Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Oi miksi?

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Oi miksi?

Juhannuksesta selvitty, huh! Oon nukkunu viimesten neljän päivän sisällä varmaan 40 tuntia, se jos mikä on täydellistä. Olen ollut myös ihan totaalisen lomalla, kameranikin kun on vietellyt keskikesän juhlaa tällä kertaa Prahassa - nyt se tosin on ihan näillä näppäimillä laskeutumassa K:n laukussa takaisin Suomen kamaralle. Alla oleva kuva onkin isäni nappaama, itse en juurikaan edes hänen kameraansa jaksanut viikonlopun aikana koskea. Kun on mahdollisuus vain nukkua (ja syödä), niin silloinhan nukutaan (ja syödään).


Juhannuksen aikana istuin myös yksin 7 tuntia autossa, joten ehdin miettimään monen monituista asiaa. Päällimmäisiksi mieleen kuitenkin jäivät seuraavat pohdinnat:

▲ Miksi vitostiellä motarin jälkeen ajetaan 100km/h -alueella mittarin mukaan 95km/h, mutta ohituskaistalla jonon ensimmäisenkin vauhti nousee takuuvarmasti sataankahteenkymppiin ihan vaan ettei sitä kärkipaikkaa tarvitsisi menettää?

▲ Miksi saman kokoluokan asunnot maksaa Varkaudessa 50 000 euroa kun ne maksaa täällä Helsingissä 250 000 euroa? Ok, ymmärrän periaatteessa miksi, mutta sitä en ymmärrä, miten tän on annettu mennä tähän pisteeseen..


▲ Miksen ole aiemmin löytänyt soijamakkaroita ja sesamnuggetteja? Maailman parasta grilliruokaa yhdistettynä uusiin perunoihin, ei paljoa ole lihaa ikävä!

▲ Miksi sain taas yhdestä tentistä nelosen, vaikken ollut ollut tuon kurssin luennoilla, enkä ehtinyt lukea tenttiin vaadittua kirjaakaan? Kenelle näitä tenttejä tehdään, ja mitä arvosanoja noista saisi, jos niihin oikeasti lukisi? Kutosia?

▲ Miksi Varkaus ja Helsinki ei ole n. 100 km säteellä toisistaan?

▲ Miksi äiti ja isi ja mummala ja ukki ja oikeastaan koko Varkaus ei voisi muuttaa vaikka Kirkkonummelle?

▲ Miten Shiny Toy Gunsin We Are Pilots -levy kuulostaa niiiin hyvältä, vaikka olenkin sitä luukuttanut nyt jo viisi vuotta putkeen ja moniin muihin levyihin kyllästyy jo kuukaudessa?

▲ Ja perussäävalitus: miksi Suomen kesä ei voisi edes hitusen lämpimämpiä kelejä tarjota kuin näitä kolmentoista asteen sadepäiviä....?

Tunnisteet:

20 kommenttia:

25. kesäkuuta 2012 klo 22.42 , Blogger Milla kirjoitti...

Joo, noi OKL:n tentit on välillä aika vitsejä! :D Ite opiskelen LO:ksi ja kieltämättä olen aika monta kertaa saanut arvosanaksi paljon paremman kuin olisin oikeasti ansainnut.

 
25. kesäkuuta 2012 klo 22.45 , Blogger llaura kirjoitti...

no on! kävin just nappaamassa nelosen kielen ja vuorovaikutuksen kurssista, enkä TODELLA olisi moista ansainnut.. :D ok, toi on ekan vuoden kurssi ja itse olen vähän niin kuin vikan vuoden opiskelija, että onhan tuota tietoa nyt vähän jo karttunut päähän, mutta silti. :D

 
25. kesäkuuta 2012 klo 23.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Koska se on ohituskaista! Ärsyttää ihmiset, jotma menee siihen ajamaan nössövauhtia, pysykööt normi kaistallaan :P

 
25. kesäkuuta 2012 klo 23.11 , Blogger llaura kirjoitti...

ööö, kenet se jonon ekana ajava ohittaa? mielikuvituskaverinsa? pointtina siis ne urvelot, jotka ajaa motarilla alinopeutta, kunnes ohituskaistan tullen kaasuttelevat tuhatta ja sataa, niin ettei niistä kukaan pääse ohi - kunnes ohituskaistan loputtua palaavat taas takaisin normaaliin alinopeuteensa. ;---)

 
25. kesäkuuta 2012 klo 23.14 , Blogger adies☆ kirjoitti...

itteäniki ärsyttää nää 'lämpimät' kelit :-D suomenkesä parhaimmillaa. mutta onneksi nousen ke lentokoneeseen ja pääsen +30'asteen lämpöön reiluksi viikoks:)
ps. oon seurannu sun blogii IHAN alusa asti ja ihan mahtava !

 
25. kesäkuuta 2012 klo 23.39 , Anonymous Marbe kirjoitti...

Kompataan OKL:n tenttien mielenkiintoista arvostelua. Opiskelen LO:ksi ja tuntuu et joku vaan arpoo arvosanat ilmeisesti lonkalta ainakin meillä :D Ensimmäistä kertaa luin kokonaisen tenttikirjan kun aloitin toisessa yksikössä olevan sivuaineen suorittamisen näin neljäntenä opiskeluvuotena. Hyvänä esimerkkinä numeroiden arvonnasta kvanti 1- kurssin tentti, josta sain kahdesti hylätyn ja sitten kolmannella kerralla (vaikka en osannut mielestäni yhtään enempää mitä aiemminkaan) nelosen. En siis itse yhtään oo kokenu tuota arvontaa huonoks, kun yleensä just samalla lailla ihmettelen et mistä näitä numeroita tipahtelee :D

 
25. kesäkuuta 2012 klo 23.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Kaikkivoipa+soija/1329103907881

Älä liikaa ihastu niihin makkaroihin :)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 8.06 , Blogger llaura kirjoitti...

voi rakkaat lapset, eikö teille opeteta minkäänlaista mediakriittisyyttä? :--D joo, tiedostan myös soijan haittapuolet, mutta tiesithän, että yli 80% kasvatetusta soijasta päätyy eläinrehuksi? eli siinä missä minä syön kerran kahdessa viikossa soijapitoista ruokaa, lihansyöjät altistuvat näille samoille soijan haittavaikutuksille keskimäärin sen viitisen kertaa viikossa. :) puhumattakaan siitä, miten paljon enemmän luontoa kuluttaa se, että ensin kasvatetaan soijaa, sitten se jalostetaan rehuksi, kuljetetaan eläimelle, elätetään eläin, kuljetetaan se tapettavaksi, jonka jälkeen kuljetetaan se lihatehtaalle, jonka jälkeen kuljetetaan se kauppojen hyllyille kun ihminen olisi välistä voinut vain napata sen ensimmäisen "jalostetaan se ruoaksi" osuuden ja kaupan kautta kotiin kuljetuksen. :)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 8.06 , Blogger llaura kirjoitti...

oh, parasta reissua sulle! ja kiitos kovasti, loistava kuulla että tästä olet tykännyt! :)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 8.07 , Blogger llaura kirjoitti...

joo välillä tulee fiilis että pääseekö ne helpommalla kun ne vaan antaa jengin päästä ekalla noista tenteistä läpi.. :D vähän eri asia sitten ketä tässä palvellaan, niitä tulevaisuuden opetettavia lapsia vai yliopistolehtoreita, muuuutta mikäs siinä.. :D

 
26. kesäkuuta 2012 klo 9.47 , Blogger Maarit kirjoitti...

Luulempa, että tässä tulevana syksynä joudun itsekin pohtimaan moneen otteeseen miksei Joensuu ja Helsinki ole vähän lähempänä toisiaan. Muutan viikon päästä Helsinkiin. Voi apua, että on vähän jännää! :)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 12.59 , Blogger Katri kirjoitti...

Ruohonjuuresta saa aika loistavia kasvisnakkeja! Ja salamileikkeleitä! Päihittää ne tofunakit ja muut örvellykset. Suosittelen kokeilemaan :)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 13.00 , Blogger llaura kirjoitti...

oho, iso muutos sullakin siis edessä! :) minnepäin tänne muutat? :)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 13.00 , Blogger llaura kirjoitti...

pitääkin moisiakin testata! vaikkei mun mielestä noissa soijamakkaroissa mitään vikaa ollutkaan ;)

 
26. kesäkuuta 2012 klo 15.01 , Blogger tiia kirjoitti...

joo vitostie. hermoja riipivää matkustusta niitten törppöjen perässä jotka matelee ja sit ohituskaistan alkaessa ajaa vähintäänkin sallittua nopeutta... en tajua !

 
26. kesäkuuta 2012 klo 23.55 , Anonymous tiiu kirjoitti...

uaaa shiny toy guns, kiitos muistutuksesta! mainitsemasi levy on todellakin rautaa!

 
28. kesäkuuta 2012 klo 8.50 , Blogger llaura kirjoitti...

JEP! sit jengillä menee niiden takana hermo ja tulee totaalisen vaarallisia ohituksia keltaviivan yli, ja argh. ei mee hyvin kun joutuu auton rattiin :D

 
28. kesäkuuta 2012 klo 8.50 , Blogger llaura kirjoitti...

on! <3

 
28. kesäkuuta 2012 klo 9.11 , Blogger Maarit kirjoitti...

Arabianrantaan muutetaan :) En ole vielä edes itse nähnyt asuntoa, jospa se ihan hyvä olisi!

 
1. heinäkuuta 2012 klo 10.28 , Blogger llaura kirjoitti...

toivotaan! ainakin alue on mitä ihanin! :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu