Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Fetaparsapiirakka

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Fetaparsapiirakka

Minä ihan itte yllätin eräänä päivänä tässä menneellä viikolla tuon avomieheni, ja tein ruokaa. Tai no, en ruokaa, mutta suolaista piirasta, joka toimi iltaruokana. Pohjan ohje on ehkä jostain vanhasta kotitalouskirjasta napattu, täytteen sovelsin itse. Tuli sen verran hyvää, että voishan sen ohjeen tännekin heittää!

Pohja
▲ 3 dl Graham täysjyväjauhoja
▲ 100 g margariinia
▲ 3 rkl vettä


Munamaito
▲ 2 munaa
▲ 1 prkl smetanaa
▲ 2 dl maitoa
▲ juustoraastetta


Täyte
▲ 1 prk herkkusieniä
▲ 1 prk kirsikkatomaatteja
▲ parsakaali
▲ 1 pkt fetajuustoa
▲ 1 paprika, jos haluaa. Itse en laittanutkaan :--D




Sekoita jauhot ja margariini, lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Painele taikuna voideltuun vuokaan ja pistele reikiä haarukalla. Esipaista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Lisää vuokaan täyte (tää nyt voi olla ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä, käytän itse usein myös tomaattia ja vuohenjuustoa, metsäsieniä, kesäkurpitsaa yms!). Tee munamaito, ja kaada vuokaan niin, että täyte peittyy. Laita piiras takaisin uuniin, ja anna olla niin kauan, että munamaito on hyytynyt (n. 20-40 minuuttia). Ota pois ja nauti, nam!

Tunnisteet:

22 kommenttia:

21. maaliskuuta 2012 klo 12.52 , Blogger Materialgal kirjoitti...

Näyttääpäs hyvältä! :)


http://manifest2materialism.blogspot.com

 
21. maaliskuuta 2012 klo 14.12 , Blogger kauliina j kirjoitti...

Piti heti laittaa lukulistalle tämä! Jos vaikka ens viikolla olis itelläkin aikaa askarrella(:


http://melankolianhoyhen.blogspot.com/

 
21. maaliskuuta 2012 klo 14.29 , Blogger llaura kirjoitti...

sitäpä se onkin!

 
21. maaliskuuta 2012 klo 14.29 , Blogger llaura kirjoitti...

:)

 
21. maaliskuuta 2012 klo 16.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pakko joskus kokeilla. :)

 
21. maaliskuuta 2012 klo 16.49 , Blogger Wilhelmiina kirjoitti...

näyttää samalta ohjeelta kuin mitä itsekkin käytän, vanhasta köksänkirjasta tottakai (:

www.internationalhair.blogspot.com

 
21. maaliskuuta 2012 klo 18.09 , Blogger Johanna kirjoitti...

näyttää superhyvältä! tota jopa minäkin voisin osata tehdä, täytyypä laittaa korvan taakse resepti :) kiitti vinkistä!

 
21. maaliskuuta 2012 klo 20.32 , Blogger Epa kirjoitti...

apua, näyttääpäs hyvältä :P !!

 
21. maaliskuuta 2012 klo 21.13 , Blogger llaura kirjoitti...

kannattaa :)

 
21. maaliskuuta 2012 klo 21.13 , Blogger llaura kirjoitti...

sieltä löytyy oikein hyviä perusohjeita!

 
21. maaliskuuta 2012 klo 21.13 , Blogger llaura kirjoitti...

ton kanssa ei juurikaan voi epäonnistua!! :)

 
21. maaliskuuta 2012 klo 21.13 , Blogger llaura kirjoitti...

sitäpä se onkin :)

 
21. maaliskuuta 2012 klo 22.44 , Blogger Aino kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä ja ohjeetkin kuulostaa sen verran helpoilta, että ehkä jopa minä uskaltaudun piirakkaa kokeilemaan :D Tosin eri asia, syökö tuo mies, kun "vihannekset on pahoja"... no, vetelen sitten piirakan yksikseni jos ei kelpaa :D

 
21. maaliskuuta 2012 klo 23.01 , Blogger llaura kirjoitti...

Haha, teillä on outoja miehiä :D onneks Kimmo on miehisyytensä kanssa niin sujut, että se kestää yhden kasvisruokavaliotyttöystävänkin ;)

 
22. maaliskuuta 2012 klo 9.05 , Blogger Little Miss Nightingale kirjoitti...

... ja niin mulle tuli nälkä!

 
22. maaliskuuta 2012 klo 10.23 , Anonymous noora kirjoitti...

Oijoi, tuota on pakko kokeilla! Suolaiset piirakat on niin herkkua<3 Mullakin on kasvisten suhteen nirsoileva mies, mutta ei mua varsinaisesti haittaa, jos saan syödä koko piirakan yksin. :D

 
22. maaliskuuta 2012 klo 12.08 , Blogger llaura kirjoitti...

sit varmaan kannattaa syödä!

 
22. maaliskuuta 2012 klo 12.09 , Blogger llaura kirjoitti...

ihmeellisiä miehiä teillä..... :D

 
25. maaliskuuta 2012 klo 13.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heii, herkulta näyttää! keititkö parsat ennen, ku pistit vuokaan?

 
25. maaliskuuta 2012 klo 14.35 , Blogger llaura kirjoitti...

En, koska unohdin :--D mutta itseasiassa toimi mun mielestä paremmin noin, koska parsakaalomenee aika möhjöks jos sen tossa piiraassa paistamisen lisäks vielä keittää. Aiemmin oon esikeittäny niitä hetken, mutta ihan millaisesta koostumuksesta sit itse kukin tykkää :)

 
26. maaliskuuta 2012 klo 0.17 , Blogger jonesty kirjoitti...

tulipas nälkä tätä lueskellessa :D

jonestyy.blogspot.com

 
30. maaliskuuta 2012 klo 20.34 , Blogger littleB kirjoitti...

Oih nam! Luopuisin ehkä jostain ruumiinosasta jos voisin vetästä tollasen piirakan :P terkuin: vehnätön, maidoton ja kananmunaton

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu