Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Anonyymiyden 10 kultaista sääntöä

tiistai 13. syyskuuta 2011

Anonyymiyden 10 kultaista sääntöä

Näin kolmatta vuotta blogatessani oon oppinut huomaamaan tietyn kaavan anonyymien kommentoinnissa. Ja koska ajattelin, että jos osa teistä on uusia tässä hommassa - tai ainakin kuuluisassa anonyymiydessä, niin jaan teille kymmenen tärkeintä kohtaa siitä, miten kommentointi ihan selkeästi jo kuuluu tehdä. Ihan oikeasti kuuluu, sen verran tiukkaa kaavaa tän kanssa vedetään! Aloitetaan:

01. Anonyymiydy. Kun menet kommenttiboksiin, vaihda ennen kommentin kirjoittamista muutamasta vaihtoehdosta ehdottomasti "anonyymi/nimetön/anonymous" -kohta. Sinullahan on nyt sen verran painavaa sanottavaa, että sitä ei kannata sillä omalla bloggertilillä/nimimerkillä kertoa, mitä saatat muuten käyttää. Muuten menee uskottavuus koko hommasta jo alkumetreillä!

02. Älä lue postausta. Katso pelkästään kuvat. Ryntää samantien kommenttiboksille kysymään jotain, mikä olisi löytynyt jo pelkän tekstin lukemalla!

03. Jos luet postauksen, älä lue kunnolla. Lue randomisti kappale sieltä, toinen täältä. Muodosta mielipiteesi katkelmien ja irrallisten lauseiden perusteella. Provosoidu niistä, ja hyökkää bloggaajaa vastaan. Tarkemmat ohjeet seuraavassa kohdassa.

04. Aloita kommentti sanoilla: "Ei millään pahalla, mutta.." Sen jälkeen saa sanoa mitä tahansa, kuka nyt olis niin tiukkapipoinen, että ottaisi nokkiinsa sanoessasi häntä rumaksi/lihoneeksi/tyylittömäksi, sähän just sanoit ettei pahalla!!!

Kommentin keskivaiheella älä unohda missään nimessä myöskään ikä-, älykkyys- ja kokemattomuuskortteja. Kunhan kasvat, kunhan joskus ymmärrät, jne! Ja jotta asia menee vielä paremmin perille, muista mainita olevasi kuitenkin asiantuntija aiheessa. Käsitteli postaus mitä tahansa, niin uskottavuuttahan se vain tuo että olet eläinlääkäri, opettaja, poliisi tai muuten vain päivittäin asian kanssa tekemisissä. Ihan sama vaikket olisikaan oikeasti, mutta koska olet joka tapauksessa bloggaajaa fiksumpi, niin tämän kortin käyttäminen saa hänet kyllä vapisemaan!

Kommentin voi lopettaa viiltävään loukkaukseen, heittoon siitä, miten mieli muuttuu kunhan bloggaaja vihdoin ymmärtää, että olet oikeassa tai sitten muistuttaen, että ihan oikeasti vain sun tapa on oikein: "no kukin tietysti tavallaan, onnea vaan jatkoelämällesi."

05. Eli siis jos olet jostain eri mieltä, älä tyydy vain kertomaan sitä, vaan pyri aina myös loukkaamaan/vähättelemään/snobbailemaan/esittämään pätevyytesi samalla.
Esimerkki:
Laura: mielestäni maailman kaunein kaupunki on Oslo.
Anonyymi: Jaa, ei minusta.


VÄÄRIN!!

Oikea tapa, mainiona esimerkkinä oikea blogiini tullut kommentti, joka taidokkaasti soveltaa kohtia 04, 06 ja 07, ottamatta huomioon, että olen asunut vuoden Oslossa, reissannut vuonoilla kahteenkin otteeseen ja vieraillut 20 eri valtiossa:

Laura: mielestäni maailman kaunein kaupunki on Oslo.
Anonyymi: Apua, pitääkö joku Osloa kauneimpana paikkana? Et varmaankaan ole paljoa matkustellut maailmalla kun olet tuota mieltä. En muista yhtään yhtä tylsää ja väritöntä paikkaa kuin Norja ja Oslo kun nuorena siellä liikuin. Luonto on paikoitellen ok, mutta Oslossa sitäkään ei juuri ole. Melkein sama kun pitäisi Helsinkiä tai Tukholmaa upeana paikkana. Maailmassa on niin paljon todella kauniita paikkoja ja varmaan mieli muuttuu kun ehdit nähdä muutakin kuin Pohjoismaat.


06. Muista, että ei ole olemassa erilaisia mielipiteitä, on vain oikeita ja vääriä. Jos bloggaaja on siis eri mieltä kanssasi, on hänen mielipiteensä tietenkin se väärä. Sen sijaan, että perustelisit oman mielipiteesi, hauku mielummin bloggaajaa sivistymättömäksi, mistään mitään ymmärtämättömäksi moukaksi, joka mahdollisesti vielä kasvaa ja ymmärtää myöhemmin kuinka väärässä onkaan ollut. Mitä väliä sillä on, että bloggaaja on julkisesti omalla nimellään ja omilla kasvoillaan asiasta jotain mieltä, siksihän anonyymiys on keksitty, jotta näitä ylimielisiä olentoja voi tiputtaa takaisin maanpinnalle!

07. Muista, että sinä tiedät bloggaajista kaiken. Tiedät heistä enemmän kuin he itse itsestään! Eivät he osaa käytöstään sen kummemmin analysoida, mutta sinäpä osaat, joten tuo se julki! Tiedäthän myös kaiken heidän menneisyydestää, tulevaisuudestaan ja kuolemanjälkeisestä elämästäänkin, joten kannattaa käyttää se ase tässä vaiheessa. Jos nyt yksinkertaisesti bloggaaja on niiiiin typerä, että on jostain asiasta eri mieltä kanssasi, niin se nyt johtuu vain siitä, että tiedät paremmin. Muun muassa kaiken.

08. Vertaa bloggaajaa muihin bloggareihin. Tee se vaikka heti! Koska mehän kuitenkin matkimme jatkuvasti toisiamme, toinen on aina ja jossain joka tapauksessa ehtinyt tehdä jo jotain ensin, ja tämä nyt mollaamasi räpellys on vain aivan jäätävän huono yritys päästä itse samalle tasolle. Hauku, pidä muita parempina, kauniinpina, keksiläimpinä ja innovatiivisempina. Paitsi siinä vaiheessa kun menet niiden blogeihin, sillä ainahan löytyy joku, jota sekin vain matkii.

09. Ota kaikki kirjaimellisesti. Myös tämä postaus. Bloggaaja tarkoittaa aina mitä kirjoittaa, juuri niin kuin kirjoittaa. Ei ole rivien väleissä taustamerkityksiä, ei kärjistyksiä saatikka sarkasmia. Ei ne pinnalliset sipsuttelijat sellaisia osaa käyttää! Loukkaannu kuitenkin verisesti, jos joku julkeaa epäillä, ettet itse ymmärtäisi sarkasmia/huumoria/piiloviestejä. Sinussa EI OLE MITÄÄN VIKAA, bloggaaja on vain kirjoittanut taas kerran postauksensa niin huonosti, että järkihän siinä lähtee.

10. Ja lopuksi, vastaa bloggaaja mitä tahansa kommenttiisi, hän loukkaantui. Juhli salaa kotona voittajan tanssia, mutta palaa naama pokerilla kirjoittamaan uutta kommenttia siitä, miten herkkähipiäinen tuo tyhmä bloggaaja oikein onkaan. Suuttua nyt tuollaisesta, sinähän esitit vain oman mielipiteesi! Ihme jengiä. Muista kertoa ihan viimeistään tässä vaiheessa, että nyt meni maku koko blogiin, etkä tule enää koskaan takaisin. Siitä ne bloggaajat viimeistään murtuu.


(Ps. Rakastan oikeasti teitä kaikkia, samoin teidän kommenttejanne. Saatte päättää oliko tää lause vai koko aiempi postaus nyt siis sitä huonoa huumoria ;))

Tunnisteet: ,

111 kommenttia:

13. syyskuuta 2011 klo 11.00 , Anonymous Riikka kirjoitti...

Ahhahhaa Laura! Tää oli loistava! :D Rakastan sun sarkasmia ja kirjoitustyyliä, ihanaa kun palasit takaisin !

 
13. syyskuuta 2011 klo 11.10 , Blogger More To Love!-Mimmi kirjoitti...

Aamen.

 
13. syyskuuta 2011 klo 11.17 , Blogger Nina kirjoitti...

Hahah, osui ja upposi! :D Minun pikkuinen, vasta aloitettu blogini on (vielä) säästynyt näiltä anonyymeiltä, mutta muita blogeja lukiessa sitä joskus miettii että miksi, oi miksi. :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 11.21 , Blogger Leena kirjoitti...

Kehee nauroin tätä lukiessani, loistavaa tekstiä, ihanaa sarkasmia ja kyllähän noi trollit noin menettelee :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 11.49 , Blogger Noora kirjoitti...

hahha vitsi mää nauroin :-D ihana

 
13. syyskuuta 2011 klo 11.55 , Blogger Anna kirjoitti...

hahah ihan mahtava!!:D

 
13. syyskuuta 2011 klo 12.06 , Anonymous Tee kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta hyvin tiivistetty :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 12.14 , Blogger emmi kirjoitti...

ahaah, oot kyllä niin parasta! harkitsin hetken jättäväni tän anonyyminä, mut sit tajusin et täähän oli kohteliaisuus (vai oliko??) eikä sellasia yksinkertasesti voi jättää anona.

<3

 
13. syyskuuta 2011 klo 12.21 , Blogger ranja kirjoitti...

:D mitä tähän nyt enää lisäämään :'D

 
13. syyskuuta 2011 klo 12.35 , Anonymous Maarit kirjoitti...

Vähän nauratti tuo kopsattu anon kommentti :D Jos toinen tykkää tulppaaneista ja toinen ruusuista niin eihän kumpikaan oo toista enempi väärässä tai oikeessa. Makuja on monia. ;)

 
13. syyskuuta 2011 klo 12.46 , Blogger Joanna kirjoitti...

Hahahaa, ihan loistava!! :D

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.04 , Blogger maria kirjoitti...

WORD!

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.07 , Blogger HeiN kirjoitti...

Touché :D

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.08 , Blogger Aino kirjoitti...

Paras! :D Melkein jopa harmittaa, kun tähän ei oo vielä tullu kukaan nillittämään ):

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.14 , Blogger Kiraz- kirjoitti...

aivan loistava!

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.17 , Blogger Reetta kirjoitti...

Mahtava kirjoitus Laura! Sarkasmia on varmasti mukana mutta osa tekstistä on niin totta. Itsekin olen saanut arvosteluja vaikka mistä ja juuri se että minun mielepiteeni on tietenkin aina väärä ja Anonyymi on täydellinen ja oikeassa. Tosin on se niinkin että on olemassa mukaviakin Anonyymejä onneksi :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.18 , Blogger Jenni kirjoitti...

Hahah loistava <3

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mut aika kiva postaus. Mut kukin tavallaan, hyvää loppuelämää.

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.36 , Blogger Mickey kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta tää postaus kertoi, kuinka sulla on niin huono itsetunto, etkä kestä kritiikkiä!! Anna + Meri on keksinyt sarkasmisen kirjoitustyylin ennen sua, joten miks sun pitää matkia niitä? Anonyyminä mä tiedän, että sun blogitauollas oot lihonnut 200 kiloseksi ja sun postaamas kuvat on ennen tätä lihomista!


HAHAH... Ihan mahtava teksti!! Jos ei oteta huomioon, että mä en anonyymiytynyt, niin kuinka monta pointsia mä saisin anona? :) Ihana anonyymiydyn alkeiskurssi :D

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.47 , Blogger Annika kirjoitti...

Haha, ihana :D Mä vielä odotan ekoja anonyymi-nillittäjiäni, tai ehkäpä ne osaa pysyä poissa...

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.50 , Blogger rosaw kirjoitti...

ihana anonyymi tossa yllä, aattelin itekin jotain vastaavaa mut aina nää parhaat ideat on jo käytetty! mut loistavaa laura, jatka samalla linjalla. :-)
ps. huippujuttu että oot takas bloggailemassa!

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.50 , Blogger llaura kirjoitti...

Mickey: saat ehdottomasti ekstrapisteitä siitä, et muistit vetää mukaan ton kritiikinsietokyvyttömyyden!! :D <3

 
13. syyskuuta 2011 klo 13.59 , Anonymous marleena! kirjoitti...

Aivan loistavaa tekstiä!!!:)

 
13. syyskuuta 2011 klo 14.00 , Blogger I'm Lacking kirjoitti...

Yleensä jos kommentissa on toi "ei pahalla", niin se on just "kirjotan tän todellakin että sulle tulis paska fiilis ja todellakin tarkotan pahalla" :D.

Yhessä blogissa oli vasta kommentti tyyliin "ei pahalla, mutta haistappa paska". Siis oikeesti, mitähän tohon enää sanois :D.

 
13. syyskuuta 2011 klo 14.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Laura! Kyllä rupee muakin ärsyttää noi anonyymit vaikken blogia pidäkään, ihan vaan bloggaajien puolesta! Ja sit kun kitistään jokaisesta pikkuasiasta tyyliin "sul piti tulla arvonta tällön ja tällön eikä oo tullu, oot huono bloggaaja1!!1"

Mut yks pyyntö mulla ois: haluisitko tehdä postauksen sun au pair-ajasta ja ihan kaikesta, mistä haluut siihen liittyen, hyvistä ja huonoista puolista? Haluisin niin kovasti kuulla jonkun omia ajatuksia siitä, kun oon ehkäpä lähdössä tanskaan au pairiksi :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 14.23 , Blogger Roosa kirjoitti...

haha jes tää oli hyvä! :D (en keksi mitään fiksua tai hauskaa sanottavaa, joten pitäisköhän anonyymiytyä, ettei kukaan luule, että oon joku aivoton, joka kehuu tätä vaan koska muutkin, hmm...)

 
13. syyskuuta 2011 klo 14.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mut aika hyvin tiivistit ton anonyymien kommentointikaavan. Kiitos hyvistä nauruista =D

- smes

 
13. syyskuuta 2011 klo 14.34 , Blogger Lonely Wind kirjoitti...

Joo. On vaa nii helppo aina huudella toisille. Mielellää nimettömänä.

Pätee iha elävään elämäänki. Ku oot nuori ja jossai duunis, et tiiä mitää ja mammat avautuu ja sit esim baaris ku et myy enää ku on tullu pilkku ni oot iha perseestä etkä tiiä mitää ja saat salee viel potkut. Mut sit toi. En tuu enää takas. Lupailevat vain, niin täällä kun ihan oikeessa elämässä, sieltä ne taas joskus pilkistää huutelemasta tai tiskiin nojaamasta. Ne vaan pitää osaa ottaa, tai siis osata olla ottamasta. Olipa hankala.

Veikkaan et oot oppinu jo olee noiden kommenttien kanssa, turha niihin on ees lähtee isommin mitää vastailee, urpoja mitä urpoja.

 
13. syyskuuta 2011 klo 15.22 , Blogger Juuli kirjoitti...

Aivan mahtava tää :D Sä kyllä kirjotat ihan älyttömän hyvin! Harmi vaan, että juuri ton kaltaisia anonyymeja ihan oikeesti näkyy lähes jokaisessa blogissa..

 
13. syyskuuta 2011 klo 15.37 , Anonymous Erika kirjoitti...

Loistava postaus! Voin varmasti kuvitella, miltä tuntuu, kun joku tulee anonyymina haukkumaan sinua ja mielipiteitäsi. Mielipiteitä on kuitenkin erilaisia, ja niitä pitäisi arvostaa sellaisina kuin ne ovat.

Itseäni ärsyttää äärettömästi anonyymit kommentoijat (vaikka kukaan ei omaa blogiani olekaan vielä kommentoinut..), ja siksi haluan kommentoida muiden blogeja nimelläni.

Ja muuten - jos satun joskus olemaan eri mieltä kanssasi jostain asiasta, yritän perustella sen hyvin, enkä lytätä sinun näkemystäsi. ;)

 
13. syyskuuta 2011 klo 15.48 , Blogger Saara kirjoitti...

aivan huikee! Sarkasmi<3

http://about-saarasofia.blogspot.com/

 
13. syyskuuta 2011 klo 15.50 , Blogger Cava kirjoitti...

Heippa!

loistoteksti :) otin oikeuden linkittää tämän postauksen eräälle hyvätapaiselle anonyymille tänään ;)

 
13. syyskuuta 2011 klo 15.57 , Blogger Riikka kirjoitti...

Hahhaaa, go Laura :) Sä kyllä osaat kirjoittaa.

 
13. syyskuuta 2011 klo 16.07 , Blogger viveka kirjoitti...

Ihan huippu :DD

 
13. syyskuuta 2011 klo 16.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse inhoan anonyymeilyä, mutta ilmeisesti blogger on päättänyt, että nimimerkillä minulla ei ole asiaa mennä kommentoimaan mihinkään blogiin ("Nykyisellä tililläsi x@x.fi ei ole oikeutta katsella tätä sivua"), joten se jää ainoaksi mahdollisuudeksi. Nimimerkin sentään aina jätän tuohon viestin perään. Any help here?

- Shona

 
13. syyskuuta 2011 klo 16.56 , Blogger Laura kirjoitti...

tää oli aivan upeeta asiaa ! :D

 
13. syyskuuta 2011 klo 16.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oot ihan huippu!! piristit ihanast muuten kovin harmaata päivää;) tälläsii pliis lisää, oot ihana!

 
13. syyskuuta 2011 klo 17.14 , Blogger Magdaleena kirjoitti...

KIITOS TÄSTÄ :D Tämän voi nyt jatkossa linkittää kaikille kultaisille anonyymeille... Tai pitäisikö sanoa, universaalia viisauttaan osoittaville anonyymeille.

 
13. syyskuuta 2011 klo 17.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hohohoo, otsikko jo kiinnitti huomioni ja jäin lukemaan. Täällä sitten hykertelin itsekseni, kun en muutakaan voinut, oikea opas ' näin kommentoidaan '. Ah! :D Tätä pitääkin sitten muistaa linkitellä jos joku tulee vähän urputtamaan. (; Hienoa! :D

 
13. syyskuuta 2011 klo 17.41 , Anonymous Anni kirjoitti...

Huippu!

 
13. syyskuuta 2011 klo 17.58 , Anonymous Tiiiia kirjoitti...

hahah, tää oli hyvä :D välillä muiden kommentteja lukiessa tulee mieleen, että mitä ihmettä tuo ihminen oikein ajattelee. Oon huomannut just ton piirteen et tullaan anonyyminä haukkumaan bloggaajaa ja kun bloggaajaa vastaa tähän, vaikka vastaus olis vaan "Selvä.", niin heti bloggaaja on törkeä ja herkkähipiäinen. En aina tajuu kuinka bloggaajat jaksaa :D itse kommentoin vaan sillon kun on jotain kivaa sanottavaa. Jos bloggaajalla on päällä ruma paita tai bloggaaja kertoo omastani eriävän mielipiteen niin en nää mitään tarvetta tulla purnaamaan siitä :D oot huippu, sun blogi on ihan paras, oon niiiiin ilonen että oot täällä taas :)

 
13. syyskuuta 2011 klo 18.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minusta on itsetunnon heikkoutta lähteä anonyymien kanssa kiistelemään kuka on oikeassa, niin tekee näköjään nokkavat ja niin olevinaan olevat bloggarit kuten Anna, jolta varmaan olet ottanut vaikutteita. Eikö hän sua juuri yrittänyt mainostaa sivuillaan, että saisit hieman potkua bloggausurallesi. Milipiteitä on monia ja kaikilla on oikeus mielipiteeseen, myös anonyyminä. Henkilökohtaisuuksiin menevät kommentit on asia erikseen, kuten nämä Laura sun mielipiteet alkavat mennä jo toisen mollauksen puolelle. Anna vaan kommenttien olla kyseisen henkilön omia mielipiteitä niin et nolaa itseäsi ja paljasta omaa epävarmuuttasi. Fiksu bloggaaja antaa asian olla eikä tee kärpäsestä härkästä jankuttamalla asiaa ja tekemästä aiheesta omaa postausta ja anomalla sääli- ja kannustuskommentteja. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, sekin on ihan hyvä pitää muistissa.

 
13. syyskuuta 2011 klo 18.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Viiltävää analyysiä! Ei millään pahalla, mutta musta tuli sun uusi fani. Kunhan kasvat niin ymmärrät, oon nimittäin aika paljon vieraillut eri blogeissa ja aika harva koukuttaa. Mut onnee vaan valitsemallasi tiellä.... T. "Nicknameless"

 
13. syyskuuta 2011 klo 19.00 , Blogger eerika kirjoitti...

hahah tää oli maailman eniten paras! :'DD

 
13. syyskuuta 2011 klo 19.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei tää oli paras postaus !:D
itse en ole näitä anonyymejä, en suostuisi koskaan haukkumaan bloggaajia noin:)

 
13. syyskuuta 2011 klo 19.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hahahaaa mahtava postaus :D

 
13. syyskuuta 2011 klo 19.09 , Blogger Juulia kirjoitti...

haha ei vitsi tää oli ihan paras :DD Päivän naurut! Kiitos niistä :))

 
13. syyskuuta 2011 klo 21.41 , Blogger annie kirjoitti...

Hienoo että joku kerrankin uskals ottaa tän esille ! ihan mielettömän hauskaa tekstiä, melkeen valu vedet silmistä !

 
13. syyskuuta 2011 klo 21.43 , Blogger Ansu kirjoitti...

Puhut niiin asiaa! En nyt yritä mielistellä, mutta sulla on makea tyyli :-) WOW!

 
13. syyskuuta 2011 klo 21.55 , Anonymous aips kirjoitti...

Missä tykkää-nappi? Se ois nyt kova sana!!

 
13. syyskuuta 2011 klo 22.29 , Blogger llaura kirjoitti...

kaikki yleensä: saatte tän yhteisenä kun en jaksa 40 kertaa sanoa kiitos, mutta siis KIITOS ihanat ihanista kommenteista, hyvä kuulla että suurimmalle osalle tais ainakin upota :)

shona: kuulostaapa oudolta :o ootko kokeillu kommentoida eri selaimilla, ettei ongelma ole esim explorerissa/mozillassa tms?

anonyymi 18:03: huumoria rakas ystävä, huumoria :) ei se toki kaikkiin uppoa, eikä tarvitsekaan, mutta ei kaikki aina ole niin vakavaa :) sitä henkilökohtaisuuksiin menevää mollaamisen lopettamista ja käytöstapoja minäkin tällä lähinnä halusin peräänkuuluttaa, tarkoitus oli lähinnä käsitellä turhanpäiväistä anonyymi-ilkeilyä ilmiönä, ei niinkään henkilökohtaisella tasolla :)

aips: en saa sitä toimimaan tän ulkoasupohjan kanssa :(( !! oon yrittäny! saa neuvoa jos osaa!

 
14. syyskuuta 2011 klo 11.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mullakin tulee tuo "Nykyisellä tililläsi (xxxxxx@xxxxx.com) ei ole oikeutta katsella tätä sivua. " ja tän takia kommentointi on jääny niin vähälle. Aina sitä innoissaan kirjottelee pitkän kommentin kunnes tuleekin lähettäessä tuo ilmoitus ja se teksti katoo ku pieru saharaan, möhh!

Mutta joo aivan mahtava teksti ja niiiiiiin totuudenmukainen, en voi lopettaa tän fiilistelyä! :D Just tällästen anojen takia mullaki katos se into bloggailuun, aina oli joku yrittämässä ampua alas aivan sama mistä kirjoitti.

-Kata

 
14. syyskuuta 2011 klo 12.44 , Blogger Life On Plate kirjoitti...

:D Siis tää oli kyllä ihan paras postaus, sain hyvät naurut ja just noinhan se on. Sarkasmi on niiiiin lähellä mun sydäntä !

 
14. syyskuuta 2011 klo 13.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta osa kommentoi anonyyminä koska ei omista mitään noista tunnuksista :D Mulla on gmailtili, mutta siitä tietää heti liikaa henk.koht.tietoja. Ja kyllä mä joskus kommentoin jotain negatiivistakin (okei, en tosin niitä "apua vittu oot ruma"-juttuja :D), ja teen senkin anonyymi - kuten ne kivatkin kommentit.

 
14. syyskuuta 2011 klo 13.22 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi klo 13:11: ymmärtänette varmaan, että tämä postaus koski nimenomaan ilkeilykommentteja, ei anonyymina kommentointia yleisesti :) mulle on yks ja sama onko kommentoijalla perässä nimimerkki vai anonyymiys, kunhan kommentoidessa muistetaan käytöstavat ja toisten ihmisten huomioonottaminen :)

 
14. syyskuuta 2011 klo 13.43 , Blogger Fiona Timantti kirjoitti...

Mahtava postaus! <3

 
14. syyskuuta 2011 klo 14.57 , Blogger Karoliina kirjoitti...

Sana hallussa, loistava postaus :) Kiitos sateisen paivan piristyksesta!

 
14. syyskuuta 2011 klo 15.54 , Blogger Mirimë kirjoitti...

Ah, tännekin tuli sitten yksi anonyymien kultaisia sääntöjä noudattava anonyymi: "kypsä ja analysoiva hymyhuuliv*ttuilija" ;)

 
14. syyskuuta 2011 klo 16.05 , Blogger Jade kirjoitti...

Tää on niin asiaa ! Tekis mieli hieroo tätä nyt jokasen bitch-anon naamalle jos niitä tulee vastaan :D

 
14. syyskuuta 2011 klo 18.13 , Blogger -=v=- kirjoitti...

Unohdit tuohon loppuun laittaa, että oikea Ano käy vielä jälkeenpäin komppaamassa sitä omaa kommenttiaan jollain toisella "anonyymillä nimimerkillä" samasta ip-osoitteesta!

 
14. syyskuuta 2011 klo 18.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oh so Hhhilarious

 
14. syyskuuta 2011 klo 19.20 , Blogger Mirette kirjoitti...

:-D

 
14. syyskuuta 2011 klo 19.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hahahah ! :DD hupsuunnuin tästä totaalisesti, ihana ! :D:D

-srapers, joka on ollut jo melkeen kaksi vuotta blogimaailmassa ja ei ole saanut vieläkään aikaiseksi tehtyä nimimerkkiä/käyttäjää ! :D

 
14. syyskuuta 2011 klo 19.56 , Blogger Anna kirjoitti...

Amen<3

 
14. syyskuuta 2011 klo 20.05 , Blogger Ulrika kirjoitti...

Aivan loistava postaus ! Sait mut hymähtelemään vähän pidemmäksikin aikaa. Oon muutaman kerran ihmetellyt tosissani kommentoijia, jotka ilkeilevät tosissaan bloggaajalle.

Jos et tykkää, älä seuraa.

*PS Sarkasmisi on hyvin sujuvaa ;)

/U
pug-a-licious

 
14. syyskuuta 2011 klo 20.11 , Blogger iikku kirjoitti...

ei millään pahalla mut....
....IHAN LOISTAVA POSTAUS :) hihhih päivän parhaimmat naurut!

 
14. syyskuuta 2011 klo 21.42 , Anonymous S.C. kirjoitti...

Loistava postaus! =)

 
14. syyskuuta 2011 klo 21.45 , Anonymous IraCassandra kirjoitti...

Ihan mahtava teksti!! Itse en bloggaa mutta n. kymmentä blogia seuraan päivittäin, ja mua ärsyttää anonyymien tapa kommentoida teidän bloggaajien puolesta, en tajua miten kestätte :D Mutta sä ainakin osaat ottaa asiat huumorilla, kiitos kivasta blogista ja jatka samaan malliin! :)

 
14. syyskuuta 2011 klo 22.03 , Blogger Meri kirjoitti...

Niiiin hyvä :-D Saanko laittaa tästä linkin mun blogiin? :)

 
14. syyskuuta 2011 klo 22.10 , Blogger llaura kirjoitti...

-=v=- joo ja toi huono itsetunto -kortti jäi kans huomioimatta, mutta onneksi sekin vedettiin ihan oikean anonyymin toimesta tänne kommenttiboksiin :)

IraCassandra: huumorilla näihin kannattaakin suhtautua, ei koko hommasta muuten tulis mitään :D

Meri: totta kai saat :)!

 
14. syyskuuta 2011 klo 22.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä postaus =)

-Epa

 
14. syyskuuta 2011 klo 23.12 , Blogger Nella kirjoitti...

Tosi hyvä postaus!:)

 
14. syyskuuta 2011 klo 23.35 , Blogger Alexa kirjoitti...

oikein! ♥

 
14. syyskuuta 2011 klo 23.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minusta on itsetunnon heikkoutta lähteä anonyymien kanssa kiistelemään kuka on oikeassa, niin tekee näköjään nokkavat ja niin olevinaan olevat bloggarit kuten Anna, jolta varmaan olet ottanut vaikutteita. Eikö hän sua juuri yrittänyt mainostaa sivuillaan, että saisit hieman potkua bloggausurallesi. Milipiteitä on monia ja kaikilla on oikeus mielipiteeseen, myös anonyyminä. Henkilökohtaisuuksiin menevät kommentit on asia erikseen, kuten nämä Laura sun mielipiteet alkavat mennä jo toisen mollauksen puolelle. Anna vaan kommenttien olla kyseisen henkilön omia mielipiteitä niin et nolaa itseäsi ja paljasta omaa epävarmuuttasi. Fiksu bloggaaja antaa asian olla eikä tee kärpäsestä härkästä jankuttamalla asiaa ja tekemästä aiheesta omaa postausta ja anomalla sääli- ja kannustuskommentteja. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, sekin on ihan hyvä pitää muistissa.EI VITTU :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD et laura ei saa yleisel tasol osotttaa kaikille idiuuteille anoille kritiikkii. mut ite lauraa saa kuka vaa henk. koht. haukkuuu VOI JUMALAUTA :DDD valoja

 
15. syyskuuta 2011 klo 0.41 , Anonymous heini kirjoitti...

Oon pohtinu semmosta teoriaa, että osa tästä johtuu ehkä kommentoijien nuoruudesta. Sarkasmin ymmärryskyky kehittyy yläasteikäisenä. Sitten kun katsoo noita alakoululaisia, niin muoti ja sen seuraaminen on selkeästi hip ja pop. Sitten jos joku semmonen 12wee lukee näitä muotiblogeja, niin siltä voi ihan aidosti mennä se sarkasmin pointti ohi. En tosin tiedä minkä ikäisiä muotiblogien kommentoijat on, mutta varmaan siellä pari penskaa on.

 
15. syyskuuta 2011 klo 8.53 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi 23:36: my point exactly ;)

heini: monesti sekin on mahdollista, mutta pelottavinta kyllä, monesti nää "pahimmat" viiltävät analyysit, kuten toi esimerkkikommentti tässä postauksessa tai toi edellisenkin anonyymin lainaama huono itsetunto -kommentti joka on tähän postaukseen tullu, on käsittääkseni reilun 3-kymppisen kirjoittamia molemmat, saman henkilön tosin.. :D

ne "vittu oot ruma!11" -tyyppiset kommentit on varmasti joo monesti nuoremmilta, nää elämääkin suuremmat syväanalyysit huvittavilla suomalaisilla sananlaskuilla höystettyinä ("Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, sekin on ihan hyvä pitää muistissa. ") on sit taas monesti vähän vanhemmalta, vähemmän rennolta ja HYVIN pätemisenhaluiselta väestöltä, jotka jostain syystä on ottanut tehtäväkseen yrittää kouluttaa meitä eri mieltä olevia, tyhmiä bloggaajia.. :D

 
15. syyskuuta 2011 klo 20.47 , Blogger Acata kirjoitti...

Mahtia! :D

 
16. syyskuuta 2011 klo 10.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

☺♥☺♥♥♥♥
*vierailevana tähtenä jonkun linkin kautta*

 
16. syyskuuta 2011 klo 10.20 , Blogger BabyJane kirjoitti...

Loistava postaus! :) En oikeasti ymmärrä, miten ihmiset jaksaa päteä. Jos minua joku ärsyttää jossakin blogitekstissä, en sitä mene sanomaan, koska en oikeassakaan elämässä mene tokaisemaan "mä en yhtää tykkää sun tavasta tehdä noin tai näin ja btw. toi sun vaatekappale on ihan hirveä". Jos en jotain kehtaa sanoa nimimerkillä niin parempi jättää sanomatta.
Pointsit Lauralle tästä postauksesta!

 
16. syyskuuta 2011 klo 10.48 , Blogger Maiski kirjoitti...

Mahtavaa tekstiä, piristi työaamua tosi paljon! :)

Itse oon kova bongailemaan kielioppivirheitä blogeista ja mun mielestä niitä kyllä saa kommentoida - anonyyminä tai ilman :D Mutta tosiaan, loukkaukset ja asiattomuudet voisi jättää kommenttiboksin ulkopuolelle. Valitettavasti vain netissä on niin helppo huudella...

 
16. syyskuuta 2011 klo 10.53 , Blogger arleena kirjoitti...

Juuri näin se menee. Nimettömänä on helppo huudella ja olla aina oikeassa.
Kiitos loistavasta postauksesta.

 
16. syyskuuta 2011 klo 11.01 , Blogger llaura kirjoitti...

Maiski: anteeks, mun on pakko tarttua tähän, mutta ois kyllä mielenkiintosta kuulla perustelut sille, MIKSI niitä saa kommentoida mielestäsi :)?

tai siis olen itsekin välillä varsin kielipoliisi, ja kaipaan yhdyssanojen oikeinkirjoitusta ja ehkä keskimääräistä virheettömämpää kielioppia noin muutenkin, mutta kun kontekstina on kuitenkin jonkun toisen henkilökohtainen BLOGI, niin en ihan täysin ymmärrä mitä sillä ajatellaan saavuttavan, että käydään virtuaalisella punakynällä valittamassa kielioppivirheistä? kirjoitusvirheet vielä jotenkin ymmärrän, mutta ei me tässä mitään Hesaria olla kirjoittamassa, joten ei mun mielestä silloin täydellistä virheettömyyttä kuulukaan olettaa - etenkin jos moiset "väärinkirjoitetut" kohdat on puhekielessä täysin hyväksyttyjä ilmaisuja :) Turhanpäiväinen huomauttelu kuitenkin kuulostaa aina vain pätemiseltä ja aiheuttaa monesti alkuperäisen postauksen kirjoittajassa mieliharmia kuulla jatkuvia kommentteja huonosta kielestä - joten itse en siis oikein miksi toisen korjailu on joissakin piireissä jopa suotavaa, koska jos blogi ei miellytä, niin tuolla yläkulmassa on iso X mistä sen ikkunan saa kiinni.. :) Hyvässä hengessä on toki ymmärrettävää ehkä mainita, että yhdys sana on yhdyssana, mutta kun sitä valitettavasti kovin mukavaan sävyyn harvoin käydään kertomassa.

 
16. syyskuuta 2011 klo 13.41 , Blogger jenni kirjoitti...

hahahaa aivan mahtava postaus!:D muutenki selailin sun blogias, kivalta vaikuttaa:)

 
16. syyskuuta 2011 klo 22.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Haha paras postaus ikinä!! :Dd nauroin:Ddd

 
17. syyskuuta 2011 klo 23.08 , Anonymous Rumpleksi kirjoitti...

Hauska postaus kyllä oli, ja ihan asiaa. Ymmärrän, että et väitä kaikkien anonyymien olevan tuollaisia, mutta hieman tulee sellainen olo, että anonyyminä ei saisi sanoa mitään kielteistä. Että oma hyväntahtoisuus pitäisi todistaa laittamalla nimi mukaan. Tämä on nyt vain tällainen fiilis, joka mulle tulee.

Anonyyminä uskaltaa ehkä sanoa enemmän, mutta osa siitä enemmästä voi olla tottakin. Nimellä ei välttämättä uskalla olla rehellinen. Mutta kuten tekään ette väitä, että kaikki anonyymit ovat kiusanhenkiä, en mäkään väitä, että kaikki nimellään esiintyvät ovat mielistelijöitä.

Toivottavasti kukaan ei kuvittele, että halusin tällä viestillä ärsyttää, kun tarkoitus oli vain tuoda esiin mielipide, joka nyt sattumoisin ei tainnut olla kovin myönteinen. :D

 
18. syyskuuta 2011 klo 9.38 , Blogger Maiski kirjoitti...

Kommenttini oli kyllä aika kärjistys. Sen siitä saa, kun nopeasti kirjoittelee. Tarkoitin tällä tosiaankin sitä, että mun mielestä on ihan ok, jos hyvässä hengessä muistuttaa, että yhdyssana on yhdyssana. Punakynät voidaan mun mielestä jättää sitten opettajien käyttöön :)

Blogi on luonnollisesti jokaisen henkilökohtainen teos ja näin ollen myös kielivalinnat sekä kirjoitusasu kirjoittajalle ominainen, mikä luo blogiin persoonallisuutta - ja tämähän on vain hyvä juttu. Päteminen kielioppiasioissa on turhauttavaa ja saattaa joillekin luoda mainitsemaasi mielipahaa. Sen ei pitäisi olla kenenkään kommentoijan tarkoituksena.
Aivan eri asia sitten, jos kyseessä olisi vaikka printtimedia tai teos, josta maksetaan - tälloin kieliasun täytyisi mielestäni kyllä olla aikalailla kohdallaan.

 
18. syyskuuta 2011 klo 9.55 , Blogger AnsQ kirjoitti...

Hahha :D Hauskinta on se, kun joku säkällä 15 v. ihmisenalku tulee kertomaan, että bloggaajan pitäisi "kasvaa vähän". JEPJEP :---D
Ihan kaikkeen pitää myös muistaa vastata
"Kiitos, mukava kuulla :)" !

 
18. syyskuuta 2011 klo 10.17 , Blogger Meeri kirjoitti...

Löyisin tän blogin Bloglovinista, hahah aivan loistava postaus!! :D

 
18. syyskuuta 2011 klo 12.37 , Blogger llaura kirjoitti...

Rumpleksi: hyvä pointti, mutta sit taas päästään siihen, onko sen kielteisen sanominen ylipäätäänkään niin kovin pakollista.. :D toki rakentava kritiikki ja erinäiväiset mielipiteet hyvin/fiksusti perusteluina on aina tervetulleita, mutta jos lähdetään sille linjalle, että kommentit on luokkaa "oot ruma, hyi kamala toi paita on hirvee en ikinä käyttäis tollasta, kuole paska säveltäjä", niin voi vaan miettiä että minne ne käytöstavat jäi ja onko anonyymiys tosiaan olemassa siks, että voi sanoa mitä vaan jäämättä siitä kiinni. :) eli se mitä mä peräänkuulutan, on toisen tunteiden huomioonottaminen ja ne käytöstavat, oli sitten anonyymi tai nimimerkki.

Maiski: hyvä kuulla, koska näitäkin näkee jotka tulee jyrisemään aiheesta "ÄLÄ KOSKAAN UNOHDA POSSESSIIVISUFFIKSEJA SINÄ SUOMENKIELENRAISKAAJA!!1" ja se jos mikä menee vähän överiks.. :D en pysty itsekään lukemaan blogeja, joiden kielioppi on, no kehnoa, mutta tosiaan parhaaks ratkasuks oon oppinu pysymään moisista poissa, sillon ei ärsytä mikään :)

 
18. syyskuuta 2011 klo 13.21 , Anonymous inka kirjoitti...

hei ihan mahtava postaus! mun vanhassa blogissa oli enemmän näitä haukkujia kun niitä jotka kehu mua, mut yleensä jätin ne haukkumiset vaan huomioimatta.

http://janitainka.blogspot.com

 
18. syyskuuta 2011 klo 14.45 , Blogger Momo kirjoitti...

Ihan mainiota tekstiä ja täyttä asiaa vaikka eiköhän täskäkin sota syty niinkuin yleensä tälläisistä postauksista. Mut jatka samaa rataa :)

 
18. syyskuuta 2011 klo 16.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

IHANA :D paras juttu mitä oon lukenu pitkään aikaan.

 
18. syyskuuta 2011 klo 19.29 , Blogger Jenna kirjoitti...

aaaa tää oli sairaan hyvä ! :D

 
19. syyskuuta 2011 klo 10.35 , Blogger Tanja kirjoitti...

Tosi hyvä postaus ! :D Itse en lue sun blogia, enkä blogeja ylipäätänsä, mutta löysin tän facebookin kautta ja pakko sanoa oikeasti toi on niin totta ! Itse pidin blogia n. vuos sitten, mutta jouduin lopettamaan juuri tuon takia, koska meni ihan oikeasti hermot ja tuli liikaakin hyökköyksiä vastaan... mutta hyvä että sä jaksat ja tämä oli erittäin hyödyllinen postaus! (Y)

 
19. syyskuuta 2011 klo 19.35 , Blogger Kisu kirjoitti...

EI VITTU TÄÄ OLI IHAN VITUN PARAS : DD♥ hatunnosto sulle, saanko laittaa tämän omaan blogiini esimerkiksi siitä et komppaan sua täysin. liityin myös blogin lukijaks , oli sen verra jees juttu ja mitä luin muitaki sun juttui ni tykkäsin n_n nauroinki tääl iha vitusti koska toi kaava on just tommone : D

http://palasiaelamasta.blogspot.com/

 
19. syyskuuta 2011 klo 21.04 , Blogger thewhiteshirtgirl kirjoitti...

ihan loistava juttu tää :D saanko laittaa tän blogiini jos linkkaan tän alkuperäsen tekstin siihen alle? Ku mua dissataan kans välil ni olis kiva laittaa tää :)

 
19. syyskuuta 2011 klo 21.37 , Blogger Riina kirjoitti...

HAHA :D aivan loistavaa tekstiä! en tiiä miten tänne päädyin mutta kumminkin !

 
19. syyskuuta 2011 klo 21.43 , Blogger llaura kirjoitti...

kisu & thewhiteshirtgirl: arvostaisin kovasti jos ette nyt ihan suoraan tätä juttua sinne laittaisi/kopioisi, postauksen toki saa linkata omine kommentteineen, mutta haluaisin tästä nämä tekijänoikeuteni edelleen ihan vain omassa blogissani pitää :)

 
20. syyskuuta 2011 klo 17.40 , Blogger riikka kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
22. syyskuuta 2011 klo 11.16 , Blogger Sita kirjoitti...

Ahahaha paras! You go girl.

 
18. lokakuuta 2011 klo 10.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava postaus!! :DD Tästä lähtee tämä päivä hienosti käyntiin, kiitos siitä! :)

T: ei-anonyymi Niina

 
27. marraskuuta 2011 klo 12.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

IHAN MIELETÖN !

 
29. marraskuuta 2011 klo 21.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oli niin hyvä postaus, tässähän menee ihan sanattomaks :D Sun kirjotustyylis on jotai niin mahtavaa et huhhuh!

terkuin anonyymi

 
1. joulukuuta 2011 klo 22.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hehe, en ees oo lukenu sun blogii mut eksyin tänne yhen linkin kautta ja sain ihan sika hyvät naurut :DD tooooosi hyvin kirjotettu ja niin totta :DD


terkuin nobody :D

 
8. helmikuuta 2012 klo 12.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

taisi osua pilkka omaan nilkkaan ano tätä lukiessa ;) tässä ei todellakaan nolattu ketään - tää oli täyttä asiaa! Lähinnä itse nolasit jälleen itsesi.

 
8. helmikuuta 2012 klo 14.26 , Blogger llaura kirjoitti...

joo se hermostu kun käytin sen omaa Oslo-kommenttia tossa esimerkkinä :) Että se niistä "tyhjistä tynnyreistä" :D

 
9. huhtikuuta 2012 klo 14.12 , Blogger bbbitch kirjoitti...

Hahha piristi mun päivää! :)
Oon huomannu, et monet anonyymit tekee mun blogiin ihan näitä samoja, mm. haukku mut ja mun poikaystävän, eikä maininnu ees nimeensä ja kaiken huipuks vielä kuuleman mukaan tuntee mut hyvi.
Eksyin sun blogiis jotain kummallista kautta, mutta tykkään todella paljon sun kirjotustyylistä ja kuvistas :)!

- christa , vaik nck onki tossa muutenki :>

 
17. huhtikuuta 2012 klo 19.20 , Blogger sophie kirjoitti...

laura,tuun nyt kysyy lupaa et saanko linkkaa tän kirjoituksen mun siihen kommenttiboksin tekstiin ennenku kirjoittaa(siis esim johon voi laittaa useiten kysyttyi tietoi yms). haluaisin laittaa tän siihen linkiks siks et multaki loppuis noi raivostuttavat anonyymi piikittelijät ees jotenki : D

 
18. huhtikuuta 2012 klo 15.42 , Blogger llaura kirjoitti...

saat toki :) mutta parempi vinkki anonyymien selättämiseen on ehdottomasti niiden totaalinen ignooraaminen. ei ne kauaa jaksa riehua kun ei vaan yksinkertaisesti julkaise niiden tolloilukommentteja :) sun reaktiota ne eniten niillä kommenteilla monesti haluaa nähdä, ja jos ne ei sitä saa, niin siirtyvät sit seuraavan kimppuun!

 
18. huhtikuuta 2012 klo 16.56 , Blogger sophie kirjoitti...

okei kiitti tästä, jos eka koitan vielä tota etten niitten kommenttei julkista, thanks! (:

 
6. toukokuuta 2012 klo 19.50 , Blogger Kaisa kirjoitti...

:-)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu