Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Monterreyn tomaatit Kimmon tapaan

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Monterreyn tomaatit Kimmon tapaan

Ja sit taas reseptiä kehiin! Jos mä saisin päättä, syötäisiin me tätä ruokaa vähintään kerran viikossa. Kimmo teki tätä ilman pinaattia ekan kerran joskus viime vuoden lopulla, ja oon sen jälkeen pyytänyt vähintään kymmenen kertaa herraa tekemään tätä uudelleen. Tässä toimii vaan niin järjettömän hyvin toi kastike-tomaatti-siemenet-kombo, että mun on ehkä ihan pakko opetella tekee näitä Monterreyn tomaatteja myös itse itselleni. Ja ei se ainakaan tän Kimmon tarjoaman ohjeen mukaan kovinkaan monimutkaista ole!


Silppua persilja ja ruohosipuli. Kalttaa tomaatit (Eli tee tomaatin kuoreen veitsellä risti, kasta muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen, nosta pois vedestä ja kuori, näin)

Laita tomaatit, persilja, ruohosipuli ja siemenet paistumaan reilussa voissa. Kypsentele miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää kerma. Anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Laita lopuksi joukkoon pinaatit. Tarjoile riisin kanssa.


Ja nam, ei juuri voi epäonnistua. Pinaatin voi myös jättää pois, jos tuntuu ettei siitä juurikaan välitä, mutta se tuo mukavan vivahteen ruoan makuun ja hippasen lisää rautaa ja proteiineja lopullisiin ravintoarvoihin! :)

Tunnisteet:

20 kommenttia:

4. maaliskuuta 2012 klo 15.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten teillä tämä miesvahvistus suhtautuu kasvisruokailuun? Tekeekö jonkun pihvin itselleen noiden pöperöiden lisäksi, vai oletko oikeasti löytänyt kaksilahkeisen joka ei vaadi lihaa joka aterialla?????

Musta ois ihan superia syödä enemmän ihan puhtaasti kasvis-ruokia, mutta jotenkin ärsyttää vaivalla kokata jotain herkkua kasvispöperöä, jota mies sitten hampaat irvessä syö, koska yök kesäkurpitsa, herkkusienet ja munakoiso nyt sattuu olemaan ihmisten arkkivihollisia. Onneksi liharuokiin saa kuitenkin melko salakavalasti sujautettua kasviksia ilman että mies huomaa eroa. :-)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 16.19 , Blogger Senja kirjoitti...

nam kuullostaa ihanalta :)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 16.52 , Anonymous tiuku kirjoitti...

hehee mikä vaan on hyvää kun sen paistaa reilussa voissa ja hauduttaa 2 desissä kuohukermaa. :) näyttää ihanalta!

 
4. maaliskuuta 2012 klo 17.45 , Blogger Inka kirjoitti...

Namnam, näyttää hyvältä! Vaikuttaa sen verran helpolta että voisin ihan kokeilla :)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 18.45 , Blogger llaura kirjoitti...

suosittelen :)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 18.46 , Blogger llaura kirjoitti...

paitsi liha ;)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 18.46 , Blogger llaura kirjoitti...

se on!

 
4. maaliskuuta 2012 klo 18.48 , Blogger llaura kirjoitti...

me syödään kotona oikeastaan ainoastaan kasvisruokia :) eli ei ole Kimmolla ongelmaa syödä kasvisruokia, ei ota miehisyydelle! :D

K syö kyllä muuten lihaa, eli esim. jos ollaan ulkona syömässä, duuninsa ruokalassa ja varmaan myös sillon kotona kun en oo ite himas, mutta jos syödään yhdessä, syödään aina samaa ruokaa :)

Monilla taitaa olla kasvisruoistakin vähän turhan suuret ennakkoluulot, ihan kun se lihaton ois aina jotain kuivaa kasvispihviä tai salaatinlehden pureskelua :D

 
4. maaliskuuta 2012 klo 20.27 , Blogger Katri kirjoitti...

Näyttää kyllä aika superilta. Pitää varmaan kokeilla, koska rakastan kaikkea tomaattiruokaa. Tomaattikeitto tuoreista tomaateista on jotain ihan parasta!

 
4. maaliskuuta 2012 klo 20.31 , Blogger Roosa kirjoitti...

Naminami! Pakko kokeilla. :) Harmi että oon kipee, nyt ei mikään tunnu maistuvan miltään..

http://rosaliespaperplanes.blogspot.com/

 
4. maaliskuuta 2012 klo 20.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä siemeniä käytätte tuohon yleensä?

terv. aloitteleva kasvisruokailija :D

 
4. maaliskuuta 2012 klo 20.33 , Blogger llaura kirjoitti...

itse tehty tomaattikeitto on kyllä ehdotonta herkkua myös :)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 20.33 , Blogger llaura kirjoitti...

eiköhän siitäkin kipeydestä vielä selvitä :)

 
4. maaliskuuta 2012 klo 20.36 , Blogger llaura kirjoitti...

mun ehdoton lemppari on kurpitsansiemenet! Niitä voisin laittaa mihin vaan ja syödä pelkältäänkin :) Pinjansiemenet sekä auringonkukansiemenet ja erilaiset siemensekoitukset sopii toki kanssa, ihan riippuu mistä eniten itse tykkää!

 
5. maaliskuuta 2012 klo 16.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! En jotenkin löydä kommenttipoksia, joten kysyn tässä. Niin, että täytyykö tuon olla kuohukermaa vai käykö ruokakerma? Itse en oo ikinä tehnyt mitään kuohukermasta niin mietin. ü Tänään pakko kokkailla tuota, vaikka miesvahvistus sanoikin että paistaa itselleen jauhelihaa kylkiäisiksi :D

 
5. maaliskuuta 2012 klo 17.17 , Blogger llaura kirjoitti...

kuohukermaa meillä käytetään aina, onhan se oikeamman makuista kuin ruokakermat. Mutta eiköhän se silläkin toimi, kunhan ei mitään rasvatonta luirua ole :) ei ton kanssa nyt ehkä ihan jauheliha parhaiten sovi, kana ehkä mielummin esimerkiksi voisi olla suositeltavampi siihen messiin jos nyt on niin epävarma omasta miehisyydestään, ettei kykene lihatonta ruokaa syömään :D!

 
6. maaliskuuta 2012 klo 17.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

no huhhuh nyt sai kasvisruoka uuden merkityksen meidän huushollissa. Eikä mitään lihaakaan lopulta tarvittu! ;) Kiitos ohjeesta! Pakko tehdä taas uudestaan parin päivän päästä. NAM ja Kimmokokille kiitokset!

 
6. maaliskuuta 2012 klo 17.37 , Blogger llaura kirjoitti...

haha, aivan loistava kuulla!! :D välitän Kimmolle terveiset ja kiitokset!

 
7. maaliskuuta 2012 klo 10.26 , Blogger Maukku kirjoitti...

Just mietin et mitähän tänään tekis, ja täältä löysin vastauksen =) Ei paha ohje! Just mietin et missä protsku, mutta vanha kunnon pinaattihan on täynnä sitä! Yeee wohoo kiitti.

 
7. maaliskuuta 2012 klo 10.34 , Blogger llaura kirjoitti...

jjep ja kunnon kasa siemeniä päälle, ni jo pitäis olla ihan ok:sti proteiineja täskin ruoas :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu