Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kirjat listana vuodesta 2008 saakka

maanantai 2. tammikuuta 2012

Kirjat listana vuodesta 2008 saakka

Koska kaikenlainen listaaminen on lempparipuuhaani, ajattelin tämän vuoden lopuksi heittää tänne kaikki tänä vuonna lukemani kirjat..! Ja koska niitä ei nyt koulukiireiden vuoksi niin hirveästi ole, niin laitanpa samaan syssyyn nyt myös edellisten vuosien lempparit, ne 2008-2010 listat, jotka jäivät vanhan blogin uumeniin :)

2008
01. Torey Hayden : Auringonkukkametsä (♥)
02. Jan Guillou : Pahuus

03. Audrey Niffenegger : Aikamatkustajan vaimo

04. Cecilia Ahern : Ps. Rakastan sinua
05. Väinö Linna : Täällä Pohjantähden alla -trilogia

06. Anja Snellmann : Lemmikkikaupan tytöt
07. Anja Snellmann: Safariclub
08. Anna-Leena Härkönen : Heikosti positiivinen2009
01. Anja Snellman : Lyhytsiipiset
02. Kjell Westö : Missä kuljimme kerran ♥
03. Anna-Leena Härkönen : Juhannusvieras
04. Paulo Coelho : Alkemisti
05. Paulo Coelho : Paholainen ja neiti Prym
06. Torey Hayden : Aavetyttö
07. Paulo Coelho : Veronika päättää kuolla
08. Anja Snellman : Paratiisin kartta
09. Anna-Leena Härkönen : Loppuunkäsitelty
10. Paulo Coelho : Yksitoista minuuttia
11. Virpi Hämeen-Anttila : Suden vuosi (♥)
12. Torey Hayden : Häkkipoika
13. Anna-Leena Härkönen : Akvaariorakkaus
14. Virpi Hämeen-Anttila : Alastonkuvia ♥
15. Khaled Hosseini : Tuhat loistavaa aurinkoa ♥
16. Marjo Niemi : Miten niin valo
17. Leena Lander : Käsky
18. Alice Kuipers : Terveisin äiti ♥
19. Jeffrey Eugenides : Middlesex ♥♥
20. Virpi Hämeen-Anttila : Sokkopeli
21. Torey Hayden : Tiikerin lapsi
22. Lionel Shriver : Poikani Kevin ♥♥
23. Katy Gardner : Esther ja Gemma
24. Kim Edwards : Muisto tyttärestäni (♥)
25. Dave Pelzer : Pimeän poika ♥


2010
01. Dan Brown : Enkelit ja Demonit
02. Anna-Leena Härkönen : Ei kiitos
03. Jeffrey Eugenides : Virgin Suicides (♥)
04. Sofi Oksanen : Puhdistus
05. Stieg Larsson : Miehet jotka vihaavat naisia
06. Stieg Larsson : Tyttö joka leikki tulella ♥
07. Stieg Larsson : Pilvilinna joka romahti
08. Mihail Bulganov : Saatana saapuu Moskovaan (♥)
09. Donna Tartt : Jumalat juhlivat öisin ♥
10. John Boyne : Poika raidallisessa pyjamassa ♥♥
11. Gini Sikes : 8 ball chicks ♥2011
01. Kjell Westö: Älä käy yöhön yksin ♥
02. Alan Drew : Vesipuutarhat (♥)
03. Kamila Shamsie : Poltetut varjot (♥)
04. Joyce Carol Oates : Haudankaivajan tytär
05. Chimamanda Ngozi Adichie : Puolikas keltaista aurinkoa ♥ ♥
06. Yasmina Khadra : Attentaatti
07. Elizabeth Kim : 10 000 surua (♥)
08. Ayaan Hirsi Ali : Pakomatkalla ♥
09. Jodi Picoult : Yhdeksäntoista minuuttia

10. Chimamanda Ngozi Adichie : Purppuranpunainen hibiskus (♥)

Tuo kesä 2008 oli ensimmäinen, jolloin aloin lukemiani kirjoja listaamaan, sitä ennen muistan erityislemppareistani lähinnä kaikki Harry Potterit, Kjell Westön Leijat Helsingin yllä ja Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan.. :)

Ja vielä tuosta sydänluokittelusta: suluissa oleva sydän tarkoittaa, että kirja oli hyvä ja voin sitä suositella, normisydän tarkoittaa, että se oli jotenkin erityisen hyvä ja kaksi sydäntä ovat saaneet ehdottomat lempparini. Sydämettömät on suurimmaksi osaksi olleet ihan ok, mutta pakko sanoa, että esim. tuo Ps. Rakastan sinua on ollut yksi huonoimmista kirjoista, minkä oon saanut kokonaan luettua.. Samoin en juurikaan lämpeä Coelhon kirjoille, ne on mun makuun liian täynnä jumalajuttuja, naiiviutta ja ennalta-arvattavia ratkaisuja. Oon kyseisen kirjailijan kirjoja kuitenkin yrittänyt tuolloin 2009 lukea enemmänkin, yritin etsiä niistä sitä jotain mikä saa kaikki niitä hehkuttamaan, mutta eipä löytynyt. Uppoaa varmasti joillekin, mutta ei ole kyllä ihan minun makuuni nuo teokset. A-L Härkösen kirjoista oon vähän samaa mieltä, tosin tuon suomalaiskirjailijattaren kielenkäyttö on niin ihanan sujuvaa, että nuo kirjat on nopeasti luettuja. Ja oonkohan maailman ainoa ihminen, jonka mielestä Larssonin Millenium-trilogiakaan ei ollut ihan hypetyksensä arvoinen?! :D

Tähän postaukseen saa taas jättää omia kirjasuosituksiaan, koska oon aina sellasia vailla, mutta ois myös kiva kuulla, mitkä kirjat teidän mielestänne ovat olleet sellaisia, jotka eivät olleet kehujensa arvoisia? Olisi kiva myös kuulla miksette niille lämmenneet muiden hypetyksestä huolimatta? Tarkoitus ei siis kuitenkaan ole missään nimessä dissata toisten lemppareita, ei minun eikä toivottavasti teidänkään :) Pitää vain muistaa, että makuja on monia!

(kuvat: weheartit.com)

Tunnisteet:

50 kommenttia:

2. tammikuuta 2012 klo 10.46 , Blogger Paula kirjoitti...

Oon myös monta vuotta listannut kaikki lukemani kirjat, tiettyihin on aina kiva palata myöhemmin :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 10.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jes, hyvä et joku on samaa mieltä Coelhon kirjoista, poikaystävä-raukka mulle aikoinaan hehkutti Alkemistia ja sit ku sen luin niin totesin vaan et kirjahan oli täynnä itsestäänselvyyksiä ja jotenki liian sellanen "tyrkyttävä" ettei jääny tilaa omille pohdinnoille. sen jälkeen J ei oo uskaltanu mulle kauheesti kirjoja suositella vaikka sen toisen lempparin Good Omens oonkin lukenu jo varmaan kolmeen kertaan :D

mä ajattelin haastaa itteni lukemaan tänä vuonna vähän enemmän taas pitkästä aikaa ja ehkä pikkasen "laadukkaampaa" kirjallisuutta, tavotteena olis lukea 12 kirjaa vuoden aikana ja mahollisesti vielä sillee et ne 12 olis niiltä aikanaan facebookissakin pyörineiltä 100 books ja 100 kirjaa -listoilta :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 11.15 , Blogger Hanna kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä tuosta Ps. Rakastan sinua-kirjasta: se on yksi huonoimmista lukemistani kirjoista parin viime vuoden ajalta! Juoni kuulosti etukäteen lupaavalta, mutta kun alkoi lukemaan niin tuli oikeasti ihmeteltyä, miten niin epäjohdonmukainen ja sekava tarina on päässyt kirjaksi asti :/

 
2. tammikuuta 2012 klo 11.19 , Anonymous Marbe kirjoitti...

Muhun on iskenyt tosi lujaa Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän. Muutkin Itkosen kirjat ovat hyviä! Olen myös muutaman kerran kahlannut Sinuhe egyptiläisen läpi :) En ole myöskään välittänyt Coelhon kirjoista, olen kokeillut muutamaa mutta päässyt vaan puoliväliin...

Ps. Luin ja hankin John Boynen Poika raidallisessa pyjamassa-kirjan edellisen blogisi suosittelun perusteella :) Pidin!

 
2. tammikuuta 2012 klo 11.52 , Blogger misu kirjoitti...

olispa itsekin tajunnut tehdä tällaista listaa luetuista, ja varsinkin fiiliksistä heti jälkeenpäin, huoh.
se kiinnitti huomioni kun 2008 torey haydenin auringonkukkametsä on saanut sydämen suluissa, mutta aavetyttö ja tiikerin lapsi eivät.. mun mielestä ehdottomasti tiikerin lapsi on paras haydenin kirjoista! niin mietin että onkohan siinä jotain ensimmäisenä luetun taikaa, kun tiikerin lapsi on mun eka haydenin kirja. et ehkä eka koskettaa eniten, ja sit seuraavat ei. enää niin paljoa koska niissä mennään kaikissa aika samalla kaavalla (vaikka nyt ku alan miettiin niin oon mä itkenyt kaikkia lukiessani)..
noh, niinkun sanoit, niin mielipidejuttujahan nämä ja varmasti aina vaikuttaa lukukokemukseen myös se, millä hetkellä, missä elämäntilanteessa kirjan lukee :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 11.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse en saanut tuota Auringonkukkametsää luettua loppuun, pitäisköhän koittaa sinnitellä kuitenkin. Ei jotenkin iskenyt kuitenkaan alku. Millenium-trilogia menin minun listalle suht kärkeen joten siinä olen kyllä eri mieltä sinun kanssa :D Mutta kiitokset listoista, pitääpä poimia muutama vinkki sieltä tuleviksi lukemisiksi! - Eve

 
2. tammikuuta 2012 klo 12.04 , Blogger llaura kirjoitti...

Paula: kätevä tapa :)

karpalokinuski: joo toi valmiiden vastausten latominen oli ehkä Coelhoissa se kaikkein ärsyttävin. "löydä jumala, olet pelastettu!!" kräääh :--D mutta jee, tsemppiä lukemisiin, toivottavasti löydät hyviä kirjoja :)

Hanna: no sanos muuta! mä odotin kans takakannen perusteella kirjalta paljon, ehkä siks siihen pettykin niin totaalisesti. siinä ois ollu aineksia niin paljon parempaan, mutta sit se osottukin toteutukselta niin kehnoks, että hohhoi :o

Marbe: Sinuhe pitäis kyllä varmaan jo ihan yleissivistyksenkin takia lukea! :) Ja kiva että suositukseni on suhun iskeny kans!

misu: joo noi sydämet on tosiaan ladottu lukemisen jälkeen, eli paljon on se lukutilanne vaikuttanu toki kokemukseen :) joku noista Haydenin tositapahtumiin perustuvista itse kerrotuista kirjoista oli kans tosi hyvä, mutten millään muista mikä.. Se missä oli se Sheila? Eli Tiikerin lapsi? Ei voi muistaa.. Mutta se siinä ehkä sit onkin, että ne sekottuu toisiinsa, koska ne on niin samanlaisia, ja vaikka ne tarinat onkin rankkoja ja koskettavia, mua vähän ärsyttää se Haydenin yli-ihmisyys ja kyky pelastaa koko maailma omalla kärsivällisyydellään ja rakkaudellaan, et sillä en oo niin täysiä lämmenny noille kirjoille kirjoina. Tarinoina siis joo, mutta ihan tolleen kirjallisina teoksina ne ei ole kovin korkeelle lemppareissa yltäneet. :)

Eve: en tiedä tykkäisinkö siitä nyt jos alkaisin sitä lukea, mutta tuolloin 3,5 vuotta sitten siitä kovin tykkäsin :) ja siis oli noi Milleniumit mun mielestä kans lukukokemuksena varsin hyviä, varsinkin tosiaan toi keskimmäinen, mutta ei ne nyt NIIN hyviä ollu kun koko maailma antaa ymmärtää :D varsinkin se kolmas osa, eihän siinä tullu enää mitään uutta kakkosen jälkeen, samaa asiaa vaan pyöriteltiin ja pyöriteltiin uudestaan :D?!

 
2. tammikuuta 2012 klo 12.07 , Blogger ii kirjoitti...

kyllä mäkin kehottaisin sinuhen lukemaan! ekan kerran luin keskellä pahinta teiniangstia ja tähän päivään mennessä oon palannu siihen uudelleen ja uudelleen. se on sellanen ikikoskettava teos, joka tavallaan lohduttaa joka lukukerralla eri tavalla :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 12.07 , Blogger Nina kirjoitti...

Suosikeista tuli heti mieleen Jumalat juhlivat öisin mutta siellähän se jo listalla olikin kun tarkemmin katsoin! Menee mulla kyllä ihan top3:een. Vastaavasti Tarttin toinen teos Pieni ystävä ei lämmittänyt mua ollenkaan.

Sitten toinen sellainen ei-niin-lemppari joka tulee mieleen on kyllä tuo Puhdistus. Joo ihan ok mutta ei jättänyt kyllä minkäänlaista vau-fiilistä. Se oli jotenkin raskas ja mun piti tsempata itseäni lukemaan se loppuun. Petyin koska sitä on taidettu jonkin verran kehua ;)

PS. Millenniumit rokkaa :D

 
2. tammikuuta 2012 klo 12.23 , Anonymous piglet kirjoitti...

Itsekkin luin Alkemistin tässä kuluneen vuoden aikana ja ihmettelen miten sain sen edes loppuun koska kirja nyt ei juurikaan edusta sellasia kirjoja jotka muhun iskee :D Yritin tossa myös jokin aika sitten lukea Tess Gerritseniä, koska muistelin äitini sanoneen joskus että ne on hyviä ja meillä on hyvinkin paljon samantapanen maku kirjojen suhteen. No, en saanut kyseistä kirjaa oikeestaa alkua pidemmälle, joku siinä vaan tökki. Tosin, voi olla että pitäis kattoo muitaki ku vaan yhtä kirjaa niin vois olla jotain eroa mutta :D

 
2. tammikuuta 2012 klo 12.28 , Anonymous Mirka kirjoitti...

Kyllä se Itkosen Anna minun rakastaa enemmän ja Linnan Tuntematon sotilas vaan kolahtaa ja kovaa :) Tänä vuonna myös tällä suunnalla tavotteena lukee taas pitkästä aikaa kirjoja ihan kunnolla!

 
2. tammikuuta 2012 klo 12.59 , Blogger Tiia kirjoitti...

Oi, sun kirjapostaukset herättävät mussa aina vanhan lukutoukan esiin. Luin joskus yläasteaikoina ihan järjettömästi kirjoja, vuodessa meni lähemmäs 400 tosta noin vaan. Enää ei tule luettua edes kymmentä kirjaa vuodessa, mikä on sääli. :( Mutta sitten, kun jotain luen, luen sitä ihan innoissani!

Mä inhoan todella harvoja kirjoja, mutta TSH -kirjoista se ykkönen, joka on ainoa, jonka siis olen lukenut, oli maailman huonoin kirja. Koko aihe on jotain niin epäkiinnostavaa enkä ymmärrä mikä siinä ihmisiä vetää puoleensa. :D

Huomasin, ettet oo lukenut vielä One Dayta. Se on musta ihan hullun hyvä kirja, en osaa edes kuvailla sitä, mitä tunteita se mussa herätti. :)

Etkös sä joskus kehunut vanhassa blogissa tuota Poikani Keviniä enemmänkin? Muistaakseni joku muukin bloggaaja ylisti sitä. Pitää varmaan pistää heti lukulistalle. :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 13.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä yritin 1, 5 vuotta sitten kesällä ennen ruotsin kirjoituksia lukea Coelhon Alkemistia ruotsiksi. Kielestäkin aika hyvin sai selvää, mutta jokin siinä tökki ja keskenhän se jäi. Edelleen se tossa hyllyssä on, vaikka tuskin sitä tulen loppuun lukemaan..

Mulla on tällä hetkellä kesken Kathryn Stockettin Piiat (The Help). Kirja kertoo Mississipissä elävien valkoisten ja heidän mustien kotiapulaistensa elämästä. Kirjassa on (ainakin) kolme kertojaa, jotka vaihtuvat yhden tai kahden kappaleen välein. Kaikki kertojat liittyvät toisiinsa, mutta tavallaan kirjassa on kolme eri tarinaa. Näin ainakin oon ymmärtänyt. :D Aluksi kaikkine kertojineen menin vähän sekaisin, kuka kertojana kulloinkin on. Muuten kirja on tähän asti vaikuttanut ihan ok:lta. :)

Pitää noista sun listoista kirjoittaa ylös ainakin muutama lukemista odottavien kirjojen listalle. :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 13.17 , Blogger Nuppu kirjoitti...

Mä en tykännyt yhtään Puhdistuksesta. Luin sen vaivoin puoliväliin asti ja sitten annoin olla, kun se oli niiiin pakkopullaa. Petyin kyllä! Sitten yks mihin petyin kans on toi Itkosen Anna minun rakastaa enemmän, ei vaan kolahtanut. Ihan hyvä, mutta ei superhypermahtava. Millenium-trilogia on harkinnassa :D Mua vähän mietityttää sen hypetyksen takia että onko se nyt niiiin hyvä kuitenkaan.

Nyt mulla on kesken Poikani Kevin, ja tästä tykkään! Ja tuon Alice Kuipersin Terveisin äiti luin kans joskus viime vuonna, voi ihana. Suosittelen myös sellaista kuin Marianne Käckon Tapa minut äiti, rankka mutta ah niin hyvä kirja.

 
2. tammikuuta 2012 klo 13.18 , Blogger Katri kirjoitti...

Suosittelen tutustumista goodreads.comiin!

Minäkään en oikein syty Coelholle, vaikka olen mieheltä jopa kaksi teosta jaksanut taistellen lukea. Ne on vaan liian täynnä sellaisia jo käytettyjä ajatuksia. Niistä ei oikein irtoa mitään uutta.

Itse luen tällä hetkellä David Nichollsin Sinä päivänä ja oon vähän pettynyt, koska odotin tältä niiin paljon enemmän. Ellei sitten viimeiset 200 sivua yllätä.

 
2. tammikuuta 2012 klo 13.56 , Anonymous xy kirjoitti...

Ei tuo Millenium-trilogia mustakaan mikään kirjallinen mestariteos ole, mutta ihan vetävä ja viihdyttävä kuitenkin. Coelholle en ole lämmennyt, ja uusimmista David Nicholsin One Dayn hehkutus herätti mussa kummastusta kirjan luettuani. Alku oli kyllä hyvä, mutta loppupuolisko jotenkin laimea. Cecelia Ahernilta suosittelisin Where rainbows end -teosta, jos kevyempää kaipaa ja vaikka hänen muut kirjansa eivät nappaisikaan. Itsekään en muista ole liiemmin pitänyt, mutta tuo mainitsemani oli jotenkin kovin suloinen (hmm ainakin silloin joskus neljä vuotta sitten? :D).

Suosituksiahan mulla olisi miljoona... John Avjide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen, Sara Gruen: Vettä elefanteille, Lionel Shriver: Jonnekin pois, Elizabeth Kostova: The Historian - näin muutamia mainitakseni. Kaduttaa kyllä etten ole listannut lukemiani kirjoja, todella hyvätkin tuppaavat ajan kanssa unohtumaan kun uusia tulee tilalle!

PS. Nämä kirjapostauksesi ovat ehdottomasti mahtavia :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 14.42 , Blogger miiu kirjoitti...

nää on niin parhaita nää sun kaikki kirjapostaukset! Oon täältä saanu lukemisinspiraationi takasin mikä oli kateissa monta vuotta. Miehet jotka vihaavat naisia takana, se oli ihan ok mutta aika pitkäveteinen välillä, varsinkin alussa. Tokan osan alottelen ku saan sen kaverilta takasin (se tykkäs niin paljon ekasta et oli pakko antaa sille toka eka lainaan :D). Nyt on Poikani Kevin lukuvuorossa ja oon vasta sivulla 141 ni tässä ei oo vielä mitään kauheen järkyttäviä asioita tapahtunu/kerrottu ni en osaa tästä sanoa vielä mitään. Hyvältä vaikuttaa ja on kamalaa huomata miten onneton kirjan äiti on.

 
2. tammikuuta 2012 klo 14.59 , Anonymous vendy kirjoitti...

Miksei Tuhat loistavaa aurinkoa päätynyt lemppareihisi? :) Oli vielä vähän aikaa sitten..?
Kiitos postauksesta, oli hyödyllinen ja kiva!

 
2. tammikuuta 2012 klo 15.04 , Anonymous vendy kirjoitti...

Anteeksi, olihan se siellä! En vaan lukenut tarpeeksi tarkasti.
Lähdenpäs tänään kirjastoon, kirjalista mukana! Kiiiiiiiiiitos!

 
2. tammikuuta 2012 klo 15.07 , Blogger llaura kirjoitti...

ii: joo se on kyllä ollu tuolla lukulistalla jo pidempään, mutta jotenkin en oo saanu vaan hankittua sitä ja alotettua. ehkä se odottaa jotain parempaa lukuaikaa, esim ensi kesää kun ei oo mitään koulujuttuja alla :)

Nina: joo toi Puhdistus oli kyl kans huima pettymys sen superhyperhypetkseen nähden! Aihe jees, kerrontakin periaatteessa, mutta musta tossa ois ollu aineksia vieläkin huimasti parempaan! En tosiaan ihan tajua, mikä siin on se mikä kaikkia niin suuresti on ihastuttanut, siitä nimenomaan ei jäänyt sitä sellasta vau-fiilistä, mistä puhuit!

piglet: hyvilläkin kirjailijoilla voi tosiaan olla jotain ihan huonoja kirjoja välissä, kannatta varmaan vielä kokeilla toista ennen kun lopullisesti tuomitsee? :D tosin Coelhon kanssa mun kokeilut saa jäädä noihin neljään kirjaan, voin jo niiden perusteella sanoa, et lopuistakaan tuskin mulle mitään löytyy!

Mirka: toi Itkonen pitäis varmaan munkin kyl lukea :) Jos Tuntematon Sotilas kolahtaa, niin veikkaan et toi Täällä Pohjantähden alla -trilogia kolahtaa kans, se mun mielestä on vielä noin tuhat kertaa Tuntematonta parempi!

Tiia: mä en koskaan saanu TSH:ta sitä ekan kirjan 50 sivua pidemmälle :D tuolla se hyllys edelleen hengaa, ja oon paristikin sen yrittäny alottaa, mut ei vaan lähde! mutta toisaalta ei voi kyl tuomita ennen kun on saanu vähän pidemmälle luettua :D ja joo, Poikani Kevin on mun lempparein kirja ikinä, oon sitä hehkuttanu vanhassa blogissa ja myös aiemmin täälläkin ihan varmasti ! :)

anonyymi: joo joskus alku jo näyttää sen, ettei siitä kirjasta vaan tuu mitään.. :D tosin on niitäkin kirjoja, joita piti lukea se 200 sivua ennen kun pääs sisälle (mm. Poikani Kevin) ja sit ne onkin ollu parhaita ikinä, mut ei, en usko et Coelho on niitä.. :D

Nuppu: jei, kiitos suosituksesta, laitan ton kyl heti ylös :) se Puhdistus on kyl sellanen, et se kantsii tuomita vasta kun on lukenu loppuun, mutta toisaalta koska en siitä itekään niin kamalasti tykänny, niin en ehkä lähtis suosittelee sua kahlaa sitä sit pidemmälle, jos et ton enempää muutenkaan saanu luettua. Ei se varsinaisesti taida missään vaiheessa paremmas muuttua, vaikka tietenkin tarina saakin erilaisia ulottuvuuksia kun sen kokonaan lukee.. :)

Katri: Pitäisi varmaan kyllä tosiaan tutustua! Tota Sinä päivänä -kirjaa on kyl kans hypetetty varsin paljon, on se mulla tuolla lukulistalla, mut vielä en sen pidemmälle oo sen kans päässy ku joskus kirjakaupassa lukenu sen takakansitekstin. saa nähdä päätyykö joskus ihan lainaksi kirjastosta saakka.. :)

xy: tää listaaminen on kyllä ollu yks parhaista ideoistani, ei mulla ois enää mitään hajua mitä oisin lukenu ilman et ois kirjottanu kaiken ylös :D! ja kiitos noista suosituksista, lisätään ehdottomasti lukulistalle!

miiu: Poikani Kevinissä tosiaan kestää et päästään asiaan, mutta lopuks sen sit ymmärtääkin miks siinä piti olla niin paljon sitä alustusta mukana! toivottavasti tykkäät kirjasta :)

vendy: siellähän se on lemppareissa, kuten tosiaan jo huomasitkin :) ois varmasti periaatteessa voinu olla myös kahden sydämen arvoinen, mutta rajasin noi kahden sydämen kirjat nyt vaan sellasiks, jotka herättää vieläkin ajatuksia ja ovat syystä tai toisesta edelleen mielessä, Tuhat kultaista aurinkoa ei ihan niin suursuosikiksi noussut, vaikka ehdottomasti kovin hyvä onkin!

 
2. tammikuuta 2012 klo 15.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse en niin kauheasti innostunut Poika raidallisessa pyjamassa -teoksesta, koska olin aiemmin lukenut Imre Kerteszin Kohtalottomuden, jossa myös kuvaillaan keskitysleirielämää (juutalais)pojan näkökulmasta. Jotenkin Kerteszin teos herätti huomattavasti enemmän tunteita omalla kohdallani. Tuo Poika raidallisessa pyjamassa tuntui jotenkin halvalta kopiolta, vaikka näkökulma olikin eri ja vaikka se ei varmasti sitä olekaan. :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 17.18 , Blogger katja kirjoitti...

Kiitos ajatuksesta, itsekin kovasti lukevana (voiko noin sanoa? :D) Taidan alkaa listata kirjoja, joita tulee luettua:)

Suosituksia voin antaa ainakin Sarah Watersin kirjoihin (Silmänkääntäjä ja Yövartio löytyy suomeksi). Jostain syystä Marley ja minä iski myös todella kovasti! Se oli jotenkin niin liikuttava ja surullinenkin, että koiraihmiseen upposi. Sofi Oksasesta, jos tykkäät niin kannattaa lukea myös Baby Jane ja Stalinin lehmät, itse tykkäsin kummastakin:)

Itse en tykännyt yhtään Ulla-Maija Paavilaisen Sokerisiskot -kirjasta. Pakolla luin loppuun, kun en tahtonut jättää keskenkään. Oli jotenkin todella tylsä.. Ei oikein edennyt mihinkään, eikä siinä tapahtunutkaan mitään:(

 
2. tammikuuta 2012 klo 17.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Poika raidallisessa pyjamassa, Puhdistus ja Kärpästen herra ovat ehkä ensimmäiset kirjat, jotka tulee mieleen kun puhutaan teoksista, joihin petyin. Ne ei vaan "koskettanu" mua millään tavalla ihan hyvistä aiheistaankaan huolimatta. Tämä voi liittyä toki myös siihen, että ainakin Puhdistuksen ja Kärpästen herran aloitin lukemaan oikeastaan vain siksi että ne on vaan niin "must-read", yleissivistykseen kuuluvia juttuja nykyään.

 
2. tammikuuta 2012 klo 18.28 , Blogger volyym kirjoitti...

Heh, mullakin on kirjahyllyssä TSH jota ei oo ikinä tullu luettua, vaikka mun vanhimpia kirjoja onkin :--) Ja Harry Pottereista on kolme on jouduttu päällystämään niiden huonokuntoisuuden takia.... On tullu kerran jos toisenkin luettua :D

Mutta niin, mä suosittelen Sabine Kueglerin kirjoja. Viidakkolapsi-kirja on ihana! Paluu viidakkoon-kirja on kans ihana, mutta ihan vähän vähemmän kuin ensimmäinen. Sit on myös uusin, Elämän viidakossa-kirja joka on tosi mielenkiintoinen, mut ei nyt niin rakkautta kuin edelliset. Tositarinoita nämä, kertoo viidakossa asuneesta Sabinesta. Elämän viidakossa kertoo sitten hänen elämästään viidakon jälkeen, joka ei sitten ollutkaan niin helppoa. Mut suosittelen!

 
2. tammikuuta 2012 klo 22.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen Cecilia Samartin Nora&Alicia sekä Senor Peregrino, aivan loistavia ja koskettavia kirjoja!

 
2. tammikuuta 2012 klo 22.24 , Blogger -eve kirjoitti...

Hei jes, kiva ett joku keksi vihdoinkin tehdä postauksen hyvistä kirjoista! Nyt vaan googlaileen ja ettimään se oma lemppari josta aloittaa :)

 
2. tammikuuta 2012 klo 22.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

marian keyessillä on montakin hyvää kirjaa esim vielä on toivoa!
ja tuo vettä elefanteille jota oli joku muukin suositellut.mielensäpahoittaja on kuulemma tosi hyvä =)
nasu86

 
2. tammikuuta 2012 klo 23.46 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: pitääkin lukea toi sun mainitsema Kerteszin kirja! mutta joo, tiedän fiiliksen, koska tavallaan itse en pitänyt esim. Picoultin 19 minuuttia -kirjasta juurikin siksi, että olin lukenut Poikani Kevinin samasta aiheesta, ja se aiempi oli vain niin paljon parempi, ettei tuo toinen millään yltänyt haastajaksi - vaikka olikin ihan erilainen ja eri näkökulmasta kirjoitettu :)

katja: Muhun ei tosiaan tuo ainoa lukemani Oksasen kirja kamalasti iskenyt, mutta vois kyllä lukea joskus muita hänen kirjojaan.. vaikka mulla on kyllä seuraavaks kolmeks vuodeks jo varmaan kirjat valmiina mitä lukea, sen verran huippusuosituksia oon näiden kirjapostausten ansiosta saanu :D!

anonyymi: hmm, no toki jos aihealue ei muuten kiinnosta, mutta eikös aika monia kirjoja tule luettua siksi, että ne on vähän "must read" -kamaa? :D

volyym: voi mä haluisin ehtiä lukee kaikki Potterit alusta asti uudelleen! mutta kun on sen sata ja tuhat muutakin kirjaa mitä lukea niin ei oo tollasta projektia tullu vielä alotettua :D hyviltä kuulostaa noi Kueglerin kirjatkin, pitääkin laittaa kirjailija ylös!

anonyymi: kiitos vinkistä :)

eve: klikkaappa tuolta blogin sivupalkista tunniste "kirjoja" niin sieltä löytyy vanhemmatkin kirjapostaukset, ja niitä mun lemppareitakin vähän syvällisemminkin.. :)

nasu86: Vettä elefanteille mulla onkin tällä hetkellä kotona jo odottamassa lukemista, muut kirjotan ehdottomasti ylös :) kiitos vinkeistä!

 
3. tammikuuta 2012 klo 1.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyviä: Maaninkavaara, Onnentunnit, Sinä päivänä, Raja, Ihmisen osa, Mielensäpahoittaja, Karkkipäivä (!).....
Huonoja: TSH ja Eat, Pray, Love

 
3. tammikuuta 2012 klo 1.52 , Blogger puuliska kirjoitti...

Aikamatkustajan vaimo ja Virgin suicides - puhdasta rakkautta! Jälkimmäinenkin kaikessa karmaisevuudessaan äärettömän kaunis ja mielenkiintoinen. Mahdottoman hyviä, kuten monet muutkin listaltasi löytyneet opukset.

Itse en tosin tolle justiinsa tällä hetkellä läpi kahlattavalle Pahuudelle oikein syty. Mua jotenkin vaan pännii äärettömästi sen päähenkilön nenäkkyys, enkä vaan pysty sympatisoimaan sitä! :D Tää taitaakin olla ainoa kirja-leffa parivaljakko, jossa filmatisointi omasta mielestä voittaa. Saattaa toki johtua tää mielipiteeni myös siitä, että katsoin ensiksi elokuvan.

Ja tosiaan, näin myöhään yöllä ei ajatus enää oikein kulje vaikkei kuitenkaan nukkumaan malta mennä, joten mieleen juolahtaa omista lemppareista nyt ensimmäisenä Markus Zusakin Kirjavaras. Kyyneleitä tuli vieritettyä. Silkkaa mahtavuutta.

 
3. tammikuuta 2012 klo 15.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heti nyt ensimmäistä kertaa blogiasi lukiessani innostuin: noin paljon yhteisiä luettujen listalla, noin samaa mieltä hyvistä ja vähemmän hyvistä kirjoista! Esimerkiksi Coelho on mielestäni pinnallista, moneen kertaan kierrätettyä kvasifilosofiahuttua.
Pettymyksistä kyselit. Falconesin Meren katedraali oli kupla. Aika hyvää historiakuvausta, siinä se. Tällaista yllättäviä käänteitä sisältävää historiallista seikkailujuttua on kirjakauppojen hyllyt täynnä. Tuli ikävä Zafonin Tuulen varjoa, jonka luin heti ilmestyttyään. Olikohan se niin hyvä kuin muistan? - taidankin lukea sen uudelleen:)

 
3. tammikuuta 2012 klo 16.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen tosiaan sitä Kertesziä jos Boynesta tykkäsit, kirjailija on itse ilmeisesti myös keskitysleirillä ollut, niin sekin jotenkin lisäsi sitä autenttisuuden tuntua. Tietysti voi olla, että efekti toimii myös toisin päin ja ensin luettu tuntuu paremmalta. :) Lisäksi voisin suositella Waltarilta Appelsiininsiementä ja Suurta Illusionia, sekä Laxnessin Salka Valkaa (viimeisimmässä tosin oli itselläni vaikeuksia päästä alkuun) T: kolmas(?) anonyymi (pitäis ehkä keksiä nimimerkki...)

 
3. tammikuuta 2012 klo 16.13 , Blogger bambiinas kirjoitti...

Pakko kirjoittaa yhdestä kirjasta, jonka luin lukiossa, mutta joka jäi mieleen ja joka edelleen hyppää jostain muistista aina esiin - Paahde. Kirjan takakansi voi kuulostaa jotenkin lapselliselta, mutta ainakin itse muistelisin, että loppupään juoni vei niin mukanaan, ja juoni oli rakennettu niin hyvin, että vaikka periaatteessa käsiteltiin kahta aikaa ja outoa tarinaa, koko homma toimi ihan täydellisesti. Juuri sellainen kirja, joka jää mielen syövereihin hyvin moniksi vuosiksi.

Katoin myös tota listaa, ettet oo Nancyy koskaan lukenut? Ehdottomasti lainaat sen nyt, sillä se on ihan mieletön, ja oon varma, että jos oot tykännyt Poikani Kevinista yms. kirjoista, tykkäät Nancystakin. Enkä oo vielä kertaakaan tavannut ketään joka ei siitä tykkäis, vaan se pomppaa yllättävissä tilanteissa monien suosikkikirjaksi, joten lue ihmeessä!

 
3. tammikuuta 2012 klo 16.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Melko samanlaisia suosikkeja ja inhokkeja/pettymyksiä täälläkin. Millenium-trilogiasta jaksoin lukea ensimmäisen osan, mutta jostain syystä ei koskaan edes houkutellut tarttua toiseen tai kolmanteen osaan. Coelhoista luin alkemistin ja olen yrittänyt aloittaa paria muutakin, mutta ovat jääneet aina kesken. Ei kovin hyvin uppoa siis sekään. Mutta kaikista hämmentävintä minusta on se, miten Twilight-kirjat ovat voineet saada niin suoren suosion! Kaverien kehumana luin niistä ensimmäisen osan. (Osa kavereista on jopa sellaisia, jotka lukevat paljon ja oletin siis, että kehuille on jotain vastinetta luvassa.) Mutta voi luoja mitä kuraa! Minusta nuo olivat todella kömpelösti kirjoitettua teinidraamaa. Joo, olisihan se saattanut upota joskus 12- tai 13-vuotiaana, mutta ei kyllä enää, ei sitten mitenkään. Teksti oli liiankin helppoa ja töksähtelevää, juoni tökki ja muutenkin kaikki kirjassa häiritsi. Ymmärrän, että Potterit ovat saaneet suuren suosion, vaikka alunperin nuorten kirjoiksi kait ovatkin kirjoitettu, mutta niissä on sentään upeaa kerrontaa ja hyvä juoni. Twilightista tämä kaikki puuuttui. Huh, olen paasannut. :D

Ja hyvistä kirjoista minäkin voisin suositella Itkosen kirjoja. Kaikki Itkoset ovat minusta hyviä, mutta eniten pidin ehkä Kohti-romaanista.

- Reetta

 
3. tammikuuta 2012 klo 17.48 , Blogger Saara kirjoitti...

Oi ihana kirjalista! On aina hauska kuulla muiden lukemia kirjoja ja suosituksia sillä aina kun jaksaa raahautua kirjastoon on mielessä pelkkä musta aukko must-read listan kohdalla.

Oma uuden vuoden lupaukseni on kokea yhteensä 100 elokuvaa/kirjaa vuoden aikana ja tästäkin listasta osui silmääni muutama joita on aiemminkin suositeltu minulle :)

http://saaratikka.blogspot.com/

 
3. tammikuuta 2012 klo 18.00 , Blogger miituska^^ kirjoitti...

oi, virgin suicides <3 ehkä paras kirja, jonka oon ikinä lukenu. Mitä ite tykkäsit?

 
3. tammikuuta 2012 klo 18.12 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: missä perustelut? :)

puuliska: hmm, mulla on tosiaan aika pitkä tovi vierähtänyt ton Pahuuden lukemisesta, joten en oikein osaa siit enää sen kummemmin keskustella, mutta joo - uskon et sullakin ois voinu olla erilainen se lukukokemus jos ei ois elokuvaa ollenkaan nähnyt ennen lukemista :) !

anonyymi: pitääkin napata toi Tuulen varjo muistiin, jospa mäkin tykkäisin siitä sitten! :)

anonyymi: nappaan nuo kaikki ehdottomasti ylös, kiitos!

bambiinas: hei ton mä oon kans lukenu, joskus kyllä aika teininä ehkä? tai juurikin lukiossa?! yläasteella? en muista :--D muistan vaan sen, että se oli todellakin lukukokemuksena varsin vaikuttava! meidän ois pitänyt se kans koulussa lukea (veikkaan siis että se oli tosiaan yläastetta kun oon ton lukenu), mutta olin sen aiemmin lukenu jo vapaaehtoisesti niin vapauduin tosta lukukeikasta :D

Reetta: Milleniumissa se toinen sentään oli vähän parempi kun toi eka, mutta joo.. Ja hei huippua kuulla että joku EI oo tykänny Twilighteista :--D ! itsehän en oo niitä edes lukenu, mutta tän sun kommentin perusteella tuskin luenkaan. kaikki sitä on hypettäny ja Annat ja Merit sun muut mua on usuttanu noita lukee, mut oon kyl aika vahvasti sitä mieltä että ei oo ihan mun teekuppini toi aihevalinta... :D Pottereidenkin hienous kuitenkin perustuu paljolti siihen, että oon alkanu lukee niitä sillon yläasteella, joten veikkaan että jää nyt nää vamppyyrijutut muille tälläkin kertaa :)

Saara: noni, tsemppiä lukuihin ja leffojen katteluun! :) kärsin itsekin valtavasta kirjaideapulasta joskus tollon 2008-2009, oonkin näemmä kahlannu lähinnä tiettyjä kirjailijoita läpi, nyt kun oon saanu blogista taas ihan järjettömän määrän hyvältä kuulostavia suosituksia niin tuntuu etten ikinä tuu ehtii lukee kaikkia kirjoja mitkä haluaisin :D

miituska: noh, oli se ihan hyvä. mutta siinä se sit mun mielestä olikin, ei se sen syvemmin mua säväyttäny?! en tiedä mikä siin sit loppupeleis tökki, ehkä osittain sekin, että olin aiemmin lukenu ton Eugenideksen Middlesexin ja se oli mun mielestä vaan joku loistavin, että odotin Virgin Suicidesilta vähän enemmän?!

 
3. tammikuuta 2012 klo 21.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Haha, kommentoin yöllä ja väsytti niin etten jaksanut perustella. Mutta tässäpä niitä hieman. Härkösen Onnentunneista pidin teeman vuoksi, sijaisvanhemmuus kiinnostaa kovasti ja mahdollisesti itse haluan tulevaisuudessa sijaislapsen perheeseen. Mielestäni romaani käsitteli aihetta melko realistisesti. Maaninkavaara oli kerta kaikkiaan hykerryttävä lukukokemus! Nauratti ja liikutti, kerronta oli mahtava. Sinä päivänä (luin siis suomeksi) oli todella koskettava kirja, viimeisen sivun jälkeen oli pää oli tyhjä ja täynnä, itketti ja teki mieli vain halata omaa rakasta. Tämän kirjan herättämiä tunteita on vaikein kuvailla! Aluksi ihmettelin kirjan ympärillä ollutta hypetystä, tavallaan sen suuruuden tajusi vasta lukemisen jälkeen.
Karkkipäivässä käsiteltiin myös minua kiinnostavaa aihetta, ja oli mielenkiintoista lukea miehen kirjoittaman kirja aiheesta. Jotenkin se avasi omiakin silmiä eri kantilta.
TSH:sta sen verran, että tylsiä ovat ne 50 sivua jotka olen pariin otteeseen lukenut. En vain pääse pidemmälle. Eat, pray, love... En tajua miten se on niin suosittu! Ihan kökkönen kirja, en vaan tykänny. Jotenkin puuduttava ja ilmiselvä?

-se ano jolta vaadittiin perusteluja

 
3. tammikuuta 2012 klo 21.45 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: heh, en tietenkään aina ja kaikkeen haluakaan vaatia perusteluja, mutta tällasissa ois aina ehdottomasti kiva tietää miks jostain on/ei oo tykänny :) ! eli kiitos kun palasit kertomaan! mutta joo, sama vika tossa TSH:ssa, ei tietenkään pitäis tuomita jos ei oo sen enempää tutustunu, mutta en tosiaan itekään oo päässy siihen sisälle sit millään. ei vaan jaksa lukea!

 
4. tammikuuta 2012 klo 11.51 , Blogger jjehna kirjoitti...

jeeee, ehkä mäkin nyt uskaltaudun lukemaan jonkun kirjan, kun joku on jo valmiiks ettinyt mulle ne lukemisen arvoiset, eikä tarvii sadan sivun jälkeen todeta kirjan olevan täysi susi. miten niin kärsimätön? :-D laitan ehdottomasti mun uuden vuoden kehotukset-listaan edes yhden kirjan lukemisen, kiitos! :-)

 
4. tammikuuta 2012 klo 21.31 , Blogger Suvi kirjoitti...

Hmm, taidan minäkin laittaa lukemani kirjat tänä vuonna jonnekkin ylös, niin voin sitten vuoden lopussa katsella, että montako kirjaa sitä tulikaan luettua :)

 
5. tammikuuta 2012 klo 18.49 , Blogger Enssi kirjoitti...

ootko nähnyt ton P.S Rakastan sinua -elokuvan? :) jos oot, niin tykkäsitkö siitä?

 
7. tammikuuta 2012 klo 2.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Laura hei, itsekkään en ole kovin innostunut ollut Paulo Coelhon kirjoista... en varsinkaan alkemistista, mutta kannattaa vielä tuota Veronika päättää kuolla -kirjaa kokeilla. Jääköön vaikka vihoviimeiseksi Coelhon kirjoita, mutta lue se viel. SSe kannattaa!!! ;D
Anna sille viel yks tsäänsi :D ei niitä muita kandee lukee, toi vaan, se oli musta ainut Todella hyvä Coelholta.

 
7. tammikuuta 2012 klo 3.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

huomasin, että olitkin lukenut jo Veronika päättää kuolla -kirjan. Niin, etkö tosiaan siitäkään pitänyt. Minusta se oli ihana huolimattakin siitä että muista coelhon kirjoista en lämpene...

 
7. tammikuuta 2012 klo 14.10 , Blogger llaura kirjoitti...

jjehna: toivottavasti löytyy joku hyvä kirja sulle näistä mun suosikeista :) !

Suvi: kannatan ideaa, ja vielä enemmän siksi, että ei mulla ois mitään hajua mitä oon lukenu vuonna 2008 jos en kirjottais niitä ylös, tälleen pysyy paremmin kartalla :--) !

Enssi: taisin kattoo siitä vajaa puolet ennen totaalikyllästymistä, eli enpä sillekään juurikaan lämmennyt.. :) mutta toisaalta tykkään myös leffoissa lähinnä vähän syvemmistä ja rankemmista aiheista!

anonyymi: no oli se Coelhoista paras/vähiten huono, mutta kuten muissakin kyseisen kirjailijan kirjoissa, sen loppuratkasu oli niin naiivi ja kliseinen, että se pilas aikalailla muuten ihan ok:n kirjan fiiliksen :(

 
14. maaliskuuta 2012 klo 23.24 , Blogger petra kirjoitti...

Mä luin just tuon Poikani Kevin.. HUH. Se kirja on ihan hirveä, mut toisaalta taas niin nerokas. Ahe, juoni, idea, toteutus ja etenkin teksti oli loistavaa, mutta se sisältö on tosi rankka. Sitä lukiessa tuli just sellanen voimaton olo. Tuntuu kyl et tota teosta ei ihan heti unohda.

Kiitos muuten Laura tästä kirjapostauksesta, oon saanut täältä nii monta ideaa, pari oon jo lukenu ja monen monta on viel lukulistalla:) Myös kommenteista oon löytäny mielenkiintoselta vaikuttavia kirjoja:)

 
15. maaliskuuta 2012 klo 13.23 , Blogger llaura kirjoitti...

se on yks vaikuttavimmista kirjoista, jonka oon koskaan lukenu. en usko, että sitä voi unohtaa koskaan! huippu kuulla että tykkäsit kans, toivottavasti muutkin suositukset uppoaa! :)

 
20. maaliskuuta 2012 klo 19.13 , Blogger petra kirjoitti...

Niimpä.. Varsinkin se kirjan loppu, jotenki se jäi niin elävästi kummittelemaan mieleen että vieläkin melkein itkettää.

Mutta hei anteeks nyt kun ahdistelen sua mun kommenteilla (:D), mutta haluisin tietää oliko sulla tai muilla samat fiilikset tuosta virgin suicides -kirjasta ku mulla. Mä en vaa jotenkin ole päässyt siihen kirjaan mukaan vaikka oon "jo" melkein puolessavälissä menossa. Tuntuu, että siinä ei oo tapahtunu oikeestaan mitään. Vai onko tää niitä samoja kirjoja ku poikani kevin, joissa kestää päästä asiaan? Tai sitten se johtuu mun kokemattomuudestani kirjojen suhteen ja on niitä hienouksia joita mä en vielä ymmärrä:D

Niin ja lisäyksenä vielä, Veronika päättää kuolla -kirjan luin joskus tammikuussa kans ku kommenteissa oli sitä kehuttu, ja tykkäsin kovasti. Musta tuntuu, etten muita Coelhon kirjoja sitten luekaan, koska ne ei ilmeisesti oo saanu sen enempää kannatusta täälläkään joten en halua että hyvä fiilis menee pilalle haha :D

Tykkäätkö muuten lukea englanniksi? Mä oon lukemassa just Eat, pray, lovea enkuks ja senverran siitä että enkun kielistä tekstii olis varmaa ihan kiva lukea JOS se kirjan sisältö ei olis sellasta liibalaabaa mitä tuossa.. Ihan ok mutta ku lukioenkulla (ja sitäki vasta puolet käytynä)mennää ni välillä se sanasto on sellasta mitä en varmaa suomeksikaan ymmärtäis :D Eikä se itse kirjakaan nyt niin loistava oo ollu tähän mennessä ainakaan.

Joo eipä mulla muuta. Kiva romaani.. Haha mut kiitti jos jaksat lukee :D

 
20. maaliskuuta 2012 klo 20.37 , Blogger llaura kirjoitti...

tuli ne kaikki 3 kommenttia, mut julkaisin nyt vaan tän yhden ;) ja mua ehdottomasti saa ahdistella näillä, ihan huippua tää vaan on!

Virgin Suicidesiin mä en päässy mielestäni oikein missään vaiheessa sisään... :D mä olin lukenu Eugenidesiltä sen Middlesex kirjan, joka oli ihan huimasti tuota Suicidesiä parempi, joten odotukset oli tosi korkeella, ja no, emmä nyt varsinaisesti pettyny, eikä se huono ollu, mutta ei siihen kyl samaistunu oikein mitenkään. Eikä päässyt kunnolla sisään siihen maailmaan. Mutta kannattaa se loppuun asti lukea, ei se huono kirja ollut :)

Mä oon lukenu kaikki Harry Potterit englanniksi, mut siihen se melkein jääkin. Emmäkään mun ei-niin-hyvillä kielitaidoillani jokaista sanaa ymmärtänyt, mutta kun pääs kunnolla vauhtiin, niin ei se tavallaan haitannut - lauseyhteyksistä kuitenkin selvis aina mitä siinä tarkotettiin ja tavallaan siinä oppii roimasti samalla uutta sanastoakin! :) monia kirjoja ois varmaan kannattanu lukea englanniksi, etenkin jos se niiden alkuperäiskieli on ollut, mutta oon vähän laiska ja luen yleensä vaan suomeksi.. :D

 
3. toukokuuta 2012 klo 17.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on iso kirjainspiraatio päällä ja päätin tulla sun blogiin etsimään kirjasuosituksia (haha, miksi mun ensimmäinen ajatus oli, että "Lauran blogista vois löytyä" :D) ja täältähän niitä löytyi, KIITOS!! :-)

Olen samaa mieltä siitä, että Härkösen kirjat on ärsyttäviä ja samoin koko Millenium-trilogia oli aika paska (män som hatar kvinnor -leffa oli kuitenkin mielestäni ihan ok), mutta Coelhoa mä fanitan osittain. Tai siis kahta sen kirjaa: Yksitoista minuuttia ja Veronika päättää kuolla. Oon lukenut lähes kaikki sen muutkin kirjat ja tälläkin hetkellä on menossa yksi (Portobellon noita), mutta mikään muu ei ole jäänyt mieleen tai sävähdyttänyt kuin nuo kaksi mainitsemaani. Jotenkin, joku niissä on jäänyt puuttumaan. Etenkin Alkemistissa. Siis, huh, oon lukenut sen varmaan kolme kertaa enkä vaan tajua sitä tajunnanräjäyttävää totuutta joka siinä pitäisi olla :-D

Tänään hain kirjastosta tosin sellaisen kirjan kuin Natascha Kampusch - 3096 päivää. Eli Nataschan omaelämäkerta siitä kuinka hän oli kidnapattuna n. 8 vuotta. Vaikutta superhyvältä, enkä malta odottaa että pääsen tätä lukemaan. Jos muistan niin palaan kertomaan oliko lukemisen arvoinen ;)

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu