Idioottivarma tuorejuustokakku
Noniin, aloitetaan nyt nämä reseptit tällä juustokakulla, kun sitä jo ehdittiinkin toivoa! :) En juurikaan harrasta ruoanlaiton lisäksi myöskään leipomista, mutta nää on aina niin idioottivarmoja, että jopa mulla riittää kärsivällisyys erilaisten tuorejuustokakkujen valmistamiseen. Yleensä leivon vain jos meille on tulossa vieraita, muuten syötäs päivässä kokonainen kakku kahdestaan Kimmon kanssa (suhteessa mulle viisi kuudesosaa ja K:lle loput..), joten nyt Annan vierailun kunniaksi piti taas jotain herkkua valmistaa :)
Daim-vadelmajuustokakku
Pohja:
♥ 200 g valinnaisia keksejä,
itse käytän yleensä Dominoita
♥ 75 g voita
Täyte:
♥ 4 liivatelehteä
♥ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
♥ 2 rkl kiehuvaa vettä
♥ 2 rkl sitruunamehua
♥ 2 dl ranskankermaa
♥ 5 dl vadelmia
♥ 1 pussi Daim-rakeita
Pohja:
♥ 200 g valinnaisia keksejä,
itse käytän yleensä Dominoita
♥ 75 g voita
Täyte:
♥ 4 liivatelehteä
♥ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
♥ 2 rkl kiehuvaa vettä
♥ 2 rkl sitruunamehua
♥ 2 dl ranskankermaa
♥ 5 dl vadelmia
♥ 1 pussi Daim-rakeita
Pohja: Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon. Sekoita ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte: Liota liivatetta 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita sitruunamehu sekä paseeratut vadelmat tuorejuustoon. Sulata liivate kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoon. Lisää kerma ja 3/4 Daim-raepussista sekaan. Kaada vuokaan pohjan päälle, ja anna olla yön yli jääkaapissa. Loput Daim-rakeet voi asetella kakun päälle koristeeksi.
Ja siinäpä se! Ohjeeseen kuului oikeasti myös 1-1,5 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria, mutta mun mielestä toi on ehdottomasti parempaa kokonaan ilman, Daim sekä pohja ovat kuitenkin sen verran makeat, että mun makuun täytteestä tulee vähän liian äklö jos täytekin on itsessään kovin makea. Mutta makunsa toki kullakin! Ranskankerman voi myös korvata kuohukermalla, jolloin se kannattaa vatkata löysähköksi vaahdoksi ennen tuorejuustoon sekoittamista. Mulla on myös tosi iso toi irtopohjavuoka, joten teen yleensä täytteen kaksinkertaisena, että siitä tulisi edes hieman korkeampi :) Ja sit vaan herkuttelemaan! ♥
Ja siinäpä se! Ohjeeseen kuului oikeasti myös 1-1,5 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria, mutta mun mielestä toi on ehdottomasti parempaa kokonaan ilman, Daim sekä pohja ovat kuitenkin sen verran makeat, että mun makuun täytteestä tulee vähän liian äklö jos täytekin on itsessään kovin makea. Mutta makunsa toki kullakin! Ranskankerman voi myös korvata kuohukermalla, jolloin se kannattaa vatkata löysähköksi vaahdoksi ennen tuorejuustoon sekoittamista. Mulla on myös tosi iso toi irtopohjavuoka, joten teen yleensä täytteen kaksinkertaisena, että siitä tulisi edes hieman korkeampi :) Ja sit vaan herkuttelemaan! ♥
Tunnisteet: reseptejä
24 kommenttia:
Näyttää niin hyvältä! :) Kiitos tästä.
Voi kiitos reseptistä, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä että pakkohan tota on kokeilla ! ;)
Mä tykkään tehdä tuollaisia hyydykakkuja kun ne on niin hyviä ja helppoja tehdäkin. Tälläiseen ohjeeseen en ollut aiemmin törmännytkään joten täytyykin kokeilla, vaikuttaa superhyvältä :P
Voi ei miten hyvältä näyttää! Täytyy itekkin kokeilla joskus! Eb ole vielä juustokakkua ikinä tehnytkään. :)
Oooh, näyttää hyvältä! Pakko kokeilla joku kerta :)
Toi on kieltämättä tosi hyvää! :) Itekin joskus maistanut. :)
Tätä pitää kyllä kokeilla! Oma vakiojuustokakkuni on appelsiini-valkosuklaa ja olisikin hieman aika laajentaa repertuaaria. ;) Täälläkään ei tosin kovin usein leivota koska saisin syödä yksin leipomukseni.
Tuorejuustokakut on kyllä hyviä, mutta ei idioottivarmoja nimim. oma synttärikakkuni meni roskiin, koska liivate meni kokkareiseksi ja oli vähän inhoja sattumia siinä kakussa :/
Pitää koittaa :)) Namilta näyttää! Ja kivan olonen blogi!
http://dejiss.blogspot.com
anonyymi: eipä kestä :)
petra: toivottavasti tulee hyvää ;)
Reetta: sitä se onkin :)
Puputupuna: mä taas en juuri muuta teekään kun näitä, helppoja ja nopeita :D jos yön yli hyytymistä ei lasketa ;)
Riikka: kokeile ihmeessä :)
Erika: :)
Marjaana: oi tuo kuulostaa myös ihan superhyvältä, pitää ehkä itse kokeilla joskus! tosin tummalla suklaalla, Kimmo ei muistaakseni valkosuklaasta tykkää :D
anonyymi: no voi höh :( Sen liivatteen sulattamisen kanssa kantsii olla tosiaan tarkka ettei siinä vaiheessa jää mitään kokkareita.
Maria: kiitos :)
oo, tää tuli hyvään saumaan, lupasin nimittäin rapujuhliin äidille viedä jotain jälkkäriä, ja tää on aivan loistava, idioottivarma vieläpä :)) kiitos! lisää näitä :)
Pakko ottaa ohje ylös, tosi hyvännäköstä!
Idioottivarmat ohjeet ovat parhaita, munkin kärsivällisyys yleensä riitää :)
yam, näyttääpä herkulliselta :)
Kiitos paljon tästä reseptistä! Oon just tässä aatellu opetella tekemään juustokakun, joten tää ohje pääsee varmaan ihan pian kokeiluun. :)
Tää resepti on pakko laittaa korvan taakse ja kokeilla jossain vaiheessa! vaikuttaa niin hyvältä =)
noniin, heti tänään kävin ostamas ainekset ja nyt kakku odottaa jääkaapissa huomista ! :p
Heips! Sain juuri blogiini kivan haasteen nimeltä "one lovely blog award". Mun piti valita 15 muuta hienoa blogia ja sinä olet ehdottomasti yksi heistä.
Käypä siis katsomassa haaste ja osallistu:
http://linkinlayra.blogspot.com/2011/08/one-lovely-blog-award.html
ps. blogias on niin ilo lueskella!
t. LinkinLayra :)
Jos en paseeraa vadelmia, niin onkohan ne vadelman kivet kamalia sattumia siellä kakussa? Mulla kun ei ole siivilää. Voishan semmosen ostaa, mutta kun rupesin ny tekemään tota kakkua ja huomasin vasta nyt, että ne olis hyvä paseerata :D Noh, ehkä koklaan ilman paseerausta!
Lilian: sulattaa vaan liivatteen hyvin ni mikään muu ei oikein voikaan mennä pieleen ;)
Kyllikki Nyrkki: se on hyvää :)
Elli: nimenomaan :D
maija: se on!
Iida: kannattaa opetella, se on oikeasti helppoa ja hyvää!
karoliina: kokeile ihmeessä :)
Jenni: toivottavasti tuli hyvää! :)
LinkinLayra: voi kiitos, pitää käydäkin kurkkaamassa :)
anonyymi: ei ne mua ainakaan haittaa.. :D en paseerannu ennen, sillon siitä tulee vadelmaisempi siitä kakusta :) viimeks tätä ennen tein kimmon valmistujaisiin tän saman kakun, ja sinne paseerasin kun oli vähän "virallisemmat" kekkerit, nyt ei ois välttämättä tarvinnu kun oli ihan vaan kaveri käymässä :)
miten vadelmat paseerataan?:) sori tyhmä kysymys!:D
https://www.google.com/#sclient=psy-ab&hl=fi&site=&source=hp&q=paseeraus&oq=paseeraus&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=740l2848l0l3050l9l9l0l1l1l0l82l567l8l8l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=1c6742645dee7412&biw=1366&bih=653
Heei haittaakohan pakastevadelmien käyttö? Vai ootko itse käyttänyt pakastevadelmia jokatapauksessa :)?
oon käyttäny talvella tehdessäni joo, mutta muistathan keittää ne ensin, jos ei ole suomalaisia pakastevattuja kyseessä! :)
Lähetä kommentti
pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu