää yökerhoissa koroilla, et ajatuskin consseista tuntuu vähän hassulta.. :D muttei missään nimessä mahdottomalta ;)

hih ja kiitos :)!

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.34 , Blogger llaura kirjoitti...

voi kun se motivaatio vaan kestäis tonne kevääseen saakka... :D

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.35 , Blogger llaura kirjoitti...

kiitos! eiköhän toi tästä lähde etenee nyt kun päästiin ihan kunnolla alkuun :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.36 , Blogger llaura kirjoitti...

heh, mutta toisaalta, eihän se oo kun pikkasen normaalia laajempi essee, johon pitää pikkusen tehdä jotain omaa tutkimusta! tai siis joo, mä suurentelen sitä itse kans hyvin paljon, mutta loppujen lopuks varmasti liikaakin, pitäis vaan ajatella et se on koulutyö siinä missä muutkin, eikä ottaa liikaa stressiä! toivottavasti sulla on kans mielenkiintonen ja hyvä aihe, se nopeuttaa työntekoa huomattavasti :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.36 , Blogger llaura kirjoitti...

eiköhän, kunhan sais sen vaan kestämään!! :D

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.37 , Blogger llaura kirjoitti...

mä oon aina aatellu et toi on harmaa, mut voi se kyllä ruskeakin olla! :D ehkä se onkin vähän sellanen harmaanruskea tai ruskeanharmaa :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 17.38 , Blogger llaura kirjoitti...

varhaiskasvatuspa hyvinkin! tsemppiä kandiin hirveästi sielläkin, toivottavasti sulla on kiva aihe! mun työn aihepiiri liittyy kovin vahvasti noihin kirjoihin ja sivuainekokonaisuuden kanssa oon taas sen verran "taikauskonen", että taidan paljastaa sen vasta jos sinne pääsen/saan jatkettua vielä vuodella opinto-oikeuttani :D

 
26. tammikuuta 2012 klo 18.55 , Blogger Fantome kirjoitti...

Mistä aiheesta tarkalleen teet kandisi? Ei-diagnosoituna assityttönä kiinnostuin heti. :D

Tuntuu muuten todella yleiseltä nykyään toi lopputyön/gradun/whatever aiheen vaihto kesken kaiken. :S

 
26. tammikuuta 2012 klo 19.23 , Blogger llaura kirjoitti...

no mutta totta kai sitä aihetta kannattaa vaihtaa, jos ensimmäisestä ei mitään synny :) tyhmempää musta väkisin on vääntää jostain aiheesta, mistä ei mitään saa irti!

ja kuten tohon aiempaan kommenttiin sanoinkin, aihepiiri liittyy tosiaan noihin kirjoihin, tarkempaa aihetta en täällä tällä erää kerro :)

 
26. tammikuuta 2012 klo 19.27 , Blogger Fantome kirjoitti...

Joo siis en tarkoittanutkaan, että vaihdossa olisi mitään negatiivista. :) Todellakin kannattaa vaihtaa aihetta, jos ekasta ei tule mitään.

Lähinnä ihmettelen, miten niin moni onnistuu haalimaan ekaksi aiheeksi jonkun ylitsepääsemättömän jutun. :S Tulee lähinnä sellainen olo, että en itsekään saa tulevaa kandiani kasaan ennenkuin olen kokeillut jotain itselleni sopimatonta ensiksi. :/

 
26. tammikuuta 2012 klo 19.30 , Blogger llaura kirjoitti...

joo siinä tosiaan oppii kyllä paljon millasesta aiheesta kannattaa ko. työ tehdä kun tekee ensin 8 kuukautta väärästä :') no mutta ei se onneks sitä tarkota etteikö useimmilla edelleen menis ekalla aiheella jo nappiin, ite ehkä näkisin tärkeimpänä vinkkinä aiheenvalinnassa sen, että ensinnäkin on aidosti kiinnostunut siitä aiheesta ja toisekseen että siihen saa rykästyä edes kohtuu helposti teorian kasaan, mulla toi eka kaatu juurikin siihen, että se oli aiheena sen verran abstrakti, ettei meinannut saada minkäänlaista teoriaosuutta kasaan. eikä mulla toisekseen ois ammattitaitokaan riittäny sen aiheen vaatimaan havainnointiin tässä vaiheessa elämää ja uraa :)

 
27. tammikuuta 2012 klo 9.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Auts, huonon aiheen kanssa on inhottavaa. Mulla oli kandissa todella omituinen aihe, joka ei nyt hirveästi loppujen lopuksi inspiroinut. Voi toki miettiä, miksi edes aloin tehdä kyseisestä aiheesta... Syytän kyllä osittain ohjauksen puutetta.

Jotenkin sain kuitenkin räävittyä työni kasaan. Nyt teen gradua ja on ihanaa, kun aihe on inspiroiva, mitä sen tosin 60-100 -sivuisessa työssä kannattaa ollakin.

Tsemppiä siis kandiin! Mun mielestä sitä työtä ei kuitenkaan kannata alkaa venyttää turhaan, koska (ainakin meillä) kyseessä on melko suppea tutkielma. Hyvä kandi on toki hyvä pohja muulle tutkimukselle, mutta muuten sillä ei kai kamalasti ole väliä.

 
27. tammikuuta 2012 klo 11.05 , Blogger llaura kirjoitti...

joo mä kans vähän ihmettelen miks ohjaaja ei selkeesti tarttunu mun aiheen epäkohtiin, vaan anto mun taistella sen kanssa puoli vuotta käytännössä turhaan, ja kun kerroin et vaihdan aihetta niin vastaus oli vähän että "ei ihmekään". ok, ehkä se halus luottaa muhun ja mun villeihin ideoihin, mutta oisin toivonu ehkä vähän konkreettisempaa ohjaamista oikeaan suuntaan jo aikaisemmassa vaiheessa :D

meidän koulutusohjelma kun loppuu tohon kandivaiheeseen, niin ton työnkin painotus on jotenkin ihan liian överi, verraten nyt vaikka jo opintopisteisiinkin. sehän kuitenkin on VAIN sen kolmisenkymmentä sivua kaikkine menetelmäesittelyineen ja tuloksineen, joten tosta ehkä tosiaan vouhotetaan vähän liikaa sen laajuuteen nähden.. :) mutta meillä se menee ainakin sen piikkiin, että opinnot päättyy jo kandivaiheessa, tää kun on se koulutukseen kuuluva ainoa lopputyö, mutta kuitenkin, olet oikeassa, että ei sillä oikeasti ole juuri muuta väliä kuin sitten jos haluaa hakea maisteriopintoihin :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu