Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kotia: keittiö ja olohuone

maanantai 27. helmikuuta 2012

Kotia: keittiö ja olohuone

Ja sitten viimein seuraava osa tästä meidän kämppäpostauksesta! Eteinen ja kylppäri löytyykin esiteltynä täältä, ja nyt siirrytään edellisessä postauksessakin vilahtaineisiin keittiöön ja olohuoneeseen :) Ruokatila on tosiaan tässä kämpässä olkkarin yhteydessä tupakeittiöhenkisesti, joten nämä kaksi tilaa nitoutuvat aika luonnollisesti yhteen myös ihan täällä kodissamme!

KEITTIÖ:

Tilaa keittiössä on varsin vähän, ja se hieman näkyykin ylipursuilevana sivupöytänä.. Ei mikään ruoanlaittajan unelma kyökki, seuraavassa kämpässä pitää ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota siihen, että keittiöstä löytyy oikeasti kunnolla laskutilaa, jotta ruoanlaittokin sujuisi vähän mukavammin. No, kyllä tuossakin ihan kelpaa jotain jo kokkailla, eipä sillä!

Keittiön sisustus on hieman ikeapainotteista, sieltä ovat nuo säilytyskoreina toimivat kukkaruukut, samoin ruokapöytä ja mauste- & makaronipurnukatkin! Tuolit ovat taas Alvar Aallon suunnittelemat aarteet, jotka ollaan Kimmon äidiltä saatu käytettyinä!


OLOHUONE:Ikeasta ollaan vähän enemmän jo yritetty päästä eroon täällä olohuoneen puolella, sieltä on kuitenkin tuo taso, sen yllä oleva peili sekä valaisin mukaan napattu. Sohva on vähän vanha ja kärsinyt, sen korvaaja olisikin suuresti haaveissani jo löytää.. Matto on löydetty huutonetistä, siinä onkin jo oikeasti fiilistä kun ikää tuolla on lähemmäs 50 vuotta ja alkuperäismaa on ihan ruotsi-ikean sijaan aidosti Iran! :) Hyllyn päältä löytyvä käsinukke on taas enoni tuliainen Indonesiasta kun hän siellä 90-luvulla asui ja kirjahylly on maailman suurin rakkauteni, ukkini itse meille vuosi sitten tekemä.

Tää keittiö-olohuoneakseli alkaa olemaankin jo aikalailla valmis, lähinnä joskus budjetin salliessa uusisin mielelläni tv-tason sekä ehkä myös tosiaan tuon sohvan. Haaveilen vähän vaaleanharmaasta ja hieman vähemmän hallitsevasta sohvasta, mutta toisaalta tuo nykyinen on niin ihanan suuri ja muhkea, etten ole ihan varma pärjäittäiskö me pienemmällä laiskanlinnakkeella, missä sitä sitten yhdessä maaten telkkaria voisi katsella?!

Että sellaista tällä kertaa, seuraavaksi joskus tulevaisuudessa on vielä vuorossa makuuhuone! Pysykää kanavilla! :)

Tunnisteet:

22 kommenttia:

27. helmikuuta 2012 klo 17.35 , Blogger jenni kirjoitti...

maailman suloisin koti teillä! voi vitsi :-) oma kämppä kuume kasvaa minkä kerkeää, varsinkin kun näin ihania kuvia katselee!

 
27. helmikuuta 2012 klo 17.53 , Blogger llaura kirjoitti...

hih, voi kiitos muru :) mulla alkaa kasvaa hillitön kuume jo omistuskämpän suhteen, ois ihana jos pääsis oikeesti kunnolla laittamaan asunnon juuri omannäköiseksi ilman vuokrakämppien asettamia kompromisseja! :)

 
27. helmikuuta 2012 klo 18.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mä harkitsen koiran hankkimista ja nimenomaan japaninpystykorvan. Netistä kuitenkin löytyy rodusta raivostuttavan vähän tietoa, tai oikeastaan siis keskusteluja. Monet keskustelut jotka olen bongannut manaavat japsia räksyttävänä ja sairaana rotuna - ihan päinvastaisena kuin mitä olen muualta sitten lukenut. Voisitko tehdä postauksen Elvistä, tai oikeastaan kertoa tähän kommenttiboksiinkin vaikka vaan lyhyestikin että miten päädyit tähän rotuun? Onko teillä ollut ongelmia (käytös? sairauksia?) ja jos on niin minkälaisia? Jos nyt saisit päättä toisin, ottaisitko jonkun toisen rodun? Ja toki jos sulla on muuta kerrottavaa rotua harkitsevalle niin anna tulla vaan...:D Kiitos jos viitsit vastata. Olis kiva saada kommenttia ihmiseltä jonka arvostelukykyyn uskaltaa luottaa. Rotu on musta aivan valloittava, mutta vähän lisätietoa kaipailisin ennen kun kehtaan soittaa kasvattajille ja mahdollisesti mennä paikan päälle tutustumaan elukoihin. Noiden suomi24 huutelijoiden juttuihin kun ei aina oikein osaa suhtautua :P

 
27. helmikuuta 2012 klo 18.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olohuone näyttää tosi kivalta. :)

 
27. helmikuuta 2012 klo 19.19 , Blogger Ansma kirjoitti...

oispa meilläki noin ihanasti sisustettuu :: )

lauantaimurhetytto.blogspot.com

 
27. helmikuuta 2012 klo 19.50 , Anonymous iina kirjoitti...

Aaaaah haluan muuttaa jo omaan kämppään! :) Mulla on ihan tuhat ideaa valmiina, millaisen kämpän haluaisin! AH.
Teilläkin on aivan tosi suloinen koti, josta löysin ainakin yhden jutun mistä olen jo haaveillutkin! :)

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.05 , Blogger Hanna kirjoitti...

ihania yksityiskohtia :---) ja todella siisti kämppä, meillä on aivan liikaa tavaraa.

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.15 , Blogger llaura kirjoitti...

haha, no ei todellakaan kyllä kannata luottaa niihin juttuihin :D mä vastaan sulle nyt ainakin jotain tässä kommenttiboksissa, kun en uskalla yhtään luvata että saisin tehtyä Elvistä isompaa postausta, tahtoisin kyllä mutta meinaa vähän olla kiirus! :)

Eli mitä mun kokemukseen ja oman koiran kasvattajan vähän luotettavimpiin lähteisiin tulee, niin ensinnäkään en tiedä yhtään räksyttävää japaninpystykorvaa ja toiseksi, tuohan on ihan poikkeuksellisen terve rotu Suomessa.. :D Rodun määritelmässä erikseen vielä sanotaan, että haukut tulee kitkeä pois, me nyt ei ihan kamalasti olla Elviltä haukkumista kielletty, ja varsin hiljainen otus tuo on. Toki Elvi haukkuu sillon tällön, postille se haukahtaa kerran (vastaavasti lehdelle yöllä ei ollenkaan), ovikellolle se haukkuu myös, mutta mun mielestä olisi oudompaa jos koira ei haukkusi merkille siitä, että joku on tulossa sen kotiin.. :D Joskus se saattaa jäädä haukkumaan jos lähden "yllättäen" ulos, eli nopeesti vaikka lähikauppaan tai viemään roskia, mutta ei koskaan niin, että se tietää jäävänsä yksin päiväksi, enkä siis ole minkäänlaista viitettä saanut siitä, että se haukkuisi täällä päivisin yksin.

ja mitä tuohon sairasteluun tulee, niin japsithan on todella vähän jalostettu rotu verrattuna vaikka samaa kokoluokkaa oleviin sheltteihin, jonka takia rotu on varsin terve. mun mielestä esim. koko Elvin kasvattajakenneli oli täynnä silmä- ja polviterveitä yksilöitä, eikä Elvilläkään ole ollut minkäänlaista ongelmaa ainakaan näiden ensimmäisten 3,5 elinvuoden aikanaan.

Ja mitä rotuun yleisesti tulee, niin mun mielestä toi on sopinut erittäin täydellisesti ensikoiraksi. Voin ihan suoraan myöntää, että ollaan oltu todella kokemattomia koiran koulutuksessa, mutta Elvistä on tullut ihan kuin vahingossa varsin fiksu yksilö. Ja mitä ystäväpariskuntani oikeasti hyvin koulutettuun japsityttöön tulee, se on yksi fiksuimmista koirista mitä tiedän :) Elvin kanssa ainoa ongelma oli sen hirvittävä tuhoamisvimma kun se oli pienempi, meiltä on menny uusiks mm. entisen vuokrakämpän muovimattolattia, mutta mun mielestä tollasetkin tuhoamisjutut on enemmän kiinni yksilön luonteesta kuin rodusta. Ja ehkä vähän meidän taitamattomuudestakin.. :D Toinen Elvin "ongelma" on tietynlainen arkuus, se pelkää liukkaita lattioita, uunin naksahduksia, palloja ja muuta hömppää, mutta niitäkin kohtaan se on lähinnä pelokas, ei missään nimessä hysteerinen foobikko!

Yleisesti ottaen mun mielestä japaninpystykorva on ehdottomasti yksi ihanimpia rotuja mitä tiedän, se ei ole maailman miellyttämishaluisin, mutta silti helposti koulutettavissa. Sen turkki on hyvin helppohoitoinen, se on maailman ihmisrakkain rotu minkä tiedän, usein olen kuullut ettei se niin kamalasti innostu muista koirista, mikä pitää tuon oman kanssa erittäin hyvin paikkansa, mutta kyllä se muiden kanssa toimeen tulee. Japaninpystykorvat ovat valloittavia, suurisydämisiä ja ehdottoman rakastettavia otuksia, Elvistä tykkää kaikki mun sellasetkin kaverit, jotka koiria normaalisti inhoavat. Esim. äitini :--D Harva voi vastustaa tuollaista maailman onnellisinta otusta, joka jo ensitapaamisella heittäytyy häntä heiluen eteesi selälleen, että rapsutappa mua kuule masusta!

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.16 , Blogger llaura kirjoitti...

kiitos :)

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.16 , Blogger llaura kirjoitti...

hih, no siitä vaan sisustelemaan! on meilläkin vähän tyyli muuttunut parin vuoden takaisesta, ja täällä olis ihan erinäköistä jos saisin nyt alusta asti sisustaa uudelleen, mutta ehkä joskus..! :)

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.17 , Blogger llaura kirjoitti...

hih, kiitos! ja se on kieltämättä ihanaa kun pääsee laittamaan omaa kotiaan itsensä näköiseksi!

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.18 , Blogger llaura kirjoitti...

kiitos! ja teillähän on juuri ihana asunto!! mun mielestä liikaa tavaraa on ihanampi kuin liian vähän, asunnon pitää näyttää ehdottomasti siltä että siellä asutaan eikä sitä vain kuvata mihinkään katalogiin :D

 
27. helmikuuta 2012 klo 21.40 , Anonymous helmi kirjoitti...

hihi, ei oo totta! meidän minikeittiössä on tasan sama pöytä ja samat aallon tuolit :D

 
27. helmikuuta 2012 klo 22.54 , Blogger Miffa kirjoitti...

Mukavalta näyttää teillä :) Itellä olis kamala sisutuskuume, mutta just tänään vein viimesetkin rojut vintille ja luovutin kämppäni eteenpäin.. Seuraavat puol vuotta meneekin sitten vaihdossa jossain opiskelijasolussa, että siellä ei paljoa sisusteta :D Vaikka tietty tässäkin voi asettaa ittelleen sisustushaasteen, että miten kämpästä saa mahollisimman viihtysän ja oman näkösen minimaalisella budjetilla :D

 
27. helmikuuta 2012 klo 22.55 , Blogger llaura kirjoitti...

hehe, hauska sattuma :)

 
28. helmikuuta 2012 klo 18.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihana koti!:) hei kysyisin semmosta että olitte kai joskus kyproksella? en löytäny sitä postausta täältä blogista niin haluisin tietää missä päin kyprosta olitte?:)

 
28. helmikuuta 2012 klo 18.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuhannesti Laura! Ensinnäkin siksi, että puhuit just sellaisia asioita mitä toki toivoinkin kuulevani (;D) ja toisekseen siksi että vahvistit mun epäilyni noista netin sekopäisistä keskustelujoista melko oikeiksi... Olin lukenut juuri sun kuvailemasi kaltaisia asioita useista eri lähteistä, ja sitten kun ajattelin että olisipas kiva vilkasta myös mitä keskustelualueilla rodusta puhutaan niin nepäs olivatkin täynnä TÄYSIN päinvastaista tietoa kuin mitä olen kaikkialta muualta kuullut ja opiskellut. Totta kai jokaiseen rotuun osuu niitä sairaita ja huonokäytöksisiäkin yksilöitä, mutta noiden keskustelujen perusteella japsin ottaminen olisi tyyliin pahin virhe mitä ihminen voi eläessään tehdä...:D Mutta kiitos kattavasta vastauksesta! Katsotaan josko meillekin tässä vielä pieni japsivauva muuttaisi :)

 
28. helmikuuta 2012 klo 18.52 , Blogger llaura kirjoitti...

haha, mitähän ihme porukkaa sielläkin on oikein huutelemassa, jos ne japaninpystykorvista tollasia versioita saa :D toki rotuun mahtuu aina ties millasia yksilöitä, mutta pitäis nyt sen verran keskustelupalstoillakin muistaa, että on eri asia puhua koiransa persoonallisista luonteenpiirteistä kuin yleistää ne kaikki kuuluvaksi rotuun! Kyllä mä voin täydestä sydämestäni japaninpystykorvaa suositella, on toi meidän oma sen verran vallottava yksilö, että parhaaseen mahdolliseen rotuun ollaan kyllä päädytty :)

 
28. helmikuuta 2012 klo 18.52 , Blogger llaura kirjoitti...

heh, no mutta ehkä se puoli vuotta menee nyt vaikka vähän millasessa kämpässä, on toi vaihto kokemuksena muuten kuitenkin niin mieletön :) !

 
28. helmikuuta 2012 klo 18.53 , Blogger llaura kirjoitti...

kiitos! vanhassa blogissa oli tosiaan enemmän juttua tosta Kyproksen reissusta, täällä sitä en ole tainnut kertoakaan? mutta siis oltiin Limassolissa kaksi viikkoa!

 
28. helmikuuta 2012 klo 20.19 , Anonymous Karo L. kirjoitti...

Moi! Mistä olette ostaneet kirjahyllystä pilkottavat kirjaimet? Näyttävät hyviltä :)

 
28. helmikuuta 2012 klo 21.22 , Blogger llaura kirjoitti...

Stockmannilta joskus vuosi sitten oon ne ostanu :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu