Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pestoa, mozzarellaa ja uunilohta

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Pestoa, mozzarellaa ja uunilohta

Koska minä tein jotain maailman historiallisinta tuossa eräänä päivänä Kimmon ollessa vielä töissä, on mun pakko jakaa tämä teidän kanssanne. Itsehän käyn siis tosiaan keittiössä lähinnä hakemassa Kimmon tekemiä herkkuruokia ja jos oikein villiksi heittäydyn, leivon juustokakun tai pyöräytän smoothien. Mutta nyt siirryin totaalisesti ulos mukavuusalueeltani, ja tein ruokaa. Ihan oikeaa, lämmintä ruokaa, joka odotti Kimmoa herran saapuessa töistä kotiin. Oikeaa ja lämmintä ruokaa, joka oli tietenkin mitä herkullisinta, mutta myös maailman helpointa, koska viimeinen asia mitä ruokaa kerran vuodessa laittaessani kaipaan on ehdottomasti epäonnistumiset..



Ainekset:
♥ 2-3 tomaattia
♥ 1 paketti mozzarellaa
♥ pestoa
♥ n. 600-800g lohta,
riippuu ruokailijoiden määrästä toki


♥Laita lohi uunivuoassa 175 asteiseen uuniin. Anna paistua n. 15 minuuttia, ja lisää pinnalle reipas kerros pestokastiketta, oman maun mukaan toki. Pesto on sen verran suolaista, että riittää ehdottomasti ainoaksi mausteeksi lohelle, pohjasuolaus tekee hommasta jo vähän liian ytyä. Itse taisin laittaa n. 800-grammaisen lohen pinnalle vajaan puolikkaan purkillisen pestoa.

♥ Laita lohi takaisin uuniin ja anna paistua niin kauan, että lohi on kypsää. Ehkä joku yhteensä 30-40 min, riippuen kalan paksuudesta. Itse en katsonut ollenkaan kelloa, vaan testasin ainoastaan kypsyyden, joten en tiedä tarkkoja aikoja..

♥ Ota kypsä lohi uunista, ja laita päälle valmiiksi viipaloidut mozzarellat ja tomaatit.
Mozzarella pysyy ehdottomasti parhaanmakuisena, kun sen lisää vasta uunista otettua, silloin se ei sula epämääräiseksi kasaksi ja maistuukin parhaalta. Ja omaan makuuni tomaatitkin ovat parhaita tuossa päällä juurikin tuoreina.

♥ Tarjoile! Esim. perunamuusin ja papujen kanssa kuten minä, tai jotenkin ihan muuten, mistä ikinä tykkäätkään.

Helpointa ja yksinkertaisinta, eli juuri sopivaa kaltaisilleni epäkokeille! :)


Tunnisteet:

8 kommenttia:

16. lokakuuta 2011 klo 15.40 , Blogger Karo kirjoitti...

haha mäki oon valitettavasti juuri näitä epäkokkeja just siks koska 1. äitini on kokki 2. poikaystäväni on kokki. ja he kummatkin haluavat kokata ja jos mä jotain teen ni leivon koska en oikee osaa muuta :' D mut kuulostaa ja näyttää just semmoselt ohjeelt et mäki osaisin tuon tehä! :3

 
16. lokakuuta 2011 klo 18.26 , Blogger Milla / millamainen kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä! :)

millamainen.blogspot.com

 
16. lokakuuta 2011 klo 19.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vois joskus itekki ottaa riskin ja kokeilla :)

 
16. lokakuuta 2011 klo 20.41 , Blogger Acata kirjoitti...

Mums! Täytyy testiä!

 
16. lokakuuta 2011 klo 21.37 , Blogger Senja kirjoitti...

kuullostaa taivaalliselta! itekin haluisin oppia laittamaan ruokaa, varsinkin juuri erilaisia lohiruokia! lohi on ihan parasta :)jotenkin vaan kynnys kasvaa ja kasvaa kun ei sitä ruokaa tosiaan koskaan ole oikeen opetellut laittamaan :D tää kyllä näyttää niin kokeilemisen arvoiselta!

 
16. lokakuuta 2011 klo 23.11 , Anonymous J. kirjoitti...

mä kokeilen tätä heti ens viikolla. :>

 
17. lokakuuta 2011 klo 10.06 , Blogger Unnu kirjoitti...

nam, taidan kokeilla! helpot ruuat on jees, turha tehdä liian vaikeeta tommosesta asiasta ku syöminen ;)

 
17. lokakuuta 2011 klo 18.16 , Blogger Johanna kirjoitti...

Kun olin pieni, mun äiti tapas tehdä tällasta. Eipä oo tullut itellä mieleen laittaa lohta, mutta voisin taas kokeilla sun ohjetta käyttäen, tää nimittäin ON hyvää! :)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu