Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Berlin, Day 1 & 2

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Berlin, Day 1 & 2

PÄIVÄ YKSI:


No niin, johan oli varsinainen kuvapläjäys ekalta päivältä.. :--D Kuitenkin, lähdettiin siis Berliiniin viime perjantaina 7:40 lennolla. Lenneltiin SAS:illa, ja vaihdettiin itseasiassa konetta Köpiksessä, vaihtoaikaa oli juuri sopivasti 30 minuuttia, joka menikin pitkälti siirtyessä kentän toisesta päästä toiseen ja uuteen koneen lastautuessa. Perillä napattiin taksi hotellille Uhlandstraßelle, ja lähdettiinkin heti silloin yhdeksän jälkeen kiertelemään kohti kaupunkia.

"Kohti kaupunkia" oli tosin varsin laaja käsite, ottaen huomioon, että kumpikaan meistä ei tuntenut koko mestaa sitten ollenkaan, ja retki olikin varsinaista haahuilua ja metroverkostoon tutustumista. Tupsahdettiin vahingossa noiden ylläolevien rakennusten hoodeille, ja löydettiin jopa Alexandersplatz, jossa pikaseen käytiin parissa kaupassa (ei löydetty siinä vaiheessa ollenkaan Alexa-kauppakeskusta, joka oli niinkin kaukana kuin kulman takana....No, ei mikään menetys sinäänsä, en kyseiselle kauppakeskukselle kamalasti syttynyt kun se viimeisenä päivänä sitten kunnolla löydettiin.) ja lähdettiin takaisin hotellimme suunnille Ku'dammin varrelle. Siellä nopsa lounas Vapianossa, ja suunnaksi hotelli ja pikaiset päiväunet. Oli muuten niinkin pikaiset, että nukuttiin sit neljä tuntia täysin onnellisesti :---) Herättiinköhän me nyt sit joskus seiskan, kasin pintaan, käytiin ettii läheltä kiva italialainen rafla, syötiin siellä ja mentiin takaisin nukkumaan. Hurjaa!

PÄIVÄ KAKSI:


Toisena päivänä jaksettiinkin jo vähän suunnitella enemmän mitä tehtäisiin, ja suunnattiin hotellin aamupalan jälkeen kohti kuuluisaa Berliinin muuria, olihan se nyt pakko nähdä kun kerta tänne asti oltiin raahauduttu! Pakolliset turistikuvat muurilla, josta jatkoimme matkaa paljon kehuttuun Kreuzbergiin. No, terveisiä taas meidän suunnistustaidoillemme, ei ihan osuttu oikeaan osaan kyseistä kaupunginosaa, mutta suunnattiinkin muutaman sivukatuhaahuilun jälkeen juutalaismuseoon, jossa vierähtikin kevyesti pari tuntia. Oli muuten vaikuttavin museo, jossa olen vieraillut, voin suositella kaikille aiheesta kiinnostuneille! :)

Museon jälkeen löydettiin taas Oranienburg Str:lta pieni italialainen rafla lounastarkoitukseen, ja sen jälkeen pyörähdettiinkin vielä Friedrichstraßella muutamassa kaupassa (esim. Gina Tricotissa jee.....). Sieltä suunnaksi Ku'dammin ostoskatu ja hyyyvin paljon köyhempi lompakko, lähinnä tosin Kimmon puolelta! Voin kertoa, että jos vihaa jo Suomen alennusmyyntejä yhtä paljon kuin minä teen, ei todellakaan kannata lähteä tammikuussa Saksaan. Eikä ainakaan lauantai-iltana shoppailemaan.. No, K löysi uuden talvitakin, kengät ja printtipaitoja, minä lähinnä ihastelin vierellä. Käytiin tsekkaa myös KaDeWe, mutta no, saksalainen Stocka, vähän isompana vaan, ei oikein sytyttänyt :--D Muutenkin ton koko Ku'dammin alueen ois voinu jättää vähemmälle, jos mulla ei ois ollu tota aleharakkaa mukana, perusketjuliikkeitä ja persoonattomia ketjukahviloita tuolta vain löytyi.. Sivukaduilta sitten enemmän, mm. maailman ihanin juustokakkukahvila, jossa käytiin viimeisenä päivänä! :--)

Rankan shoppailun jälkeen käytiin vaihtamassa vermeet hotellilla, ja suunnattiin läheiseen tapas-ravintolaan AndaLuciaan syömään! Oli herkkua, ja hyvin löyty kasvis-/kalavaihtoehtoja mullekin! Sieltä sit vielä muutamille läheiseen baariin, mä en tosin tiedä onko vika minussa vai ulkomaissa, mutta noi coctailit on vaan yleensä muualla sen verran tujuja mun makuun, että hyvä kun yhden juoman sain juotua alas.. :--D Ehkä pitäis vaan opetella juomaan bisseä...!

Mutta tässäpä ensimmäiset päivät, kaksi viimeistä tulee myöhemmin! Stay tuned :--)

Tunnisteet: ,

25 kommenttia:

18. tammikuuta 2012 klo 16.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heii, millanen teijä hotelli oli ja paljon maksoi per yö? Olen menossa avomieheni kanssa helmikuussa viikoksi berliiniin ja vinkit ovat tervetulleita!

-Kexx

 
18. tammikuuta 2012 klo 16.56 , Blogger Senja kirjoitti...

oi että tulee omat vuoden takaisen reissun muistot mieleen! etenkin noi liikennevalot on ihan huippuja, nappailin varmaan sata kuvaa pelkästään noista :DD ja onnea teille, me ei edes löydetty koko hemmetin muuria!!

 
18. tammikuuta 2012 klo 17.11 , Blogger llaura kirjoitti...

otettiin hotelli hotels.com:n kautta, suosittelen sieltä kattelemaan muutenkin! :--) napattiin toi taas kerran tarjouspäiviltä, joten lähti vähän halvemmalla, mutta tuota kautta saa usein yhden yön "kaupan päälle" kun on vähintään tietyn määrän öitä hotellissa :) me oltiin Hampton by Hiltonissa, mutta kantsii tosiaan tuolta sivuilta selailla, niin löytää varmasti juuri sellaisen minkä haluaa, oli alue sit mikä tahansa :)

 
18. tammikuuta 2012 klo 17.12 , Blogger llaura kirjoitti...

hahah, onneks meil oli hyvä matkaopaskirja mukana, selvittiin vikat päivät sen ansiosta jo huomattavasti paremmin ;--)

 
18. tammikuuta 2012 klo 18.18 , Blogger Riikka kirjoitti...

Mä haluan Berliiniin! Monien blogien Berliini hehkutukset on saaneet mutkin kiinnostumaan siitä ja Saksasta yleensäkin, vaikka ennen Berliini ei ole kiinnostanut oikeastaan yhtään.

Älyttömän kivoja kuvia!

 
18. tammikuuta 2012 klo 19.00 , Blogger IraCassandra kirjoitti...

Juustokakkukahvila, kuulostaapa ihanalta! Täällä meinaan ilmottautuu yksi suuri juustokakkujen ystävä, yo-juhlissakin mulla oli tasan yks vaatimus ruuan suhteen, ja se oli se, että juustokakkua on oltava :D NAM! <3

 
18. tammikuuta 2012 klo 21.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Missä se kiva juustokakkula oli? ja minkä niminen se oli?

 
18. tammikuuta 2012 klo 22.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jälleen ei voi kuin ihailla näitä kuvia. :)

 
18. tammikuuta 2012 klo 22.20 , Blogger llaura kirjoitti...

http://www.mycheesecake.de/start/start.html :)

 
18. tammikuuta 2012 klo 22.21 , Blogger llaura kirjoitti...

se oli ihana! kirjottelen siitä varmaan seuraavassa Berliini-postauksessa kyllä ehdottomasti lisää :)

 
18. tammikuuta 2012 klo 22.21 , Blogger llaura kirjoitti...

Berliini on ehdottomasti siistein kaupunki missä oon koko Euroopassa käynyt, ja se on aika paljon se :---) !

 
18. tammikuuta 2012 klo 22.21 , Blogger llaura kirjoitti...

kiva että tykkäät :)

 
20. tammikuuta 2012 klo 13.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hui, kun tuli Berliinin kaipuu! Viime keväänä oltiin ja tekis niin mieli uudestaan. Ehkä kesällä, kun on enempi lomaa? Pidennetty vloppu jossain lähempänä (Tukholma esim) ois suunnitelmissa ensin.

Berliini on ihana. Iso, mutta pienen ja sympaattisen oloinen. Ja kaikki tuntui toimivan ainakin meijän reissulla.

 
20. tammikuuta 2012 klo 15.12 , Blogger llaura kirjoitti...

Tukholmakin on ihana kaupunki kun kiertelee muuallakin kun siinä "turistikeskustassa" :) !

 
20. tammikuuta 2012 klo 23.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo Berliner Mauer pylväs Bernauerstrasselta? Oioioi asuin siinä aaaivan lähellä 3 kuukautta ja ei nää kuvat tee yhtään hyvää ikävälle. Olin tuollon kans töissä Kreuzbergissä ja se on myös tosi IIIIIHANA!!<3

 
21. tammikuuta 2012 klo 1.08 , Blogger Inke kirjoitti...

Hei oon ite suunnittelemas matkaa just saksaan ni onks siellä ihan turvallista liikkua yksin?:D haha ehkä vähän hassu kysymys mutta nii:) ja oliks hintataso korkeempi kun suomessa? Ja millä te siellä kuljitte et käytittekste jotain junaa vai bussia vai mitä?:)

 
21. tammikuuta 2012 klo 12.19 , Blogger llaura kirjoitti...

emmä muista miltä strasselta se on, siitä muurin päästä joen viereltä :D

 
21. tammikuuta 2012 klo 12.20 , Blogger llaura kirjoitti...

turvallisuus on aika suhteellinen käsitys, mutta kyllä yleensä Euroopassa ja Saksassa on varmasti turvallista yksin kun vaan osaa katsoa missä ja milloin liikkuu :) Berliinin hintataso oli taas selkeästi Suomea/Helsinkiä halvempi ja me kuljimme ainoastaan S & U-bahneilla, eli metroilla :)

 
17. toukokuuta 2012 klo 14.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi, toivottavasti tämä viesti tavoittaa sinut, vaikka kirjoittelenkin vanhaan postaukseen. Olen lukenut jo pitkään blogiasi ja heti alkuun täytyy todeta, että mitä kauemmin olen lukenut, sitä enemmän tykkään. :) Olet kirjoittanut asioista (ujous, parisuhdeasiat jne), joihin pystyn helposti samaistumaan. Yksi suuri syy miksi tykkään blogistasi on se, että onnistut hienosti yhdistämään.. hmm, oiskohan oikea sana tyttömäisyyden ja kuitenkin pohdiskelevan puolen ihanaksi kokonaisuudeksi ilman, että blogi ei ole pelkkää kato-mitä-ostin -diipaa eikä vuodatan-tänne-maailmantuskani -daapaa. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan. :) Syy miksi kirjoittelen tämän postauksen alle on se, että olen lähdössä ensi kuussa ekaa kertaa Berliiniin ja muistin sinun Berliinin postauksesi. Sattumoisin mekin olemme varanneet huoneen samasta hotellista kuin missä te olitte, joten mietin että olisitkohan voinut kertoa tykkäsittekö paikasta? Itse vielä arvon tämän ja toisen hotellin välillä, tässä vaikutti olevan hyvä hinta/laatu -suhde mutta monissa paikoissa esim. aamiaista oli moitittu.

Ihanaa kevään jatkoa! :)

-katjes

 
17. toukokuuta 2012 klo 15.00 , Blogger llaura kirjoitti...

kiitos ihanasta kommentista, ja ihanista sanoistasi :) <3 huippua että tykkäät tästä blogista tällaisenaan, koska tää on jotenkin niin minua nykyään, ja siitä olen onnellinen!

mutta joo, mä tykkäsin tuosta hotellista kyllä kovasti, se on rauhallisella alueella, lähellä on U-bahn-pysäkki, eli liikkuminen on todella vaivatonta, huone oli ihan megasiisti, henkilökunta avuliasta ja ystävällistä, meille tilattiin taksikin valmiiksi ovelle kun kerrottiin millon ollaan lähdössä kentälle :) ainoa miinus oli tosiaan todella laimea aamiaistarjoilu, mutta oon käsittäny että tää on aika yleinen saksalainen ongelma hotelleissa? no, kai jossain voi parempaakin saada, mutta tuo tarjonta oli heikohko. sai sieltä sämpylää ja muroja, jotain jogurttia kans, mehuja oli useampaa lajia. oon mä huonompiakin toisaalta kohdannu, että aika pieni miinus tuo kokonaisuudessaan oli kun hotellia muuten mietti. ainahan sitä voi lähteä vaikka Prenzlauer Bergiin brunssille, sieltä sitä sitten kunnon aamiaista löytyykin!

 
17. toukokuuta 2012 klo 15.41 , Blogger Mintze kirjoitti...

kun nyt sattumalta tupsahdin tähän, niin ajattelin suositella hotellia, missä me yövyttiin viime viiko Berliinissä.

Oltiin siis Hotel Circus-nimisessä (www.circus-berlin.de) paikassa, keskellä Mitten kaupunginosaa. Ihana huone ja tosi hyvä ja runsas aamiainen ja henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Ei mulla ainakaan löytynt mitään, mistä en olis tykänny. Ja hintakaan ei ollut, paha, meillä oli vähän isompi junior-sviitti, koska lapsi oli mukana. Ja siis meidän tyttö oli koko viikon aikana ainoa lapsi, jonka näin, että ei siis ole mikän perhehotelli tms.

hyvää matkaa ja toivottavasti löytyy kiva hotelli!

 
17. toukokuuta 2012 klo 19.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi, kiitos vastauksesta! Kiva kuulla, että tykkäsitte hotellista ja vaikka kovasti hotelliaamiaisten ystävä olenkin, niin tässä tapauksessa se tosiaan taitaa olla vain se mainitsemasi pieni miinus muuten hyvässä hotellissa. Huippua että olit tehnyt nämä Berliini-postaukset, olen käynyt näitä jo pariin otteeseen fiilistelemässä. :)

Mintzelle myös suuri kiitos hotellisuosituksesta, itse asiassa Circus on myös ollut harkintalistalla. :) ja kiitos, ihanaa lähteä matkalle!

-katjes

 
22. toukokuuta 2012 klo 19.51 , Anonymous Isa kirjoitti...

Moikka ihana Laura!
Oon miettiny reissua Berliiniin ja oon erittäin kiinnostunu kaikesta toiseen maailmansotaan liittyvistä jutuista ja etenki kiinnostais tietää tosta sun mainitsemasta juutalaismuseosta! :) Missä se oli ja millasta juttua siellä oli? Kiitos hurjasti jo etukäteen vastauksesta ! :)

 
24. toukokuuta 2012 klo 10.25 , Blogger llaura kirjoitti...

hih, ihana! :)

 
24. toukokuuta 2012 klo 10.29 , Blogger llaura kirjoitti...

Juutalaismuseo löytyi Kreuzbergistä, http://www.jmberlin.de/ tuossapa sen kotisivut :) museo oli ihan mielettömän vaikuttava, siellä oli juutalaisten historiasta aina kaukaa menneisyydestä nykypäivään. tuo vanha historia valotti ihan järjettömän paljon "syitä" holokaustiin, ja siihen, miten juutalaisia on aina kohdeltu kristittyjen toimesta. siellä kannattaa ehdottomasti maksaa muutama euro niistä iPodeista, joilta saa englanninkielisen (tai saksan-, jos sitä osaa :)) selostuksen moniin näyttelykohtiin, ja etenkin siellä 2. maailmansodan kohdalla niitä tarinoita todella kannattaa kuunnella! :) ei mikään kaikkein perinteisin ja kevyin museo, mutta sitäkin mielenkiintoisempi!

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu