Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Herkkuja joululahjaksi

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Herkkuja joululahjaksi

Tuossa perjantaisessa lahjapostauksessa mainitsinkin tehneeni pari joulua sitten isovanhemmilleni joululahjaksi Baileys tryffeleitä, ja koska sen ohjeen perään kyseltiin, kaivoin vanhasta blogistani reseptin nyt tällekin puolelle :) Tämän reseptin taisin alunperin löytää Divaani-lehdestä, eri versioita siitä löytyy netistä varmasti muualtakin!


(kuva)

BAILEYS TRYFFELIT (20-40kpl)

150 g tummaa suklaata (väh. 65-70% kaakaota)
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl Baileysiä

100 g valkosuklaata (itse korvasin tämän maitosuklaalla..)

Mittaa kerma ja likööri kattilaan, kiehauta. Sekoita mukaan rouhittu tummasuklaa ja nosta kattila liedeltä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.Pyörittele käsin pieniä palloja, ja anna kuivahtaa noin kaksi tuntia. Kasta tryffelit sulatettuun (valko)suklaaseen, nosta konvehtivuokiin ja säilytä huoneenlämmössä. (Itse en laittanut vuokiin muistaakseni, vaan ihan tein niistä tuollaisia karkkipalloja. Dippaamiseen hyvä on esim. hammastikku, reikäpuolen kun laittaa vielä alle niin tulee kauniita ja tasaisia suklaapalloja! :)

Hyvänä lahjaideana tosiaan nuo voi laittaa vaikka johonkin kauniiseen lasipurkkiin tai muuhun kulhoon, helppo ja maukas lahja makean ystäville :) !

Tunnisteet:

25 kommenttia:

27. marraskuuta 2011 klo 11.17 , Blogger BabyJane kirjoitti...

Suklaariippuvaisen unelma <3

 
27. marraskuuta 2011 klo 11.19 , Blogger Senja kirjoitti...

oi nam miten hyvän näköisiä! ite tein muutama vuosi sitten myös konvehteja sukulaisille joululahjaksi, mutta niistä ei tullut mitään hirveän herkullisia :D en tiedä miten onnistuin möhlimään mutta ainakin kaikilla oli hauskaa. seuraavana jouluna kudoin suosiolla kaikille villasukat, niissä ainakin onnistuin. :D

 
27. marraskuuta 2011 klo 11.19 , Blogger Heidi kirjoitti...

nam! kiitos tästä ohjeesta! tänä jouluna oonki aatellu tällä kertaa antaa itsetehtyjä herkkuja, ja tässä tuli kuin tilauksesta yksi hyvä lahjaidea! :)

 
27. marraskuuta 2011 klo 13.33 , Blogger Sara L. kirjoitti...

Kerrankin helppo herkkuohje! Kiitti hurjasti, pelastit just mut kamalalta joululahjastressiltä :)

 
27. marraskuuta 2011 klo 14.59 , Anonymous Tiia kirjoitti...

just tänään mietin että minneköhän oon laittanut tän baileys-tryffelireseptin (jonka siis aikoinani otin sun vanhasta blogista) :D:D eli kiitos, ei tarvii ettii sitä vanhaa jostai kaapin perältä :D

 
27. marraskuuta 2011 klo 15.20 , Blogger jenski kirjoitti...

Uijuijui naminaminami:))) Voisi kyllä itsekin joskus kokeilla...(8 Kuulostaa niin hyvältä!

 
27. marraskuuta 2011 klo 15.59 , Blogger Lilia kirjoitti...

nam! noi näyttää niin hyviltä <3
tosi hyvä lahjaidea!

http://wearewhoweareblog.blogspot.com/

 
27. marraskuuta 2011 klo 16.04 , Blogger Emski kirjoitti...

Oi, näyttää niin hyviltä! :)

http://coloryourstylee.blogspot.com/

 
27. marraskuuta 2011 klo 16.28 , Anonymous anni kirjoitti...

ah jes jes jes aattelin juuri, että vois tehä jotain konvehteja joululahjaks ja tää kuulostaa niin hyvältä ohjeelta, että pakko koittaa:) dippauksen jälkeenhän noita vois vielä kierittää vaikka missä! esim pähkinärouheessa tai ilman dippausta vaikka vaan kaakaojauheessa, joo jee, kiitos tästä:)

 
27. marraskuuta 2011 klo 17.34 , Blogger emma kirjoitti...

näyttääpä hyviltä!

 
27. marraskuuta 2011 klo 19.42 , Blogger Enya kirjoitti...

ai saakeli kui hyvän näkösiä. täytyy kyllä tehä!

 
27. marraskuuta 2011 klo 21.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei vitsi noi näyttää kivoilta!! Vois kyllä kokeilla :)

http://whatamiwaitingfor-emma.blogspot.com/

 
27. marraskuuta 2011 klo 23.19 , Blogger Nyrha kirjoitti...

Näyttää tosi hyviltä :)

 
28. marraskuuta 2011 klo 14.37 , Anonymous Ainoli kirjoitti...

Tää on nyt ehkä vähän hölmö kysymys, mut mietin et maistuuks toi baileys noissa hirveesti? :D Ok en kyllä tiiä edes miltä baileys maistuu, mut en hirveesti tykkää esim. niistä kaupan liköörikohvehdeista ja mietin et jos nää on ton baileysin takia vähän samankaltasia niin en kyllä sitten viitti ruveta väsäilemään :D

 
28. marraskuuta 2011 klo 19.08 , Blogger Daphnion kirjoitti...

Ohhohoo..noiden vuoksi voisi jopa ostaakin Baileysia kotiin. :)

 
28. marraskuuta 2011 klo 21.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi herranjestas.. eikääääääää.. todella hyvän näkösiä *resepti talteen*

http://jcokeholic.blogspot.com/
http://jfoodholic.blogspot.com/

 
29. marraskuuta 2011 klo 14.10 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: ei sinne sitä likööriä samallalailla tuu kun konvehteihin, vaan se on siinä taikinassa ja kuumennettu alkoholikin pois, niin maistuu erilailla :)

 
29. marraskuuta 2011 klo 21.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö, kuinka hyvin nämä makieset säilyy? Mietin tässä, että voisin niitä poikaystävälle jouluksi väsätä, mutta kun sitä miestä mennään tervehtimään Amerikkaan asti ja lähtö on yli viikko ennen joulua, niin tiedä sitten, pysyykö syömäkelpoisina niin kauan, että saan ne hänelle asti.

 
29. marraskuuta 2011 klo 21.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

You're gorgeous :)

http://sztukastudiowania.blogspot.com/

 
30. marraskuuta 2011 klo 23.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten iso annos noista tulee? :) näyttävät kyllä super hyviltä!!!

 
1. joulukuuta 2011 klo 6.24 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: en kyllä varmaks osaa sanoa, mutta olettaisin noiden ihan hyvin säilyvän? tein noita muistaakseni itse 3-4 päivää ennen joulua, mutta lämpimässä niitä säilytin, enkä usko että isovanhempani niitä ihan viikossakaan kaikkia söivät ja hyviä ne edelleen myöhemminkin oli.. :)

Magda: thank you! <3

anonyymi: 20-40 kappaletta tosta satsista tulee, kuten tuossa reseptissä lukeekin :)

 
4. joulukuuta 2011 klo 21.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei, näetköhän enää edes tätä kommenttia..? mutta, haluaisin siis tehdä näitä kans joululahjaksi vanhemmilleni, niin mietin vielä tota kermaa, että säilyykö nämä siis ihan huoneenlämmössä, vai täytyykö laittaa jääkaappiin ettei ne mene pilalle (se kerma)? ja kun olisin viemässä näitä melko kauas asti, että säilyykö ne sen matkan..hmm. onko resepti siis jostain lehdestä tms. jos siinä lukisi? :) toivottavasti ei ole kamala vaiva etsiä vastausta!

 
4. joulukuuta 2011 klo 21.28 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: nää kaikki kommentit tulee mulle valvottavaksi ja näkyvät mulle siis tuolla kommenttiboksissa, vaikka vanhempiinkin postauksiin kommentoisi :) mutta mitä sun itse kysymykseen tulee, niin kuten tossa sun yllä vastasinkin edelliselle, niin uskoisin niiden kyllä säilyvän, ihan huoneenlämpöisinä ne omille isovanhemmilenkin olen vienyt :) lehteä mulla ei ole tallella, koska tuo resepti on otettu joulukuun 2008 Divaani-lehdestä, sorry :D

 
4. joulukuuta 2011 klo 22.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! kuuleppa, kuinka kauan pidit kattilaa liedellä sen jälkeen ku tuo seos alkoi kiehua? itte meinaan kokeilin mut taikina ei jämähtäny lopulta oikein ollenkaa että melki sai lusikalla syörä :D mutta maku oli mahtava ja kiitti ohjeesta!

 
5. joulukuuta 2011 klo 10.26 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: oon nyt hyvin huono neuvoo täs sen enempää, ku oon tehny näitä itse tasan kerran, ja se oli jouluna 2008 :D että en nyt ihan kovin tarkkoja aikoja muista! mutta kyllä se siis ihan oikeasti jämähti eikä jäänyt ihan noin löysäksi, mutta tokihan se siis jäähtyessään lähinnä sen jähmetyksen tekee, eli annat sen siis olla ihan rauhassa sen 6 tuntia kiehauttamisen jälkeen niin kyllä se siitä pitäis jähmettyä pyöriteltäväksi :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu