Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matkakuumeesta kärsimässä

perjantai 28. lokakuuta 2011

Matkakuumeesta kärsimässä

Muhun on iskenyt taas ihan megaluokan matkakuume, eikä siihen nyt oikeastaan auta siis mikään muu kuin eri vaihtoehtojen selailu internetin maailmoista etsien sitä oikeaa, seuraavaa matkakohdetta. Tällä kertaa mieleni halajaa lähinnä kaupunkilomalle, pidennetty viikonloppu riittäisi mainiosti ja onnistuisikin parhaiten mun ja K'n työtilanteita ajatellen. Matkan ajankohdaksi ollaan ajateltu tammikuun puoliväliä ja armaan avopuolisoni 26-vuotissyntymäpäiväviikonloppua, ja ihan tosiaan joku Euroopan lähikohteista saisi olla kyseessä, jotta lentoihin ei menisi turhan paljon aikaa. Ollaan pohdiskelu eri kaupunkivaihtoehtoja, ja nämä neljä nyt kirivät suurimmiksi suosikikseimme!



Amsterdam on ollut pitkään sellainen meidän yhteinen matkakohdesuosikkimme, emme ole siellä kumpikaan käyneet, mutta molempia se siis ehdottomasti kiinnostaisi. Hollanti yleensäkin tosin kiinnostais enemmänkin, joten kyseinen maa ja Amsterdam voisivat olla ihan hyviä kohteitä myös pidemmälle lomalle?! Tämä kaupunki olisi kuitenkin lentoaikoja silmällä pitäen mukavan lähellä, ja nähtävää ainakin riittäisi. Eikä taida kohteena tuo Hollannin pääkaupunki ihan sieltä kalleimmasta päästäkään olla?



Berliini olisi taas mun ehdoton matkakohdesuosikki, enkä oikein tiedä edes miksi. :D Olen Saksaa perheeni kanssa 2000-luvun alkupuolella ajellut autolla ristiin rastiin kahteenkin otteeseen, mutta Berliinissä emme vierailleet. En oikein edes tiedä mistä oon saanut tän hurjan suuren innon vierailla Saksan pääkaupungissa, tuo kaupunki vain kiehtoo äärettömän paljon historiallaan ja omalla kahtiajakautuneisuudellaan. Onhan Berliinistä toki blogeissakin jonkin verran lähiaikoina ollut juttua, lienevätkö ne sitten alitajuisesti saaneet minutkin innostumaan :)



Ja jos Berliini olisi minun vahva suosikkikohteeni, on vastaava lemppari Kimmolla ehdottomasti Barcelona. Enkä nyt varsinaisesti menisi vannomaan mitään herran suurta rakkautta kaupungin yleistunnelmaa kohtaan, vaan kehtaan aika varmaksi väittää, että suurin hinku tuohon espanjalaiseen kaupunkiin päästä on ehdottomasti rakkaan poikaystäväni suuri ja hurmiollinen Barcelona-jalkapallojoukkueen fanitus. Kas kummaa kun Barcalla olisi juuri tuona matkaviikonloppunamme kotipelikin... :D Toki Barcelona kiinnostaa minuakin ihan jo kaupunkina, enkä usko että tällaiselle urheilusta suuremmin innostumattomallekaan tuollaisen suuren pelin katsominen mitään tylsyysmurhaa olisi. Tässä kohteessa eniten ehkä lämmittäisi mielen lisäksi ihan jotain muutakin tuo kaupungin sijainti, saatettaishan sitä tammikuussa päästä jopa kymmenenkin plussa-asteen puolelle tuolla eteläisemmässä Euroopassa :)



Viimeisimpänä, muttei tietenkään kliseisesti vähäisimpänä mukana pyörii ajatus myös Lontoosta. Itse olen tuossa kaupungissa vieraillut kesällä 2006 kun maailman paras ystäväni Anna oli siellä samaan aikaan au pairina kun itse asustelin Oslossa. Lontoossa olikin ehdottoman suuri plussa, että siellä asui joku tuttu, ainakin jälkeen päin ajatellen musta tuntuu varsin vahvastikin siltä, etten olisi siitä niinä neljänä siellä vietettynä päivänä saanut juuri mitään irti ilman paikkoja tuntevaa opasta. En kuitenkaan ihan menisi vielä omien opastaitojeni perään huutelemaan, mutta eiköhän tuollakin neljä parisuhdelomapäivää saisi myös ensi vuonna vietettyä :) Miinusta ehkä tosin hieman hintavuudesta, ihan jos vaikka vertaa noita fudislippujen hintojakin, niin Barcelonan peliä pääsisi katsomaan 35 euron hintaan per pää, kun taas Arsenalin pelistä saisi pulittaa lähes 60 puntaa hengeltä. Ihan kun mua tää potkupallo niin paljon muka kiinnostaisikin.. :D

Nyt kuulisinkin mielelläni teidän kokemuksia noista neljästä ylläolevasta kaupungista - missä olette käyneet, mitä olette niistä pitäneet, mihin itse lähtisitte mieluiten lyhyelle kaupunkilomalle? :) Toki muitakin kohteita Euroopassa saa ehdottaa mukaan, ei meillä vielä mitään matkasuunnitelmia lukkoon ole lyöty!

(kuvat weheartit.com)

Tunnisteet:

54 kommenttia:

28. lokakuuta 2011 klo 11.04 , Blogger mira kirjoitti...

Itsellä haaveissa myös tehdä kaupunkilomia. Nuorenpana reissasin paljonkin vanhempien matkassa, mutta ne matkat oli aina rantalomia joten nyt halu kaupunkilomaan on suuri.
Itsellä suurimpana nousee pintaan Lontoo, Pariisi, New York, Tukholma(kerran koulun kanssa käynyt ja se oli lyhyt visiitti joten :D) ja Praha. Onhan tuossa hirmuinen määrä kaupunkeja, mutta onneksi on vielä nuori niin ehtii vaikka mitä. :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 11.26 , Blogger Miffa kirjoitti...

Olin kyllä vasta kesällä Barcelonassa, mutta voisin saman tie lähteä takaisin! Mahtava lomakohde kun löytyy nähtävyyksiä, hyvät shoppailumahikset (jopa Forever21 :D ) ja ranta. Tosin tammikuussa nyt ei ehkä ole ne parhaat rantakelit, mutta silti.

 
28. lokakuuta 2011 klo 11.52 , Blogger karoliina kirjoitti...

Amsterdamissa oltiin poikaystävän kanssa viime kesänä 6päivää ja tykättiin kyllä molemmat! Turistiaikaan tietty paljon ihmisiä, mutta voin kuvitella että se on talvella vähän rauhallisempi. Kanaaliristeily oli tosi ihana, kesti tunnin ja maksoi jotain kympin... Helppo liikkua, eikä me eksytty onneksi kertaakaan =) Anne Frankin taloon olin vähän pettynyt, mutta jos Amsterdamiiin ootte menossa niin käykää ihmeessa Heineken Experiencellä, taisi maksaa jotain 15euroa, hauskempi versio museosta ja siellä sai muutamat oluetkin =D Myös Amsterdamin keskustassa suuri tavaratalo de Bijenkorf (stockkan tyylinen) on näkemisen arvoinen. Sen alakerrassa oli ihana kahvio jossa syötiin parina päivänä aamupala kun oli niin maukas. Amsterdamissa en tykännyt pilvessä olevista jenkkituristeista, niitä oli ainakin kesällä ihan mielettömästi. =) Nuo sun muut unelmakohteet on myös mun listalla... Praha kiinnostaisi myös.

 
28. lokakuuta 2011 klo 11.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen vieraillut amsterdamissa useasti, mutta jotenkin se antaa paremman kuvan itsestään keväämmäällä. Berliinissä vierailin hetkisitten ensimmäistä kertaa ja rakastuin, siellä oli paljon nähtävää, paljon shoppailtavaa, ja tällälailla opiskelijalle loistava hinta-taso, lisätäkseni vielä airberlin oli aivan huippu lentoyhtiö! :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 11.54 , Blogger Marjaana kirjoitti...

Itse olen käynyt noista kahdessa kaupungissa; Lontoossa ja Amsterdamissa. Lontoossa olen käynyt useita kertoja ja mielestäni sieltä löytyy aina jotain uutta, kerrassaan ihana kaupunki! Amsterdamista taas ei jäänyt oikein mitään kuvaa, en välttämättä menisi uudestaan. Barcelona on taas pitkään ollut matkakohteideni top-5 listalla, sinne on ehdottomasti päästävä.

 
28. lokakuuta 2011 klo 12.01 , Anonymous Vintagella kirjoitti...

Barcelona on mun entinen kotikaupunki, mutta myös Lontoo ja Amsterdam on tuttuja. Tammikuussa Barcelonassa on kylmä, mutta jos aikaa on vaan viikonloppu ja ohjelmassa muun muassa sitä jalkapalloa, tuskin se sää hirveästi haittaa! Sinne vaan!

 
28. lokakuuta 2011 klo 12.23 , Blogger Lonely Wind kirjoitti...

Käytiin joskus Berliinissä juuri tammikuun puolessa välissä ja siellä oli sellaiset mega-alet kaikkialla, ettei pysynyt järjissään, suomen -70% jäi niin kauas taakse, eikä berliinissä ollut sellaisia rytkyjä, jotka ei mee muuten kaupaks, vaan ihan oikeita uusia hienoja vaatteita. (: Mutta kuulemma berliinikin antaa enempi kesällä, niinkuin amsterdamkin.

Ja amsterdamiin tulee kuulemma se sääntö, ettei ulkomaalaiset pääse enää coffee shoppeihin, koska kannabis on kiellettyä melkein kaikkialla euroopassa. Eli ehkis sitten kannattaisi mennä sinne, ennenkuin he saavat sen säännön läpi. (:

 
28. lokakuuta 2011 klo 12.25 , Anonymous Karo kirjoitti...

Lontoo on kyllä mun all time favourite, sinne tekee mieli palata uudestaan ja uudestaan. Barcelonassa on tullu kans käytyä ja se oli tosi jees, mut suosisin sitä ennenmmin kesän tienoilla, jotta rantaelämästäkin vois vähä nauttia. Se kuitenkin on sen henkinen paikka, että mun mielestä se vaatii lämpimät säät. Berliinissä kävin keväällä ja pidin sitä vähä villinäkorttina, mut se yllätti erittäin positiivisesti. Vuokratkaa pyörät sieltä ja kierrelkää ympäriinsä, niin siistiä. Ite löydettiin silloin citydealin kautta mieletön tarjous Berliiniin design-hotelliin ja kyllä tykättiin. Pari yötä yövyttyyn Gat point Charlie -nimisessä hotlassa, ja voin kertoa että hinta-laatu-sijainti-suhde oli erittäin kohdallaan! Berliini siis voittakoon, jos kerta Lontoo on jo nähty :)! Hyvää matkaa!

 
28. lokakuuta 2011 klo 12.41 , Blogger Unknown kirjoitti...

Missään en ole näistä kaupungeista käynyt, mutta kaikista olen kuullut pelkkää hyvää. Budapestia voisin kyllä suositella, upea kaupunki. ♥

 
28. lokakuuta 2011 klo 13.01 , Blogger Iina kirjoitti...

en oo itse käynyt missään noista ikinä! Joten mua houkuttais ainakin muut paitsi berliini tosi paljon:) luulet et lähetään kaverin kanssa seuraavaks barcelonaan kun se ei oo ikinä käynyt koko espanjassa.:) Käytiin kuitenki mun kaverin kanssa kesällä prahassa ja se on kyllä hieno paikka! Oltiin 5päivää ja nähtävää riitti:) siellä on hienoja rakennuksia ja halpaa. Lennot makso n. 140€ (joku tsekkiläinen lentoyhtiö) edestakaisin helsingistä per nuppi ja hotelli samanverran viideltä yöltä lähellä naprikopeeta, joka on kaupungin pääshoppailukatu :) tykättiin tosi paljon ja oli turvallisen oloinen ja siisti kaupunki! vaatekauppoja oli ihan älyttömästi ja suurin osa niistä vähän edullisempia kuin esim hm:n hintataso. Lentokentältä pääsi myös kätevästi bussilla ja metrolla keskustaan:) suosittelen, jos joskus tulevaisuudessa haluaisitte mennä sinne.

 
28. lokakuuta 2011 klo 13.08 , Anonymous noora kirjoitti...

Valitettavasti en ole käynyt yhdessäkään noista kaupungeista, mutta aion ehdottomasti vierailla niissä kaikissa vielä joskus. :)

Voin kyllä suositella Prahaa lämpimästi, se on tosi kiva ja kaunis kaupunki - eikä oo kalleimmasta päästä. :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 13.49 , Anonymous Erika kirjoitti...

Etpä ole ainoa, joka kärsii pahasta matkakuumeesta! Vanhemmat lähtee keskiviikkona Teneriffalle viikoksi, ja mun pitää jäädä tänne. :/

Mutta.. Noissa matkakohteissa en ole käynyt, mutta ellette ole käyneet Riiassa, suosittelen sitä lämpimästi! :) Siellä on tosi ihania nähtävyyksiä, kirkkoja vaikka muille jakaa ja ihan mielettömät kokoiset kauppahallit, josta löytyy jokaiselle jotain! Toinen mun mielestä kaunis kaupunki on Kööpenhamina. :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 13.51 , Blogger llaura kirjoitti...

Mira: no noita onneks ehtii vielä hyvinkin koluamaan :) !

Miffa: hahaa toi forever21 sai mut heti kiinnostuu enemmän, kiitti tästä :D

karoliina: voi kiitos tästä, hyviä vinkkejä Damiin :) !

anonyymi: kaikki kaupungit ne taitaa olla parhaimmillaan keväämmällä, joten aika tasoissa sitä tuohon aikaan vuodessa siinä mielessä eri kohteet on :)

Marjaana: mä en oo mikään supersuuri Lontoo-fani, mut ehkä siitä tosiaan irtois taas enemmän jos kävis uudestaan :)

Vintagella: kylmä tammikuussa on joka paikassa, että se ei hirveesti kohdevalintaan vaikuta :) se vois olla kyl se ykköskohde ainakin tällä hetkellä!

Lonely Wind: ooo, kuulostaapa hyvältä :D tuo Berliini siis, Amsterdamista ne kannabiskuppilat nyt ei ehkä varsinaisesti muutenkaan ollu se suurin syy mennä sinne, mut kuitenkin :)

Karo: rantaloman haluan erikseen ja euroopan ulkopuolelle, joten mua ei Barcelonassa haittais rantakelien puute :) mutta kiitos vinkeistä!

Minna: Budapestissä kävin itse vasta viime vuonna, ihana kaupunki mutta vielä ei ole kiire takaisin :)

Iina: heh, miksei Berliini houkuta? :) Praha ois kyl kans ihana, se ollaankin vähän unohdettu? sinne on myös ehdottomasti joskus päästävä!

noora: Praha ois kyllä kans varmasti aika helmi :) !

Erika: höh voi, no eikun sit omia matkoja katselemaan ;) Riiassa ei olla myöskään käyty, ihana varmasti sekin, samoin Köpis! Noita pakko nähdä -kaupunkeja kyllä riittää Euroopassakin jo vaikka millä mitalla! :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 13.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei,

olen käynyt noissa kaikissa, ja viimeisimmäksi Berliinissä. Jotenkin se kaupunki ei sytyttänyt kun taas kolme muuta ovat paikkoja, joihin haluan vielä ehdottomasti palata!

Eli vastaus kysymykseen; valitkaa mikä muu tahansa paitsi Berliini :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 14.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti Barcelona! Mikäs sen parempi lahja poikaystävälle kun synttäriviikonloppuna katsomaan jalkapalloa :) ps. se peli ei kestä niin kauaa ettetkö jaksaisi siellä istua vaikka ei kiinnostais yhtään :D

Berliini on myös ihana ja Hollanti! Eli ihan sama minne lähdette, kaikissa on mahtavaa ja ihania nähtävyyksiä :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 14.22 , Blogger Anniina kirjoitti...

Kävin just muutama viikko sitte Lontoossa ja ahh rakastan sitä paikkaa ♥ Mut heti sen jälkeen lähtisin noista sun vaihtoehdoista mieluiten Barcelonaan, mut Berliinikin kyl houkuttelis ku en oo sielä vielä ikinä käyny :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 14.23 , Blogger Nina kirjoitti...

Noista paikoista olen käynyt kaikissa muissa paitsi Amsterdamissa. Berliinille en oikein lämmennyt, mutta Barcelona ja Lontoo, ah! En osaa valita kumpi on kivempi, joten luultavasti minusta ei nyt ole apua tässä ollenkaan :D

Oma all time favourite-kohteeni olisi New York, sinne pääsystä on tässä jo jokunen hetki haaveiltu. Euroopasta kiehtoisi kovasti Praha. Ja Budapest. Ja Pariisi. Ja Wien. Ja Bratislava. Onhan näitä :P

 
28. lokakuuta 2011 klo 14.29 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: voi kun te vähän jaksaisitte kertoa miksi esim Berliini ei sytyttänyt, koska en nyt suorainaisesti ihan hirveästi saa näistä suositteluista mitään irti ilman minkäänlaisia perusteluja <:)

anonyymi: joo mä luulen et se saattaa juurikin ton ajankohdan takia kallistua Barcelonaan, ehkä mä sit voin omilla synttäreilläni vaikuttaa kohteen valintaan taas enemmän :D

Cherry: löydänköhän mäkin joskus ton kaikkien hehkuttaman Lontoo-rakkauden jostain, vai eikö sitä kaupunkia ja mua vaan oo tarkotettu yhtään, kun en siitä niin erityisen innoissani oo.. :D saa nähdä, pitänee sille ainakin vielä toinen mahdollisuus antaa jossain vaiheessa :) !

Nina: mikset lämmenny Berliinille? ääh, kertokaa enemmän :D ! ja joo NYC nyt ois ihanin ikinä, mutta sinne ei ihan viikonlopuks viitsi lähteä :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 14.37 , Blogger Merry kirjoitti...

Barcelonassa olen kerran käynyt ja se vei sydämen ihan totaalisesti ihan jo sillä yleisfiiliksellä. Sen lisäksi minä, joka en todellakaan ole mikään taide-friikki, ihastuin paikan museoihin ja olisin voinut viettää kokonaisen päivän Sagrada Familiassa, se on vaan niiiiin kaunis ja mahtava - vaikkakin vähän kesken. Asuttiin hyvin keskeisellä paikalla Ramblan varrella, jossa tapahtui 24/7; oli erilaisia kojuja (ne kukkakojut oli ihania, vaikka kukkia en ostanutkaan) sekä ihmispatsaita, joita tuijottelemalla sai kulumaan hyvinkin pitkän ajan. Kaupungin arkkitehtuuri on superhienoa ja istuin bussissa jopa kahdella eri "turistireitillä", joiden varrelta bongasi tarpeellisia nähtävyyksiä, joita sitten erikseen käytiin katsastamassa lähempää. Ruoka oli hyvää eikä ainakaan silloin mitenkään ylihintaista. Itsekin Barca-fanina olisin halunnut peliin, mutta valitettavasti silloin ei ollut kotipeliä. On kuulemma myös ei-fanille kokemus, tuo paikallisten futis-innostus ja fanaattisuus on ihan omaa luokkaansa. Suosittelen ehdottomasti :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 14.49 , Blogger Sanni kirjoitti...

Itse olen Hollannissa käynyt kolmesti ja siellä viettänyt yhteensä n. 2 kk. Amsterdam on loppujen lopuksi aika nopeasti kierretty, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kulttuuritarjonta on aika minimaalista, Anne Frankin talo tosiaan ja kanavaristeilyt.. Suurimmaksi osaksi liikkeet myyvät turistikrääsää, mutta löytyy sieltä ehdotomasti myös helmiäkin joukosta ja onhan siellä tietysti nämä perus muotiliikkeet Bershka, Zara yms. Hintataso oli ainakin 2008 mielestäni aika kova, nyky tilanteesta en tiedä.. tuskin ainakaan kauheasti laskenut. Itse suosittelisin ottamaan n. 3-5 päivän reissun Hollantiin, kiertää Amsterdamin lisäksi muita kaupunkeja esim. Zaandam ja Rotterdam :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 15.21 , Blogger Hanna kirjoitti...

Amterdam on tuon pituista matkaa ajatellen hyvän kokoinen: joka paikkaan pääsee kävellen (tai paikalliseen tapaan pyörällä :) ) ja nähtävyyksiä on tarjolla sopivasti. Ainakin Anne Frankin talo kannattaa käydä tsekkaamassa, kuten jo edellisissä kommenteissa on mainittu. Amsterdamissa on mukavaa pikkukaupungin tuntua ja boheemia meininkiä, verrattuna moneen muuhun Euroopan kaupunkiin :)

Ja Lontoo on tietenkin ihana ja siellä on enemmän suurkaupungin tuntua. Siellä tosin on niin paljon tekemistä ja näkemistä, että ainakin itsellä meinasi tulla ihan kiire pitkän viikonlopun aikana. Mutta jos priorisoi itselle tärkeimmät näkemiset, niin paikasta saa hurjan paljon irti.

 
28. lokakuuta 2011 klo 15.22 , Blogger Riikka kirjoitti...

Mä olen näistä käynyt Lontoossa ja Barcelonassa, molempia suosittelen ehdottomasti! Tällä hetkellä jos saisin päättää kumpaan lähtisin, niin se olisi Barcelona. Olin todella positiivisesti yllättynyt shoppailumahdollisuuksista, vaikkei ne ehkä ihan Lontoon tasoa olekaan. Barcelona oli sellanen mukavan huoleton kaupunki, paljon nähtävää ja hyviä ruokapaikkoja. Olin siellä kesällä, mutta eiköhän se tammikuussakin ole ihan yhtä ihana. Jalkapallostadionillakin tuli käytyä, ja mäkin vähän innostuin siitä vaikken mikänn futisfani olekaan. Barcelonassa oli tosi helppo liikkua metrolla ja se oli muistaakseni halvempaa kun Lontoossa. Lentokentältäkin pääsi tosi kätevästi keskustaan, että sekään ei (kummassakaan) paikassa aiheuta mitään ylimääräistä "huolta".

Lontoo olisi näistä kahdesta ehkä matkojen ja majoituksen kannalta halvempi (lennot ainakin saa halvemmalla). Lisäksi sinne on lyhyempi lentomatka, me ainakin jouduttiin barcelonaan mennessä vaihtamaan konetta, että saatiin edes suht halvat lennot ja se tietenkin pidensi heti matkustusaikaa.

Ääh, kamala matkakuume mullakin ja oon yrittänyt löytää jotain kivaa (ja edullista) lomaa tammi-joulukuulle. Harmi ettei sillon ole oikeen missään euroopassa rantakelit.

 
28. lokakuuta 2011 klo 15.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Barcelona on aivan ihana paikka! Siellä on vain niin paljon kaikkea nähtävää, että viikonloppu tuntuisi aika lyhyeltä ajalta siellä vietettäväksi. Tosin ainahan voi mennä uudestaan...;)Itse löysin sieltä myös hyviä ruokapaikkoja ja tykkäsin shoppailumahdollisuuksista. :)Plussaa myös siitä, että siellä on todella helppo liikkua metrolla. Ainoa miinus on se, että joissakin paikoissa puhutaan tosi huonosti englantia, mutta onneksi ihmiset ovat pääosin ystävällisiä. Yhdessä vaatekaupassa tosin yritettiin huijata. :D

 
28. lokakuuta 2011 klo 15.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kävin Barcelonassa vuosi sitten, ja rakastuin heti kaupunkiin. Siellä oli niin ihania pieniä putiikkeja, joista ostelin kaikenlaista vaatteista pieneen tilpehööriin ja katukuvassa näkyy jalkapallo vahvasti, oli mun paratiisi. :D Ja siellä oli tosi lämmintä, kun taas täällä Suomessa siihen aikaan oli jo pieniä pakkasia. Suosittelen ! Ja mekin jouduttiin Barcelonaan mennessä ja tullessa vaihtamaan konetta, mutta koulun pikkubudjetillamme emme voineet ottaa kalliimpaa lentoa, joka olisi mennyt Helsingistä suoraan määränpäähän. Matka kesti joku nelisen tuntia suurinpiirtein, en ihan varma oo. :D ja metrolla oli todella helppoa kulkea paikasta toiseen. :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 16.11 , Anonymous Venla Rousku kirjoitti...

Itse olen käynyt Amsterdamissa, että Barcelonassa ja molemmat paikat olivat todella kauniita! :)
Barcelonassa on todella halpaa esim. itse ostin siellä seitsemän kengät reilusti alle sadalla eurolla! Ihmiset ovat myös todella ystävällisiä siellä ja ranta/satama alue on todella kaunista (ja romanttinen) ilta- ja yö aikaan! Barcelona on myös täynnä paljon muita pariskuntia eli ei kannata mennä sinne tyttökavereiden kanssa viettämään lomaa (kokemusta on ja tuli sitä pariinkin kertaan ikävä omaa poikaystävää..). Barcelonassa myös metrolla pääsee kätevästi joka paikkaan, metropysäkkejä on todella paljon ja liikkuminen oli myös todella halpaa! Jos Barcelonaan menette niin halvemmaksi tulee vuokrata asunto kuin hotelli. Itse olimme kahden ystäväni kanssa vuokranneet tänä kesänä asunnon Poblenousta, joka oli todella lähellä rantaa ja satamaa (ehkä puoli kilometriä?) sekä kauppakeskus Gloriaa (stratovarius, bershka, pull and pear vaateliikkeistä, carrefour, leffateatteri, ravintoloita yms). Alueella oli myös paljon paikallisia ja törmäsimme muutamaan hassuun turistiin siellä alueella. La Ramblasin alueella on taas todella vilkasta ja paljon ihmisiä eli siellä kannattaa pitää huolta laukusta, ettei taskuvarkaat pääse yllättämään. Taskuvarkaista vielä sen verran, että monet varoittelivat meitä niistä varkaisa, mutta ei meiltä viety mitään, emmekä nähneet että ketään muutakaan olisi ryöstetty! :)
http://www.oh-barcelona.com/ varasimme tuolta asunnon ja yllätyimme todella positiivisesti! Meidän vuokraemäntämme oli todella ihana ja hän ei edes ottanut meiltä takuusummaa, koska sanoi luottavansa meihin. Sen lisäksi hän sanoi, että voimme soittaa hänelle milloin tahansa, jos apua tarvitsemme:). Kämppä oli todella siisti ja viihtyisä ja paljon paremman näköinen kuin mitä kuvia siitä oli laitettu nettiin (myös ilmainen langaton netti oli plussaa). Asunnon vieressä oli pitkä katu, jossa sijaitsi monia ravintoloita, mistä saattoi valita mieluisensa silloin kun halusi mennä syömään. Myös lähin metropysäkki oli 50metrin päässä ja samalla etäisyydellä oli vähän isompi ruokakauppa. (Barcelonassa oli myös paljon pakastekauppoja, mikä oli meistä hassua!) (linkkinä vielä asuntomme http://www.oh-barcelona.com/en/barcelona-apartments/ref_556323/ ). Tuntui että kahdeksan päivää ei yksinkertaisesti riitä näkemään koko kaupunkia joten haluan ehdottomasti mennä uudestaan käymään siellä! Barcelona valloitti sydämeni:).
Amsterdamissa sijoituimme perheeni kanssa taas keskustan tuntumaan eli kuljimme joka päivä kävellen. Amsterdamissa ihmisiä oli paljon vähemmän ja oli rauhallisempaa. Ihmiset osasivat myös todella hyvin englantia toisin kuin Barcelonassa. Ja kannattaa ehdottamasti mennä käymään vahakabinetissa! Amsterdamiin en ehtinyt niin paljon tutustua sillä olimme siellä juuri sen pidennetyn viikonlopun:). (ja kannattaa varoa niitä pyöräilijöitä, koska välillä tuntui, että pyöräilijät kulkivat kovempaa kuin autot:D). Hotellimme nimeä en valitettavasti muista..

Ainiin Barcelonasta vielä sen verran, että kun menet shoppailemaan ja aiot maksaa kortilla niin muista ottaa henkkarit mukaan! Meistä oli todella hassua, että vaikka maksoit kortilla niin, että näpyttelit itse pinkoodisi niin silti sinulta kysyttii papereita:D kun taas jos menit ostamaan alkoholia niin papereita ei kysytty!

 
28. lokakuuta 2011 klo 16.15 , Anonymous Venla kirjoitti...

Niin ja Barcelonassa vielä kauppakeskus La Maquinista, jossa mm. Forever21 ja paljon muitakin kauppoja (meillä menikin yksi päivä siinä kun siellä kiertelimme:D)

 
28. lokakuuta 2011 klo 16.30 , Blogger Riikka kirjoitti...

Berliini on aivan ihana kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Etenkin historia kiehtoo, vaikkei muuten tykkäisikään hirstoriasta.

Viime kesänä oltiin Berliinissä 5 päivää ja tuntui että hirveesti jäi näkemättä. Hyvät shoppailumahdollisuudet, nähtävyydet on ihania ja se historia. Ehdottomasti käymisen arovinen paikka.

Berliinissä oli myös helppo kulkea, kun metrolla ja bussillä pääsi niin helposti paikasta toiseen.

 
28. lokakuuta 2011 klo 16.47 , Anonymous iina kirjoitti...

Sattupa sopivasti tää sun postaus! :) Sain nimittäin tänään tietää, että joululahjaksi tädiltä lähdetään johonkin Keski-Euroopan maan kaupunkiin muutamaksi päiväksi. Olen niin onnellinen ja ykkösvaihtoehtoina meillä on nyt Pariisi ja Amsterdam.
Lontoossa olen käynytkin jo muutaman päivän reissun tasan neljä vuotta sitten. Oli kyllä mukavaa ja mielelläni menisin uudelleenkin!

 
28. lokakuuta 2011 klo 17.10 , Blogger Inka kirjoitti...

Tsihii, tulin just pari päivää sitten Barcelonasta! Oli huippua, suosittelen! Berliini ja Amsterdam ovat myös ihania, Berliiniin himottaisi tällä hetkellä ehkä eniten palata.

 
28. lokakuuta 2011 klo 17.16 , Blogger hennu kirjoitti...

Ootteko miettineet Wieniä? En oo kyllä ite käynyt, mutta oon kuullut paljon hyvää. Praha tuli mullakin mieleen toisena vaihtoehtona. Ja täysin "puolueettomasti" suosittelen myös Ljubljanaa ;) mutta sinne ei ainakaan Finnairin suorat lennot Helsingistä mene tammikuussa. Bratislava tai Varsova voisivat olla eksoottisempia vaihtoehtoja?!

Taas tulee itsellä mieleen, että voi kun asuisin Helsingissä, niin matkalle lähtö olisi niin paljon helpompaa! :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 17.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heij! Itse olen käynyt Berliinissä kahdesti ja voin luvata - et pety!
On kulttuuria, historiaa, mahtava eläintarha, shoppailua, nähtävää ja koettavaa!

Hyvät liikkumismahdollisuudet paikasta toiseen edullisella ja turvallisella ubaanalla!

 
28. lokakuuta 2011 klo 18.11 , Blogger Milla / millamainen kirjoitti...

Suosittelen Amsterdamia! Se on tosi ihana ja tunnelmallinen paikka. Kauniita katuja, kivoja kauppoja ja ystävällisiä ihmisiä. Hollanti on muutenkin tosi kiva paikka!

millamainen

 
28. lokakuuta 2011 klo 19.12 , Blogger Roosa kirjoitti...

noista yllämainituista on tullut käytyä berliinissä ja lontoossa, amsterdam on ollut jo pitkään haaveena ja alustava sopimus on yhen kaverin kanssa olemassa, että sinne mennään vielä joku päivä! :D

berliinin ja lontoon väliltä valitsisin ehdottomasti berliinin, se kaupungin fiilis on ihan mahtava, jotenkin tosi rento ja cool :D ja se on musta jollain tapaa "omaperäisempi" kuin lontoo, en tiiä miks :D ja onhan se jonkin verran halvempikin kuin lontoo.. kyllä lontookin on tosi kiva, mutta jos oot siellä jo kerran vieraillu, niin sinuna valitsisin jonkun toisen kaupungin! :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 20.41 , Blogger llaura kirjoitti...

Merry: tuona kyseisenä viikonloppuna pitäis olla tuolla pelikin, vielä sitä tosin ei oo päätetty kai oisko se lauantaina vai sunnuntaina - Kimmo toivoo kovasti ensimmäistä, koska lentojen puolesta se on ainoa milloin päästäis peliä katsomaan :D mutta kiitos huipusta kommentista ja vinkeistäsi!

Sanni: enemmän me ihan sellasta yhteisoloa kaivattaiskin kun huimia nähtävyyksiä :) mutta kiitos valaisevasta kommentistasi!

Hanna: joo tuota mekin just mietittiin, että ois kiva mennä sellaseen kaupunkiin missä tuo kolme päivää riittäis hyvin reissuun - ettei jäis sellanen fiilis et jotain ehdottoman tärkeää jäi näkemättä :)

Riikka: Norwegian lentää nykyään suoraan ja edullisesti Barcelonaan, että matka-aikojen pitäis sinnekin ihan kohtuulliset olla :) mutta kiitos ajatuksistasi, juuri tällaisia kommentteja kaipasinkin!

anonyymi: kiva kuulla sun kokemuksista, kiitos :)

Hemppe: kuten ylle vastasinkin, niin Norwegian lentää suoraan ja halvalla nykyään myös Barcelonaan :) ! mutta joo toi Barcelona alkaa kyllä entistä enemmän muakin jo houkutella!

Venla: vau, kiitos hurjasti ihanan perusteellisesta kommentistasi! ja joo tohon henkkareiden tarkastamiseen oonkin törmänny muuallakin Espanjassa aikasemmin, kai ne haluaa varmistaa viel tuplasti tai jotain :) mutta siis ihan huippuja vinkkeja, kiitos vielä noista :) tuntuu, että ehkä Amsterdamin noista kahdesta ehtisi paremmin viikonlopussa nähdä, mutta katsellaan mihin päädytään :)

Riikka: ihanaa että on myös Berliinin puolustajiakin, vaikka ei nuo muutamat berliinille ei-syttyneet nyt suuremmin mielipiteitään ainakaan tänne osannu perustella :D

iina: hyviltä kuulostaa nuokin vaihtoehdot, varmasti ihana reissu tiedossa päädyitte kumpaan tahansa :)

Inka: Lontoo alkaa olee jo karsiutunu pois, joten ehkä se meillä tosiaan joku noista kolmesta sit on :) !

Hennu: voi oishan noita ihania kohteita vaikka millä mitalla! :) Ollaan mietitty varmaan kaikkia mahdollisia, mutta joihinkin oli pakko jo alkaa karsia, ja ehkä se toi Barcelona nyt näillä näkymin sit taitaa olla. Ehkä mä saan vaikuttaa seuraavaan matkakohteeseen sit enemmän ;)

anonyymi: huippua, sinne on kyllä joskus aivan pakko päästä, vaikkei nyt tällä kertaa tuonne päädyttäisikään :) !

Milla: sellanen kuva mullakin tuosta paikasta on, ei olisi huono vaihtoehto missään nimessä :)

Roosa: juu eiköhän me joku noista kolmesta oteta missä kumpikaan ei oo vielä käynyt :) ! Berliini on ehdoton must jossain vaiheessa kyllä ainakin!

 
28. lokakuuta 2011 klo 21.46 , Anonymous Maarit kirjoitti...

Lontoo on ainakin minun suosikki kaupunkini. :)

Täällä myös kamala matkakuume, läheiset alkaakin olla varmaan jo ihan täynnä mun päivittäistä hössötystä ties mistä matkasuunnitelmista. Toivottavasti pääsen talvella johonkin lämpimään rentoutumaan, sellainen olisi minu unelmalomani nyt. :)

 
28. lokakuuta 2011 klo 21.46 , Blogger laiiza kirjoitti...

Pakko sanoa ihan omasta rakkaasta kokemuksestani: LONTOOOOOO♥

 
28. lokakuuta 2011 klo 21.47 , Anonymous Maarit kirjoitti...

Ainiin ja se jäi vielä sanomatta että tuo Berliini on myös mulla yks sellainen jossa haluaisin hirmusti käydä. Ja Berliinin eläitarhassa sitten kans! :D

 
28. lokakuuta 2011 klo 22.13 , Blogger Epona kirjoitti...

Lontoo ja Berliini ei varsinaisesti sovellu mun mielestä lyhyisiin lomiin, niissä kaupungeissa vaan on liikaa kaikkea nähtävää ja koettavaa.

Barcelonassa en o käyny, mutta Bilbao ainakin on sen kokoinen kaupunki, että soveltuu lyhyemmälle lomalle, kävin ite pyörähtämäs siellä keväällä ja tykkäsin paikasta kovasti.

Noista vaihtoehdoista valitsisin itse Amsterdamin.

Itsehän lähden joulun alla Milanoon lyhyelle lomalle kun samainen matkakuume iski ja oireet paheni nopeasti kriittiselle tasolle.

 
28. lokakuuta 2011 klo 22.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oon asunut hollannissa nyt n. 2 kuukautta, ja todella todella suosittelen käymään! Asun tosin Haagissa, mutta täältä on alle tunnin matka Amsterdamiin ja n. 15 minuuttia Rotterdamiin, joten mm. niissä tulee vierailtua paljon! Ja todellakin jos valitset Amsterdamin kohteeks, kannattais ehkä käydä jossain muuallakin kaupungeissa koska Amsterdam ei todellakaan kerro kaikkea Hollannista. Tosin jos tuutte vaan pariks päiväks, niin sit ehkä kannattaa keskittyä Amsterdamiin. En nyt jaksa mitään romaaneita alkaa kirjotella, mut itse tykkään Amsterdamin (+Hollannin) "tunnelmasta" ihan valtavasti, en oikeen osaa kuvailla sitä mutta sellanen vähän boheemihko ja jotenkin vaan kotoisa <3 suosittelen todella!

Lontoossa oon käynyt kaks kertaa, ja ensimmäisestä reissusta lähtien se on ollut todella lähellä mun sydäntä. toisaalta suosittelisin käymään jossain uudessa kohteessa, jos Lontoossa oot jo käynyt.

Barcelonassa tai Berliinissä en oo käynyt, mutta oon itse just tällä hetkellä pakkomielteisesti unelmoimassa Berliiniin lähdöstä! Ennen en jotenkin yhtään tykännyt Berliinistä/Saksasta, mutta nyt on tullut jotenkin hinku lähteä sinne. Ehkä toteutan sen keväämmällä kun on enemmän rahaa :) mut varmasti noi kaikki kohteet on kivoja, mun ääni menee silti Amsterdamille, koska se on jotenkin niin erilainen ja todella ainakin omaan makuun. tykkäään!

 
29. lokakuuta 2011 klo 0.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse olen visiteerannut vain Lontoossa ja Berliinissä, ja olen rakastunut molempiin kaupunkeihin tulisesti! :) Berliini on huuuuomattavasti halvempi kuin Lontoo, nähtävää riittää ja julkinen liikenne toimii superhyvin ja täsmällisesti. Lontookin on kyllä tosi ihana, mut Berliiniin palaan aina uudestaan ja uudestaan :) Kaupunkina Berliini on omaperäinen, rento ja monimuotoinen, enkä vielä oo matkoillani törmännyt ihanampaan paikkaan!

Btw, jos haluaa pikkukaupungin tunnelmaa suurkaupungissa halvalla hintatasolla, niin suosittelen Slovenian pääkaupunkia Ljubljanaa! Sinne kannattaa kuitenkin varata vähän pidempi reissu, kaupungissa ja koko maassa riittää hirmuisesti hienoa nähtävää :)

- kaima

 
29. lokakuuta 2011 klo 2.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei oo totta! just mietin yks päivä mun lempikaupunkeja euroopassa ja ne on just noi neljä! sen jälkeen tulee tukholma. köpis ja praha kiinnostais myös. italia ei kiinnosta yhtään eikä pariisi, muu ranska joo.
en osaa oikein laittaa noita neljää kaupunkia paremmuusjärjestykseen, riippuu niin loman luonteesta. berliini on rento, rähjäsen muodikas, täynnä katutaidetta ja boheemeja tyyppejä, kirppareita, halpaa&hyvää bisseä ja safkaa. amsterdamissa olin taannoin 4kk vaihdossa ni ehkä oon vähän puolueellinen mutta se on kaupunkina myös jotenkin rennon huoleton, tunnelmaltaan avoin, viehettävä kanavineen ja pikkukatuineen, monikulttuurinen ja värikäs ilmapiiriltään. ei ihan yhtä edullinen kuin berliini, mutta selvästi lontoota halvempi. dami on myös berliiniin verrattuna pieni ja söpö, ehkä liiankin pieni jonkun makuun. barcelona ei oo ehkä ihan yhtä "trendikäs" paikka (vaikken uskokaan että ois teille mitenkään olennainen seikka :D) vaikka onkin kulttuuriltaan värikäs ja mielenkiintoinen. ei kuitenkaan samalla tavalla kirppiksiä, katutaidetta ja hipsteröintiä ku noissa kolmessa muussa. ihmiset on kauimpana suomalaisista (näistä vaihtoehdoista) eli jos haluu jotain kunnon vaihtelua/piristystä arkeen ni lähtisin ite ehkä barcelonaan. niin vaikeeta. kaikki noi kaupungit on niin ihania. lontoosta en jaksanu sanoo mitään ku tiedät varmaan iteki. valitsette minkä tahansa näistä ni eiköhän aika megareissu oo luvassa. hyvistä vaihtoehdoista on kiva valita ;) tsemppiä matkan varaamiseen! lomasuunnitelmien teko on aina yhtä kutkuttavaa. itse just buukkailen lentoja san franciscoon, ah mun lemppari kaupunki nyt ja ikuisesti!

 
29. lokakuuta 2011 klo 12.47 , Blogger Laura kirjoitti...

ihana postaus ja ihanat kuvat!:)

http://thelittlenotebook2.blogspot.com/

 
29. lokakuuta 2011 klo 13.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse en ole käynyt missään noissa kaupungeissa, mutta jos saisin päättää minne noista menisin, se olisi aika varmasti Lontoo (:

 
29. lokakuuta 2011 klo 14.23 , Blogger rosaw kirjoitti...

berliinissä ja lontoossa oon ite käyny, ja molemmat on kyllä aivan huippuja paikkoja.
noista suosittelisin kuitenkin ehkä ennemmin berliiniä, jos lontoossa oot jo käyny.

berliinissä on törkeesti nähtävää ja koettavaa, ja se vaan on jotenkin niin mielettömän kiehtova kaupunki! berliini on yksinkertaisesti pakko ite kokea jossain vaiheessa elämää, i'd say :-)

 
29. lokakuuta 2011 klo 17.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei liity nyt taas yhtään mihinkään, mut mulle tulee sun blogin nimestä aina mieleen reggaerekka, ja sit se alkaa soida mun päässä nii et alkaa v*tuttaa! :D aaarrrrgrghh! :D

 
29. lokakuuta 2011 klo 19.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Viime kesänä tuli oltua Berliinissä. Valitettavasti siellä vain yksi päivä, joten en osaa oikeen mitään paljoa sanoa :( Enemmänkun kierrettiin kauppoja mitä vaan oltiin. Esim ei käyty syömässä (se tärkein tottakai :D) missään. Mutta tottakai noi peruspaikat tuli tsekattua, juutalaisten muistomerkki, valtiopäivätalo ym. Berliinistä jäi mieleen ehdottomasti yks ihana puisto ! Se oli niinku suoraan jostain ihanasta taulusta ! :D

 
30. lokakuuta 2011 klo 1.55 , Blogger olivia kirjoitti...

Meee ihmeessä Berliinii aivan ihana paikka!! :-) hyvät ruokapaikat ja shoppailumahdollisuudet + paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa! Ja kivaa on myös että kaupungista löytyy sekä modernia että vanhaa puolta ja matkat taittuvat helposti metroilla ja junilla :-)

 
30. lokakuuta 2011 klo 11.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tulin tossa pari päivää sitte just Barcelonasta, ja onhan se aivan ihana paikka!! Suosittelen! Hyviä kauppoja, mm. New Yorker, Bershka, Pull And Bear, Zara, Blanco ymsyms... Ja onhan siellä toki nähtävyyksiäki: Gaudin rakennukset kauniita ja aivan omanlaisiaan, sekä La Sagrada Familia aivan satulinnan näköinen.:) Lämmintä nyt lokakuun lopullakin oli 18-24 astetta, ja rannallakin pääsimme yhtenä päivänä käymään. Valitettavasti parina päivänä satoi vettä, mutta silloin pääsimme kivasti käymään Veden yllä olevassa MareMagnum ostarissa!;) Kaupunki itsessäänkin hyvin kaunis paikka!!:)

 
30. lokakuuta 2011 klo 12.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei apua, siis ehdottomasti ilman mitään epäilyjä -suunnatkaa Berliiniin!

Rakastan Lontoota, mutta ei ole mitään voittanutta sitten Berliinin (paitsi oma koti). Siis se katukulttuuri on jotain ihan omaa luokkaansa, metrot, viikonloppumarkkinat täynnä taidetavaraa ja vaatteita asusteita yms. Äh siis ihan totta, suosittelen ihan täysin Berliiniä. Ne vintagekaupat yms. Ihan totta!!! :)

 
30. lokakuuta 2011 klo 21.58 , Blogger llaura kirjoitti...

laiiza: missä perustelut ;) ?

Maarit: joku lämmin kelpais kyllä myös! <3

Hanna: no mutta toisaalta mikä kaupunki loppujen lopuks soveltuu pelkkään viikonloppulomailuun :) ? eiköhän niissä kaikissa oo niin paljon nähtävää, että parissa päivässä ei kaikkea ehdi nähdä, mutta eipä se kai ole tarkoituskaan - voihan sitä isompiinkin paikkoihin tutustua, ja palata vaikka myöhemmin tutustumaan lisää :)

anonyymi: kiitos ihanasta kommentista :) Amsterdam ois kyllä kova, mutta taidetaan tällä kertaa päätyä Barcelonaan. :) Ehkä mennään Damiin joskus kunnolla keväällä? :)

anonyymi: ehkä toi omaperäisyys ja monimuotoisuus onkin juuri se mikä Berliinissä kiehtoo! vaikkei nyt sinne päädyttäisikään, niin sinne on ihan ehdottomasti joskus päästävä!

anonyymi: Praha ja Kööpenhamina kiinnostaa myös täällä! :) mutta kiitos vinkeistä superpaljon, me taidetaan kallistua tällä kertaa tuohon Barcelonaan ehkä juuri ajankohdankin takia (eli Kimmon synttäreiden.. :D), pääasia että jonnekin päästään!

Laura: kiitos!

rosaw: sen uskon kyllä, ja sinne on joskus ihan ehdottomasti päästäväkin! :)

anonyymi: ..aha :D

anonyymi: kuulostaa ihanalta tuo puistokin! :) ehkä Berliiniin oiskin ihana päästä juurikin keväällä/kesällä, niin näkisi kaupungin vehreämpänä :)

olivia: täl kertaa taidetaan valita Barcelona, mutta Berliini on listalla korkealla kyllä seuraavia kohteita valitessa!

anonyymi: Tammikuussa ihan tollasiin lämpöihin tuskin päästään, mutta eiköhän se Barcelona tosiaan oo tällä kertaa kohteena! :)

anonyymi: Berliiniin toisella kerralla, täl kertaa taitaa voittaa toi Barcelona :)

 
31. lokakuuta 2011 klo 3.45 , Anonymous Jessi kirjoitti...

Oon käyny noissa kaikissa. Mut mun kaikkein lemppareimmat on Berliini ja Lontoo <3 Molemmat on aivan ihania mut jos et oo siis vielä Berliinissä käyny niin suosittelen sitä! Se on melko halpa ja aika erilainen pääkaupunki, tosi underground. Ja siellä on helppo kierrellä metrolla tms. Ihania ravintoloita ja pikkukauppoja. Ja tosiaan hinnat kohdillaan :)

 
1. marraskuuta 2011 klo 9.48 , Blogger nessie kirjoitti...

Mullakin on kamala matka kuume, mutta onnesk se helittää 3 viikon päästä kun lähden kuukaudeksi koulun kautta Berliiniin. Lontookin on ihan huippu sinne haluaisin takas + sulla on tosi ihana blogi :)

 
1. marraskuuta 2011 klo 9.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Matkakuumeeni vain kasvoi tätä katsellessa, mutta onneksi se helittää 3 viikon päästä. kun lähden kuukaudeksi Berliiniin koulun kautta. Vaikka noista kohteista ehdoton ykkönen on lontoo jossa vierailin viime vuonna :)

 
2. marraskuuta 2011 klo 22.30 , Blogger Vivi kirjoitti...

Noista kallistuisin joko Barcelonan tai ehkä eniten Amsterdamin puoleen! Barcassa oon viettänyt aikoinaan vaan yhden päivän, joten en osaa tarkemmin sanoa. Plussaa varmaankin siedettävimmät kelit noista vaihtoehdoista tammikuussa! Amsterdamissa säät tuskin hellii, mutta siellä löytyy paljon ns sisänähtävyyksiä ja hauskempia museoita sun muuta mihin sitten mennä. Näppärän kokonen kaupunki noin lyhyttä reissua ajatellen ja voin tosiaan suositella kanavaristeilyä! Esim. illallisristeilyä, juusto- ja viiniristeilyä jne, kaikenlaista on kyllä tarjolla... :D

Berliinissä itse tuli keskityttyä enemmän ehkä biletyspuoleen kun vierailin siellä vuodenvaihteen aikaan. Säät oli aika ikävät ja pimeetäkin tuli niin nopeasti eikä Berliinissä musta oo varsinaisesti romantiikkaa pimeällä. :D Ihana kaupunki, jossa haluan joskus käydä uudelleen keväällä/kesällä! Berliinin yksi ehdoton plussa on kyllä halpa hintataso! Ulkona syöminen on ihan järkyttävän halpaa näin suomalaisesta näkökulmasta.

Lontoosta tulin just, pidin kovasti vaikkakin oli turisteja ihan täynnä ja hintataso on mitä on. Veikkaisin että tammikuussa Lontoonkaan säät ei oo mitään herkkua. Museoihin onneksi pääsee sateensuojaan halvalla tai ilmaiseksi, mutta varsinaiset nähtävyydet maksaakin sitten ihan maltaita.

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu