Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Berliini-vinkkejä vailla!

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Berliini-vinkkejä vailla!

Kyselin syksyllä teiltä muutamia matkavinkkejä Euroopan kaupunkikohteisiin, ja tuolloin päätettiinkin lähteä Barcelonaan. No, matkan varaaminen vähän unohtui, ja havahduttiin asiaan vasta veronpalautusten tullessa joulukuun alussa. Ja koska tuolloin FC Barcelonan fudismatsiaikataulut oli jo tarkennettu, tajuttiin että ei ehditä parhailla ja edullisimmilla lennoilla mitenkään Barcan matsiin (voi harmi....), joten vaihdettiin nopeasti kohdetta, ja ylihuomenna perjantaina suuntamme onkin Berliini :)Matkamme kestää perjantaista maanantaihin, ja jo matkapäivätkin ovat hyvin käytössä, koska perjantain lento on perillä jo kymmenen pintaan aamulla, samoin maanantaina lento lähtee vasta myöhään illalla. :) Kerroittekin tuossa postauksessa jo jotain hyviä vinkkejä, miksi valita juuri Berliini, mutta nyt kaipaisin vielä spesifimpejä suositteluja kyseiseen kaupunkiin! :--) Missä kannattaa syödä, missä shoppailla, missä ehdottomasti käydä? Jotain suunnitelmia meillä nyt toki jo onkin, mutta kaikki vinkit ovat ehdottomasti tervetulleita! Kaikenlaiset kivat kokemukset ovat siis ehdottoman tervetulleita!

Tunnisteet:

26 kommenttia:

11. tammikuuta 2012 klo 11.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi kun kuulostaa tosi kivalta! Pitäkää ihan huippu loma reissu!

 
11. tammikuuta 2012 klo 11.19 , Blogger tiia kirjoitti...

kävin ite berliinissä muutamia vuosia sitten. kaikkien kadewen, potsdamer platzin ym ihan kivojenkin turistimestojen lisäks hackescher markt oli jotenkin mieluinen paikka. ihania pieniä kujia ja söpöjä taloja, ja kesäsin ainakin ravintolat oli levittäytyny kaduille asti.

lisäks bertolt-brecht-platzin kartoffelkeller-ravintola on ihanan mielenkiintonen kokemus - kaikki ruuat tehdään perunasta.. :---D

pakollisia paikkoja on siis potsdamer platz, kadewe-ostari ja muu hienous wittembergplatzin lähellä, brandemburgin portti, fernsehturm... ja käy east side galleryssa, supersiisti pätkä muuria, mikä iteltä jäi näkemättä...

ihanaa matkaa ! :-----)

 
11. tammikuuta 2012 klo 11.30 , Blogger Inka kirjoitti...

Tacheles! Siellä on upeeta taidetta.

 
11. tammikuuta 2012 klo 13.04 , Anonymous tiina kirjoitti...

Oi, Berliinissä on niin paljon kaikkea nähtävää. Oon ite käynyt kaupungissa kolme kertaa ja rakastan Berliinin tunnelmaa. Eli kannattaa ehdottomasti vain seikkailla erityisesti itäpuolen kaduilla. Shoppailua itäpuolella voi harrastaa Friedrichstrassen tienoilla. East Side Gallery on näkemisen arvoinen, samoin näkymät tv-tornista.

Ruokapaikkoja kannattaa etsiä muualta kuin Unter den Lindenin läheltä, hinnat on huomattavasti halvemmat kun poistuu turistialueelta.

Liikkumiseen suosittelen käyttämään u- ja s-bahn-junia. Linjat kattaa aika hyvin koko kaupungin ja junia menee usein.

Ihanaa matkaa :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 13.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, huippu hauskaa reissua Berliiniin!

Olen muutamat kerrat Berliinissä käynyt mutta lähinnä urheilun merkeissä. Silti olen kerennyt kiertelemään kaupunkia jonkin verran ja suosittelisin esimerkiksi Aleksanderplazia ja lähinnä Alexa nimistä ostoskeskusta mikä on todella iso ja siellä oli mielestäni hyvä kauppavalikoima. Kyseisellä plazilla on myös tv-torni?, jossa en ole koskaan käynyt mutta luulisin että se olisi mielenkiintoinen paikka. Aleksanderplazin läheisyydessä (juuri vastakkaisessa suunnassa kuin Alexa) on muutamia kauppoja esim. Adidas.

 
11. tammikuuta 2012 klo 15.05 , Blogger Roosa kirjoitti...

kävin viime vuoden huhtikuussa pariisista berliinissä ja saatiin silloin yheltä meiän saksalaiselta kaverilta lista, jossa oli vinkkejä. lähinnä siinä kyllä oli drum'n'bass-klubeja, en tiiä kiinnostaako teitä semmonen :DD (sano jos kiinnostaa, nii voin kertoo ne paikat kyllä :DD) joten keskityn nyt muihin.

kahviloista käytiin semmosessa kuin cafe cinema (rosenthaler strasse 39, S-juna jää pois hackesher markt) joka oli paikkana ihana mut siellä oli ehkä maailman välinpitämättömin tarjoilija :DD siinä lähellä on hackesche höfe joka on jonkinlainen kivojen pikkukauppojen, ravintoloiden ja gallerioiden keskittymä, käytiin siinäkin pyörähtämässä.

jos tykkää taiteesta ja etenkin modernista niin kannattaa käydä berlinische galerie (alter jakobstrasse 124-128, U1/U6 hallesdes tor tai U8 moritzplatz tai U2 spittelmarkt).

sunnuntaisin on ainaki lämpimään vuodenaikaan semmosia kirpparimarkkinasysteemejä, esim. mauerpark, boxhageuer platz ja flohmarkt schöneberg. me käytiin mauerparkissa muistaakseni ja oli ihan taivas jos tykkää penkoo vanhaa tavaraa :DD ja okei sillon oli tosi lämmin nii en tiiä miten toimii talvella...

east side gallery on ehdoton ja aivan pakollinen!!! :D http://www.eastsidegallery.com/

kannattaa myös vierailla holocaut memorialilla, joka on siis muistomerkki holokaustin uhreille nimenä mukaisesti ja sen alla on sitten aiheeseen liittyvä museo joka oli kyllä vaikuttava. http://www.aviewoncities.com/berlin/holocaustmemorial.htm

käytiin myös täällä: http://www.topographie.de/en/topography-of-terror/nc/1/
se oli kanssa ihan mielenkiitnoinen muttei ehkä kuitenkaan nyt mikään must-see paikka mulle ainakaan.

ja yleisesti vaan semmonen kuljeskelu ja haahuilu vailla päämäärää on suotavaa ja metrot on kans käteviä! kivaa reissua! :-)

 
11. tammikuuta 2012 klo 15.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

suosittelen erityisesti kreuzberg-nimistä kaupunginosaa, siellä on lukuisia pieniä kahviloita, ruokapaikkoja ja secondhand-liikkeitä. ihan parasta aluetta berliinissä. verrattavissa tukholman södermalmiin, lontoon brick laneen ja new yorkin east villageen, eli sellanen ihanan boheemi kaupunginosa kyseessä.
mauerparkin iso (kuuluisa) ulkokirppis on myös erittäin suositeltava, joskaan en tiedä, onko se auki näillä keleillä.. jossain paikallisessa keburavintolassa kandee myös maistaa falafel-halloumjuusto döneriä, nam! suosittelen myös rohkeasti poikkeamaan rakennusten sisäpihoille, joissa upeita puutarhoja sekä vallattuihin taloihin, joissa hienoja näyttelyitä ja graffiteja. itse siis tykkään nähdä kaupunkireissuilla muutakin kuin ne pakolliset turistikohteet eli nämä vinkit annettu siltä pohjalta. hyvää reissua!

 
11. tammikuuta 2012 klo 15.41 , Blogger bonbon kirjoitti...

KaDeWe! Ihan ehdoton! Se on sellanen luxus tavaratalo, joka on muuten sitten kanssa luxus. :D Ihan mieletön, harmi ettei siellä saa kuvata. :/

 
11. tammikuuta 2012 klo 16.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heips!
Kävin Berliinissä kesällä ja on kyllä tosi upea paikka! Shoppailla kannataa ainakin Alexa-kauppakeskusksessa, jostain luin että se on Berliinin suurin ostoskeskus. Sitte kannatan ehottomasti, että käytte tuolla tv-tornissa joka sekin sijaitsee Alexanderplatzilla. Siellä on se näköala tasanne, mistä näkee varmaan koko kaupungin ja sitte siellä on se pyörivä ravintolakin! Syömisistä sen verran että Bratwursti kannattaa kokeilla, itse kokeilin perinteisen bratwurstin lisäksi currywurstia, oli sekin tosi hyvää! :) Ja ööö sitten ehkä ei niin tunnettu ns. nähtävyys jonka ihan ehottomasti kävisin itse katsomassa uudelleen on Holokaustin muistomerkki juutalaisille. Siinähän on ne kivipaadet ja sitten pääsee vielä semmoseen museoon missä on tarinoita näistä juutalaisista, sai kyllä vedet silmiin. Ihan huippua reissua teille!! :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 16.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vaikka museot ei kiinnostaisi kannattaa kuitenkin suunnata museoon nimeltä "story of berlin". kaupungilla on ihan mieletön historia, joka juurikin tekee kaupungista niin persoonallisen. museossa kävellää berliinin historian läpi erilailla sisustettujen huoneiden läpi. ehkä siistein juttu museossa kuitenkin on kylmän sodan aikainen atomisuojabunkkeri johon pääsee kierrokselle. jos ei kyseinen aihe ahdista niin sinne vaan :D! myös itäberliiniin pikkuputiikit ja kahvilat ovat IHANIA. oi berliini. nyt tekis itsekin mieli lähteä. Viel Spass!

 
11. tammikuuta 2012 klo 16.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

East Side Gallery. Ehdoton!

 
11. tammikuuta 2012 klo 17.44 , Anonymous Minttu kirjoitti...

Berliini on ihana! :) Suosittelen Tachelesin vaihtoehtokulttuurimestaa, lihansyöjille kahden euron dönereitä (vastaavia saa myös falafeleilla), tietenkin East Side Galleryn muurinpätkää, Tiergartenia jos haluaa käydä kävelyllä, Friedrichshainin kaupunginosassa Cafe Anna Blume ja breakfast for 2 (niiiiin mieletön kolmikerrosvadillinen kaikkea ihanaa, paras brunssipaikka ikinä), Mauerparkin suuri ulkoilmakirppari sunnuntaisin (kannattaa tarkistaa onhan näin talvisaikaankin avoinna). Nauttikaahan Berliinistä! :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 19.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oih, ihanaa matkaa maailman ihanimpaan kaupunkiin!

Edellä onkin jo mainittu muutamia ensikertalaisen (en tiedä, ootteko ennen käyneet Berliinissä) must see -nähtävyyksiä: Alexanderplatz (etenkin Fernsehturm, ja tietenkin Alexa shoppailuun!), Brandenburgin portti, East Side Gallery, KaDeWe...

Itse lisäisin listaan vielä:
Museuminsel, jos museot kiinnostaa (ite tykkäsin esim. Pergamonista, jossa taidetta antiikin ajoilta), saarelta löytyy myös Berliinin tuomiokirkko;
Gedächtniskirche eli keisari Vilhelmin muistokirkko, tätä ei kyllä muutenkaan voi missata, jos Ku'Dammin tienoilla pyörii :D;
Reichstag eli valtiopäivätalo, lasikupolista on toooodella hienot näkymä,t jos vaan malttaa jonottaa :)

Kannattaa käydä myös Europa Centerissä kiertelemässä, ihan mielenkiintoinen ostoskeskus aivan kaupungin keskustassa (iso Mersun merkki päällä!) :)

Parhaan kokemuksen Berliinistä saa kuitenkin itse seikkaillessa, kierrellessä ja katsellessa :) Pistätte vaan muistiin "oman" s- tai u-bahn pysäkkinne, ja eikun suhailemaan!

Nauttikaa molemmat täysin rinnoin lomastanne, mutta varokaa ettei kaupunki vie sydämiänne aivan kokonaan :)

terv. (sydämensä täysin tuolle uskomattomalle kaupungille menettänyt) kaima

 
11. tammikuuta 2012 klo 20.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ooooo! berliini! maailman ihanin kaupunki! <3 käynyt kahdesti ja tuntuu että aina kun alan suunnittelemaan matkaa, haluan ainoastaan mennä takaisin berliiniin. :)
u8 metrolinjan varrella on tooosi hyvä aasialainen ravintola, ja halpa! (toisaalta mikä ei ois halpaa berliinissä..) pysäkki on rosenthaler platz ja torstrassen puoleisesta uloskäynnistä ulos. en muista ravintolan nimee ihan tarkkaan mut se on joku Fam Dang, tai jotain sellasta. se sijaitsee heti siinä metron uloskäynnin luona.
ihanaa matkaa!

 
11. tammikuuta 2012 klo 20.31 , Blogger jenni kirjoitti...

en osaa mitään matkavinkkejä antaa, kun en ole berliinissä koskaan käynyt :( mutta kuvaile paljon ja toivottavasti löydät kaikkea kivaa ostettavaa! ennen kaikkea nauttikaa lomastanne :)♥

 
11. tammikuuta 2012 klo 21.49 , Blogger Katariina kirjoitti...

Itekkin haluaisin päästä käymään Berliinissä :) Kirjotteleppa reissusta sitten, ei pääse mun matkakuume ainakaan laskemaan. Mukavaa reissua!

 
11. tammikuuta 2012 klo 21.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Shoppailuun suosittelen jotain muuta kuin Ku'dammin ympäristöä! Siellä oli ainakin itse käydessä kamala ryysis. Me shoppailtiin jossain etelämpänä (olikohan Slossstrassen metroasema siellä?), jossa oli kivasti kauppoja ja tilaa :) Samat kaupat tuntui kyllä olevan kaikissa shoppailukohteissa, Potzdamer platzilla oli kans tilavampaa.

Ja ruuaksi suosittelen ehdottomasti döner-kebabia! Inhoan kebabia suomessa, mutta tuolla rakastuin siihen. En enää ees maista kebabia ennen kuin pääsen taas Berliiniin <3

Ja hei, liikkukaa metrolla! Maailman helpointa! :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 22.49 , Blogger Marppa kirjoitti...

Suosittelen jo lentokentältä ostamaan ne liikkumiskorit millä saapi mennä kaikilla kulkuvälineillä, se kahden ryhmän kortti riittää lähes kaikkii turistimestoihin.

East side gallerii on ehdoton sekä potsdamerplatzin lähellä oleva memorial to the murdered jews of europe..
Sekä check point charlie ovat ainakin sellaisia mukavia budjettiystävällisiä kohteita. :)

Lähes jokaisella asemalla on joku bakery, josta saa aamupalaksi ihania täytettyjä bageleita ynnämuita kohtuuhintaan.

Lisäksi itseäni urheilun ystäväni kiinnosti kovasti Olympiastadion. (myöskin budjettiystävällinen kohde).

 
11. tammikuuta 2012 klo 23.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

moikka!olin kesällä berliinissä about viikon. meillä oli sellane hostelli ku 36rooms ja sijaitsi siis kreuzbergissä. kandee mennä! se on se boheemi osa kaikkine minikuppiloineen, grafitteineen sekä ennenkaikkea mahtavine tyyppeineen! jos vaan pystyt kandee tsekkaa joko kreuzberg festsaal tai yaam jos vaikka ois osuvaa häppeninkii! berliini oli kyl niin mahti et lähen sinne kyl uudestaa asap!! joo, ja shoppailumahdollisuudet on mielestäni parhaimmat kreuzbergin grassrootlevelin minibutiikeissa, mutta sehä riippuu mieltymyksestä :) jeess, hyvää matkaa!!!

 
12. tammikuuta 2012 klo 9.05 , Blogger Hanna kirjoitti...

Mie rakastuin Prenzlauer Bergiin ! siellä oli vähempi ketjuliikkeitä, enempi ihania kahviloita, brunssipaikkoja ja pikkuputiikkeja. lisäksi kyseinen kaupunginosa oli ainakin syksyllä todella kaunis :----) ja käy ehdottomasti Mitten Made in Berlin second handissa !

 
12. tammikuuta 2012 klo 13.19 , Blogger llaura kirjoitti...

kaikki: kiitos HURJASTI kaikille loistavista vinkeistä, kirjottelen näitä ehdottomasti ylös :) ! <3

 
12. tammikuuta 2012 klo 13.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa käydä syömässä business-lounas (ma-pe) Mittessä sellaisessa ravintolassa kuin Bocca di Bacco, ihan loistava kolmen ruokalajin fine dining -lounas maksaa 20 euroa! Ravintolassa on tosi hyvä palvelu ja ennen kaikkea ihan mahtavan hyvä ruoka. Eikä kyllä varmasti jää nälkä :)

 
12. tammikuuta 2012 klo 14.25 , Blogger Jutta kirjoitti...

Vaivaisen yhden kerran Berliinin kävijänä olen ehkä hieman jäävi harrastamani suuruiseen hehkutukseen, mutta sallittakoon tällä(kin) kertaa. Oman reissuni ehdoton ykkösruokapaikka oli Rosenburger (Brunnenstraße 196), jossa hampurilaiseensa saa halutessaan pikkurahalla valita luomulihapihvin. Uskoisin, että sieltä löytyy myös kasvisvaihtoehtoja. Kaupunginosista sen verran, että itse kehoittaisin jopa välttämään Alexanderplazia, sen ehtii kauppoineen kyllä nähdä vaikka viimeisenä päivänä matkalla lentokenttäbussiin tai vaihtaessa metroa suunnistaessa jollekin toiselle suuntaa. Sen sijaan Friedrichshain, Prenzlauer Berg ja Kreuzberg kannattaa kurkata. Berliinissä on niin paljon nähtävää, että jos haluaa kipittää jokaisessa turistikohteessa ja nähtävyydessä, ei ehdi muuta tekemäänkään.

 
12. tammikuuta 2012 klo 16.49 , Blogger Tinja kirjoitti...

mun sydän itkee verta kun kirjoitan tätä...

mun lempparikaupunginosat on ehdottomasti Friedrichschein, Kreuzberg ja Prenzlauer Berg. en osaa sanoa mitään tiettyjä ravintoloita (paitsi Alexanderplatzin Linosaan älkää ikinä menkö) tai mestoja mihin kannattaisi mennä, mutta noi kaupunginosat on ainakin mun lemppareita. shoppailuun sopii Kurfürstendamm, josta löytyy KaDeWe (siellä on Tiffany's!!!!) mut sit vähän pienemmälle budjetille shoppailuun käy esimerkiksi Hackesher Markt ja Alexanderplatz. pieniä katukauppoja löytyy paljon Kreuzbergistä. jos haluut bilettämään, Matrix löytyy Warschauer Strasselta! :D

en tähän hätään ehdi kirjoittaa tän laajempaa matka-opasta, mutta kysy ihmeessä jos haluat vielä jotain vinkkejä!

 
12. tammikuuta 2012 klo 19.51 , Blogger anniansku kirjoitti...

Berliini on maailman paras paikka päämäärättömään haahuiluun. Hyppää metroon tai ratikkaan, ja anna sen viedä - loikkaa pois mielenkiintoisella alueella tai pysäkillä. Prenzlauer Berg on sellainen pyörimisen arvoinen alue pienine puljuineen ja muine, samoin Kreuzberg. Kaupoista en osaa sanoa kyllä mitään, koska itse löysin parhaimmat shoppailupaikat hyppäämällä satunnaisissa paikoissa pois ratikasta.

Kaupungin paras ravintola on Kreuzbergistä löytyvä Hannibal (http://www.hannibal-berlin.de/), josta saa niin aamupalaa, lounasta kuin päivällistäkin. Hannibalin lohipasta on aivan mahtavaa! Ainoa paikka, joka voittaa Hannibalin ruuat, on Mauerparkin sunnuntaikirppikseltä löytyvä Vegevaunu (tjsp), josta sai kyllä mahtavimmat vegeburgerit koskaan. Sen "vaunun" omistaja antoi vielä käyntikortteina tietoa muistakin kaupungin vegaani & vegeravintoloista, eli kannattaa löytää se paikka! :)

Kahvilakulttuureista kannattaa aina pyörähtää mahdollisimman pieniin puljuihin, mutta ketjuista Balzac Coffeesta saa kyllä maailman parhaat take away -kahvit.

Voisin suositella vierailukohteeksi esimerkiksi Berliini valokuvamuseota eli Museum de Fotographieta, joka esittelee aika pitkälti Helmut Newtonin töitä. Siellä on niin muotikuvia kuin muotokuvia. :) Toisaalta esimerkiksi Mittessä sijaitsee Ramones -museo, joka kannattaa tsekata!

Yöelämästä suosittelen esimerkiksi Lidoa - löytyy Kreuzbergistä ja siellä pauhaava musiikki on lähinnä indietä ja alternativea.

Jos on enemmän aikaa, ja kesä, suosittelen myös Potsdamia vierailukohteeksi. Siellä on linnoja, pieniä kujia, kauniita taloja ja ihan äärettömän hyvää ruokaa ja jäätelöä.

 
12. tammikuuta 2012 klo 22.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen käynyt Berliinissä kerran ja voin sanoa että rakastuin kaupunkiin ensisilmäyksellä. Haluaisin palata sinne uudellen. Olimme siellä toukokuussa ja silloin oli kiva käydä jokiristeilyllä joka kesti noin 30 min, mutta uskon että nyt siihen ei ole mahdollisuutta. Yksi lempi museoistani oli East side galleri, sinne kannattaa ehdottomasti mennä. Lisäksi suosittelen KaDeWE:ta, koska siellä on aivan ihana ruokakerros jossa myydään kaikenlaisia eri suklaita ja muita herkkuja. Se on näkemisen arvoinen. Lisäksi siellä ruokakerroksessa myydään tooodella hyviä patonkeja ja muita ruokia melko edullisesti:)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu