Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kokomusta duuniasu

torstai 5. tammikuuta 2012

Kokomusta duuniasufarkut&paita: ONLY / käsikoru: Cubus / kengät: Nelly.com

Nää kuvat on napattu viime vuoden puolella, mutta vois keposesti olla esim. tän päivän asu, sen verran kovasti oon tuohon paitaan rakastunut. Joulukuussa sen töistä ostin, ja se on ihan mieletön! Alkuun hamstrasin töistäkin vaatteita vaikka millä mitalla, vähän silläkin fiiliksellä, että "no, voi tätä ainakin töissä käyttää", mutta nyt oon opetellu olee ostamatta myöskään sieltä mitään turhaa, sellaista, mitä en esim. töiden ulkopuolella käyttäisi. Ja ihan hyvin on mennytkin, laskin tuossa juuri, että oon kesän jälkeen ostanut huimat neljä paitaa töistä :) Toki pari huivia ja takkikin sieltä on tarttunut matkaan, mutta ne nyt on töiden ulkopuolelle ja joka tapauksessa tarvittavia, niitä ei (muka) voi nyt laskea mukaan!

Ja sitten muutama sananen tuosta vajaa viikko sitten sivupalkkiin ilmestyneesä kyselystä: porukka on tullut useampaankin otteeseen kertomaan, että heille näkyy täällä blogissani välillä tekstin/kuvien päällä valkoinen neliö, joka peittää kaiken alleen. Isänikin suurena blogini kuluttajana(....) tollasen ilmiön joskus bongasi, ja lähettikin näytöstä kaapatun kuvan mullekin, eli siis tiedän millaisesta ilmiöstä on kysymys.

Mutta mun tietous loppuukin sitten siihen, en todellakaan tiedä mitä asialle voisi tehdä. Epäilyni kuitenkin osottautui näemmä kovin oikeaksi: vika on näköjään lähes ainoastaan Explorerin käyttäjillä esiintyvä :--( Jotain tässä mun blogin koodissa siis varmasti on vikana, koska moinen neliö ei juuri muille näy. Mutta koska en tiedä mitä se on ja koska se ei näy juuri muiden selainten käyttäjille, niin en nyt lähde sen takia muuttamaan koko blogin ulkoasua, enhän edes tiedä auttaako se, vaan toivoisin, että vaihtakaa ihmiset hyvät esim. selainta! Tai jos ette selaimestanne halua luopua, niin ainakin päivittäkää se IE:nne uusimpaan versioon, ja kokeilkaa sillä!

Ei pelkästään minun blogini takia, vaan ihan jo siksikin, että Internet Explorer ei ole oikeasti kovin hyvä... Paitsi että se on kaikkein tietoturvahyökkäyksille riskialttein, se tökkii myös monilla varsinkin Googlen sivustoilla ja hei, onhan se vähän vanhanaikainen :---D Mm. Mozilla on oikein hyvä, luotettava, toimiva ja nopea, samoin itse käyttämäni Chrome on kovinkin näppärä selainvaihtoehto. Chromen kanssa nyt vielä sillon tällön törmää joihinkin sivustoihin/ohjelmiin, jotka eivät meinaa yhdessä toimia, Mozillan taas ei! Noista kumpikaan ei myöskään käytä oletushakuohjelmanaan sitä kummallista Bingiä, vaan ihan vaan tuttua ja turvallista Googlea.. :--D (ai mitä muutosvastarintaa havaittavissa?!) Ja toki jos joku teistä osaa kertoa mistä tollaset kummalliset neliöt voivat johtua, niin otan koodausvinkkejä enemmän kuin mielelläni vastaan! Kurja tollanen ilmiö on, oon kuitenkin vaan ymmärtänyt, ettei se näy kuitenkaan edes aina vaan sillon tällön? Vai?!

Jatkossa siis lisään tonne kommenttiboksin FAQ-osioon varmaan maininnan myös tästä Elvin rodun ja oman pituuteni perään, älkää siis ihmetelkö. Ja ei, ne eivät ole siellä siksi, ettei multa saisi mitään kysyä kuten joku jo ehti epäilemään, vaan siksi, että noita asioita kysytään muuten lähes joka postauksessa, niin säästän sillä niin omaa kuin teidänkin aikaanne laittamalla kysytyimmät kysymykset näppärästi heti kommenttiboksiin nähtäväksi, niin minun ei tarvitse aina vastata uudelleen samoihin kysymyksiin, eikä teidän tarvitse metsästää vastauksia muualta blogin uumenista :)

Ja sen pidemmittä puheitta, iskikö tää kokomusta asu teihin tällä kertaa? :--D

Tunnisteet: ,

25 kommenttia:

5. tammikuuta 2012 klo 11.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihan mahtava asu, mä haluan ton paidannn!

 
5. tammikuuta 2012 klo 11.37 , Blogger Jose kirjoitti...

Teen webbihommia työkseni ja testasin blogisi IE9, IE8 ja IE7 eikä mulla näkynyt millään mitään valkoisia laatikoita. Olisikohan sitten käyttöjärjestelmäriippuvainen juttu (mun testissä WIN7)? Kokeilin huvikseni IE:n lisäksi viittä muutakin selainta, kaikissa näkyy ihan normaalisti. :)

 
5. tammikuuta 2012 klo 11.37 , Blogger Senja kirjoitti...

itelläni en tykkää yhtään kokomustasta eikä ole yhtään kotoisa olo, mutta esim. sulla toimii!

 
5. tammikuuta 2012 klo 11.43 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: sit vaan lähimpään ONLYyn kattoo josko sieltä moisia löytyis :)!

Jose: se kuulemma (?) näkyykin tosiaan vaan sillon tällön, ei läheskään aina :) se mua siin vähän hämääkin, ja siks en oikein asialle osaa mitään tehdä, koska en käsitä mistä se voi johtua.. :D mutta se selain millä isäni sen sai näkymään, oli vanhemmanmallinen IE, siitä tuo epäilyni alunperin johtui, ja näemmä edelleen se eniten ie:n käyttäjillä näkyy, en sitten tiedä mitä versiota selaimesta käyttävät. nyt toki kun kirjotin asiasta, niin yhtäkkiä muka kyselyssä alko näkyä muillakin, mitä tosin epäilen aika vahvasti, koska kukaanhan ei pakota noihin kovin totuudenmukaisesti vastaamaan.. :D

Senja: hih, kiitos! :)

 
5. tammikuuta 2012 klo 12.13 , Blogger kaisa kirjoitti...

Mä muistan sen kun olin käyttänyt about koko ikäni IE:tä ja sitten joku latasi mulle Mozillan! Olin niin äimistynyt että voiko tää olla näin hyvä ja nopea:DDD

 
5. tammikuuta 2012 klo 13.05 , Blogger Sanspa kirjoitti...

Kokomusta näyttää hyvältä sun päällä! :)

 
5. tammikuuta 2012 klo 13.19 , Blogger Inka kirjoitti...

Onpa kiva paita! Mä en voi käsittää ihmisiä jotka käyttää Exploreria vieläkin :D En vaan voi. Sama juttu sen ihmisryhmän kanssa, joka menee googlen/bingin kautta kaikille sivuille eli jos haluaa vaikka mennä Facebookkiin niin kirjoittaa googleen että Facebook. :DD Ei se niin raskasta ois kirjottaa se .com vielä siihen osoiteriville? Ite käytän nykyään Chromea kun Mozilla alkoi hidastella. Miten niin pitäis vähentää niitä 50 välilehteä?

 
5. tammikuuta 2012 klo 14.39 , Blogger Anni kirjoitti...

Magee asu, ja upee blogi! :)

http://upsdowns-anni.blogspot.com/

 
5. tammikuuta 2012 klo 14.43 , Blogger noora kirjoitti...

Sulla on ihan mahtava tyyli!

 
5. tammikuuta 2012 klo 15.00 , Blogger llaura kirjoitti...

kaisa: haha, jep, siinä oli "pieni" ero kyl vanhaan :--D!

Sanspa: kiitän :)

Inka: hehs, sanos muuta :--D mut mikä Chromessa on kyl hassuinta ikinä, se ei toimi kunnolla bloggerin kans..... eihän ne ookkaan kun Googlen molemmat, et hienosti menee :D

Anni: kiitoskiitos :)

noora: voi kiitti!

 
5. tammikuuta 2012 klo 16.54 , Blogger Kit kirjoitti...

Joo, uskon ettei vika oo sun koodissa vaan IEssä. Opiskelen Hypermediaa sivuaineena (eli siis nettijuttuja) ja aina kun annetaan esimerkkejä siitä, ettei selain tue uusia juttuja, käsketään testata jotain sivua IEllä :D

 
5. tammikuuta 2012 klo 17.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

IHANA paita!

 
5. tammikuuta 2012 klo 18.35 , Blogger ida kirjoitti...

Ihana toi asu! *-* <3

 
5. tammikuuta 2012 klo 19.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oon huomannu, että se neliö näkyy mulla ainakin justiin Explorerilla. Jos se neliö estää tekstin lukemisen niin käyn Mozillalla lukemassa sun postauksen ja palaan takas Exploreriin :D

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.52 , Blogger llaura kirjoitti...

Kit: joo näin mäkin sen asian ajattelin, ja eiköhän toi kysely sen nyt sit varmistanutkin :)

anonyymi: eikö ookin!

ida: kiitän!

anonyymi: nyt on kyllä hyvin syvästi pakko ihmetellä, että miksi ihmeessä et käytä sitä Mozillaa koko ajan muutenkin :--D ?!

 
5. tammikuuta 2012 klo 22.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa tietämättömälle, että miksi sinä ja moni muu kehuu villaiset neuleet maasta taivaaseen? Kun mun kokemus on se, että villaiset neule vaan kutittaa samperisti ja sen alla pitää olla joku pitkähihainen ettei kuole kutinaan. Kuntaas akryylistä (olikohan nyt edes oikea sana :D) tehtyä neuletta voi pitää paljastakin ihoa vasten, ja kyllä sellainenkin neule lämmittää mukavasti. Mä yritän pitää mieleni avoimena et villainem neule on järkevämpi ostos, mut en osaa perustella kyseistä päätöstä :D

 
6. tammikuuta 2012 klo 0.00 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: emmä mielestäni villaa oo kehunu, vaan nimenomaan akryyliä väheksynyt :) akryylihän on siis keinokuitu, samasta materiaalista valmisestaan muovipusseja ja keinokynsiä, eli niinkin "luonnollisesta" vaatemateriaalista on kyse. 100-prosenttinen akryyli on äärettömän sähköinen, ei juurikaan kestä käyttöä saati pesua (nukkaantuu, kutistuu, menettää muotoaan, vanuttuu...) sekä akryyliset neuleet eivät varsinaisesti lämmitä, vaan ne hiostavat jne. (ja jos koet akryylin lämmittävän, niin kokeileppa joskus talvitakin alla vastaavaa luonnonmateriaalista valmistettua neuletta niin huomaa muuten eron saman tien!)

Toki akryylin hyvä puoli villaan nähden on nimenomaan sen pehmeys, mutta itse en lähtisikään etsimään villaa akryylin tilalle, kannattaa ennemminkin katsella esim. puuvillaisia neuleita, tai sellaisia seoksia, että akryylia on ihan max. 50 % neuleen materiaalista. muita hyviä luonnonmateriaaleja on sitten pehmeämmät villat, kuten tosiaan tuo puuvilla, kasmirvilla, erilaisten villojen seokset (esim. villa+puuvilla/angora jne). Toki sitten alkaa materiaali näkyä vaatteen hinnassakin, mikä toisaalta on ihan luonnollista siihen nähden, että oikeat materiaalit tulevat luonnosta, eikä niitä valmisteta teollisesti kuten akryyliä.. :)

Henkilökohtaisesti "vastustan" 100% akryylineuleita juurikin siitä syystä, että ne on halvalla tehtyjä, laaduttomia verrattuna luonnonmateriaaleihin ja ne tosiaan hiostavat järjettömän paljon, koska muoviakryyli materiaalina ei hengitä juuri lainkaan kuten luonnonmateriaalit tekevät. On kurjaa laittaa 40 euroa neuleeseen, joka näyttää hyvältä yhden talven ja silloinkin niin, ettei sitä voi pestä ollenkaan kun vähän enemmän panostamalla saa oikeasti laadukkaampaakin vaatetta :)

 
6. tammikuuta 2012 klo 11.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kattavasta vastauksesta! :) Mä oon ehkä tosiaan ymmärtänyt väärin, että villainen neule olisi monista niin ihana, vaan kyse onkin ollut esimerkiksi puuvillasta. Mut nyt sit tiedän tämänkin :)

 
6. tammikuuta 2012 klo 12.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

llaura kirjoitti..
nyt on kyllä hyvin syvästi pakko ihmetellä, että miksi ihmeessä et käytä sitä Mozillaa koko ajan muutenkin :--D ?!

Mozilla jostain syystä jumittaa paljo enemmän entä Explorer eikä Youtubekaan toimi (niin nopeasti). En tiiä missä vika, kyllä mä joskus aion sen selvittää.. ;)

 
6. tammikuuta 2012 klo 16.02 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: hyvä jos oli jotain apua :) itse oon ainakin yrittäny lähtee vähentää akryyliä jo sillä, että en osta enää 100% akryylia, mutta hyväksyn sellaisia, jossa on edes vähän villaa/puuvillaa mukana.. :) ei sitä koko kaappia kerralla tarvitse uudistaa, vaan pikkuhiljaa parempia materiaaleja kohti!

anonyymi: okei, outoa?! toisaalta en kyllä itse käytä edes Mozillaa enää, Chromella kun (melkein) kaikki toimii hyvin ja nopeasti :)

 
6. tammikuuta 2012 klo 18.12 , Blogger jenni kirjoitti...

itse käytän chromea ja oon ollu tyytyväinen tähän selaimeen! ja hyvin toimii ja näkyy tämä sivusto sellaisena, kuin kuuluukin :) niin ja asu näyttää jälleen hyvältä! ♥

 
6. tammikuuta 2012 klo 18.33 , Blogger Lilian kirjoitti...

erittäin hyvä kommentti (tai no vastaus) akryylistä. ite oon tehnyt samanlaisia huomioita, ja myöskin jättänyt keinokuituiset vaatteet vähemmälle. usein myös huomaa, että ihan samanlaiset topit saa ihan samalla hinnalla, vaikka toinen olisikin 100% puuvillaa ja toinen 100% akryyliä. kyttään nykyään laput kaikista vaatteista ja oon säästynyt virheostoksilta :) saman homman päätin muutama vuosi sitten kenkien suhteen (oon kenkämyyjä) eli en enää ikinä osta synteettisiä a.k.a muovisia kenkiä. muutaman kympin lisäämällä hintaan saat nahkaiset, joita hoitamalla saat kengät, jotka kestävät vuosia, hengittävät (muovikengät hiostaa ihan pirusti) ja kuluvat kauniisti sekä vain paranevat käytössä kun muotoutuvat omalle jalalle. suosittelen tätäkin kaikille :)

 
6. tammikuuta 2012 klo 19.19 , Blogger llaura kirjoitti...

jenni: chrome on hyvä kyllä :) lukuunottamatta niitä muutamia sovelluksia, jonka kanssa tää ei vieläkään ihan täysin toimi, mutta niiksi hetkiksi voi vaihtaa Mozillaan!

Lilian: no joo, periaatteessa ihan sama, mutta tässä tulee ainakin omalla kohdallani sit se eettinen puoli vähän vastaan, että onko ok käyttää kuolleesta eläimestä valmistettuja jalkineita.. :) tokihan nahka käsittääkseni pääasiassa on lihatuotannon sivujätteistä peräisin, mutta kun en tosiaan tuota lihaakaan enää syö, en varsinaisesti halua ihan ilman minkäänlaista ajatusta aiheesta käyttää myöskään aitonahkaisia tuotteita. toki sitten on vielä oma pointtinsa lähteä pohtimaan kumpi on ekologisesti järkevämpää, aitonahkaisten vai synteettisten kenkien käyttäminen.. :)

 
7. tammikuuta 2012 klo 6.51 , Anonymous Lilian kirjoitti...

jep, kolikollahan on aina kääntöpuoli. mut no, itse ajattelen niin, että koska siis tosiaan käsittääkseni todella suuri osa nahkakengistä ja laukuista valmistetaan nimenomaan lihatalouden jätteistä ja useinhan nimenomaan juuri sian -tai naudannahasta, niin on se järkevämpää ostaa yhdet kestävät nahkakengät, kuin että ostaisi kahdet tai kolmet synteettiset. muovin valmistuksessa käytetään myös sitä öljyä, joka tuhoaa maapalloa (toki myös lihanjalostus ja etc)
periaatteessa oon myös tota mieltä mitä säkin :) mut oon ainaki omalla kohdalla havainnut hyväksi tavaksi vähentää kenkien ostoa ja saada hyvät kestävät kengät.

 
9. tammikuuta 2012 klo 21.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tykkään tästä asusta ! :)

-s

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu