Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hattujuttuja

torstai 10. marraskuuta 2011

Hattujuttujaneule: ONLY / kengät ja sormus: Pieces / kaulakoru: Pull and Bear / hattu: H&M / kangaskassi: Peeta

Vielä yhdet vanhemmat asukuvat arkistoista, sen huomaa sekä hiusten että taustalla näkyvien puiden lehtien väristä :) Tuo on varmaan ainoita työasuja, joita oon koko tän uuden blogin olemassa olon aikana tänne kuvaillut, jotenkin välillä on vaan ollut niin vaikea inspiroitua pelkästään yhden liikkeen vaatteista - tokikin tällä kertaa helpoksi asian teki se, että asu koostuukin oikeastaan vain tuosta neuleesta, asusteet kun "saavat" olla muualtakin ostettuja.

Nyt kyllä saa ihan ehdottomasti ostelu muutenkin jäädä ja pitkäksi aikaa, koska mun rakas Samsungin miniläppärini meni ja kuoli maanantaina, kuten FB-sivuillani jo aiheesta valitinkin :( Tuo kone nyt tosin alkoi olla varsin vanha ja raihnainen (esim. netin ja Spotifyn yhtäaikaa pyörittäminen oli sille jo loppua kohti varsin rankkaa..), joten olihan tämä tiedossa, mutta ihan muutama ärräpää saatto siinä vaiheessa päästä, kun kone ei enää auennutkaan, ja tokihan mun kaikki koulujutut meinasi jäädä sen syövereihin ilman varmuuskopioita.... No, nyt on tiedostot saatu ongittua kovalevyltä ja uusi läppärikin on päässyt jo tositoimiin, joten kaikki hyvin! Oonkohan tosin maailman ainoa ihminen, jolla ei ollut minkäälaista mielenkiintoa ostaa Macia PC:n sijaan? Joo, on ne nättejä, mutta jos samoilla teknisillä ominaisuuksilla saa puolet halvemmallakin yhtä hyvän, niin jää ainakin täällä se välissä ollut imago-ilma maksamatta, olin sitten miten epätrendikäs tahansa.. :)

Tunnisteet:

38 kommenttia:

10. marraskuuta 2011 klo 9.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ainakaan ole MAC:ia vain trendikkyyden takia.

MAC on parempi valokuvaajille, koska kuvanmuokkaus yms. onnistuu kivemmin MAC:issa. (paremmat värit jne..)

Lisäksi MAC pyörii ainakin itselläni paremmin kuin Windows, jonka ainainen errorääni saa sekoamaan. MAC ei myöskään ole minulla alkanut tilttailemaan samalla tavalla, mitä saman ikäiset Windows-käyttistietokoneet ovat alkaneet :)

Käyttömukavuus on myös plussaa!

Läppärit noin yleensäkin ovat kyllä surkeita ja itse aion seuraavaksi ostaa MAC:in tietokoneen. "PC:tä" olen käyttänyt 10 vuotta ja MAC:ia 4 vuotta ja silti puollan MAC:ia :)

Ei oikeasti todellakaan kaikki osta sitä vain trendikkyyden takia. Minusta läppäreistä se nyt vaan on paras. Itse en ole koskaan nähnyt hyvää "PC"-läppäriä. Ehkä sellaisen saisi sitten jollain tonnilla, mutta tuttavieni parinsatojen läppärit ovat kaikki olleet kaaaameita.

Onhan tuo MAC kuitenkin vaikea aluksi oppia ja toki paljon kalliimpi, joten en ihmettele jos haluaa pysyä "PC:ssä" :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 9.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä en myöskään ymmärrä tuota iPod/Pad/Piu/Pau/Pai-villitystä! En tosiaan maksa jostain omenan kuvasta paria tonnia, varsinkaan, kun Applella ei oo ees kunnon takuita! Sen on moni kaveri todennut...

 
10. marraskuuta 2011 klo 9.40 , Blogger Suvi kirjoitti...

PC:n kannattaja ilmoittautuu! :D En oikeen edes ymmärrä tuota Mac-innostusta, mikähän niissä on niin ihmeellistä?

 
10. marraskuuta 2011 klo 9.56 , Anonymous Minnie kirjoitti...

pakko kommentoia, että mun rakas tietsikka päätti poksahtaa vanhuuttaan tossa pari viikkoa sitten, itkuhan siinä melkee pääsi : DD enkä muuten taatusti ostanu macia tilalle!

 
10. marraskuuta 2011 klo 9.59 , Blogger Mira kirjoitti...

Wuhuuu en oo yksin muiden joukossa kun en välitä applen tuotteista! Ü Itsellä kyllä on iPod ja pakko myöntää siinä akku kestää hyvin, mutta ne kuulokkeet on ehkä huonoimmat ikinä. En muutenkaan ole mikään merkkiuskollinen ihminen vaan lähinnä laadun mukaan ostan tuotteita.Ü

 
10. marraskuuta 2011 klo 10.05 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: heh, joo, kyllähän se kaks kertaa kolmen vuoden aikana kuuluva error-ääni kieltämättä on pc:ssa aika kamala ;D mutta joo, ymmärrän kyllä miks jengi tykkää Maceista, mutta sitä en ihan täysin ymmärrä, ettei voida ollenkaan myöntää, että on ne PC:tkin ihan hyviä, ei niiden pitäis mikään suuri henkinen uhka teille mäkkiläisille olla? :)

Ja ethän sä nyt edes voi verrata mitään parin huntin läppäriä mäkkiin, ota vertailukohteeks samoilla prosessoreilla, näytönohjaimilla, muistikoolla ym. varusteltu kone, niin ollaan vähän uskottavimmissa perusteluissa! muutenhan se on sama kun vertaisit jotain 800 euron älypuhelinta vanhusten DORO-kännykkään, jolla en tiedä pystyykö edes tekstaamaan :D Ei ne oo ees tarkotettu samanlaisiin suorituksiin, joten tokihan apple sillon on automaattisesti parempi, mutta niin on hyvin moni pc:kin.

mä en taas vastaavasti oo koskaan nähnyt huonoa pc-läppäriä kun nyt ei ihan kaikkein halvimmista muoviversioista puhuta, samat osathan näissäkin monissa koneissa on kun ompuissa.. eikä niistä välttämättä sitä tonnia tosiaan tarvitse maksaa, kuten macbookeista :) toki se käyttöjärjestelmä on sit se, missä suurin ero on, ja siinä toki kukin saa tykätä mistä tahtoo, ja jos haluaa maksaa siitä tonnin enemmän kun vastaavasta pc:sta niin go for it, ei se multa oo pois :D

anonyymi: jep, oon kuullu kans sellasta tarinaa Applen "takuukäytännöistä" et morjens :D no, toki tollasia sattuu yhtiölle kuin yhtiölle, mutta mun "vastustus" johtuu enemmänkin tollasesta iUskonnon ja iElämäntyylin karttamisesta, kun tosiaan se omena siinä maksaa eikä oikeastaan mikään muu.. :)

Suvi: jee, hyvä etten oo yksin! olin jo ekan kommentin jälkeen varma et omenakansa tulee ja jyrää mut ihan täysin :D

anonyymi: se on yllättävän rankka hetki kun se poksahdus viimein tapahtuu!! :((

Mira: ton mä ymmärrän, että ostaa jonkun tietyn tuotteen laadun takia, mut sit taas en sitä, et kaiken pitää olla iTuotetta ja sit dissataan kaikkee muuta minkä kerkee ilman minkäänlaista kriittisyyttä sitä omaa rakasta iJuttuaan kohtaan :D

 
10. marraskuuta 2011 klo 10.07 , Blogger Johanna kirjoitti...

Ihan hyvin on toiminu HP:n koneetki kuvien muokkaamisessa ja muussakin tarpeellisessa :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 10.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Noo, mä ostin noin 3 vuotta sitten macbookin sen ulkonäön takia ja voi kuinka tyytyväinen voi olla :). Mun PC-läppäri oli 3 vuoden päästä jo vanhus ja aina oli jotain vikaa, ei voi macbookista samaa sanoa. Se käyttömukavuus vain on sellainen etten ikinä halua enää pc-tä. Ja mulla on myös joku 6-7 vuotta vanha I-pod, ei ole kertaakaan ongelmia ollut sen kanssa, ja muuten ne kuulokkeet, Miran kommenttiin liittyen, ne ovat parhaita ikinä!!! :D En pysty käyttämään muita kuulokkeita ja vihaan sellaisia korvien päälle laitettavia isoja luureja. Olen rikkonut monta kertaa macin kuulokkeita ja ostanud muitakin, mutten ole pystynyt käyttämään niitä enemmän kuin päivän – aina ollut pakko mennä ostamaan taas ne omenakuulokkeet kun ne ovat niiin hyviä :D.

 
10. marraskuuta 2011 klo 10.31 , Anonymous nera kirjoitti...

Mulla kanssa HP kone käytössä 4,5 vuotta, ja ihan hyvin toimii vielläkin:)

 
10. marraskuuta 2011 klo 10.58 , Blogger Katri kirjoitti...

Mä ostin kanssa loppukesästä uuden läppärin ja pohdin pitkään Applen ja Samsungin välillä - ratkaisun sain tehtyä kun 1) nörttiveli käski ottaa PC:n koska Applen korjaaminen maksaa sitten aikanaan paljon enemmän kuin tän 2) serkku, joka on töissä Applella, sanoi että ÄLÄ OTA APPLEA :D Työpaikkauskollisuutta konsanaan, haha. Tän serkun kautta oisin saanu family&friends-alen -30% mutta mielummin sitten nappasin sen PC:n jotka oli vierekkäin laitettuna oikeesti melkein ihan samaa kamaa :) Tosi tyytyväinen oon ollu tähän mun muruseen!

 
10. marraskuuta 2011 klo 11.28 , Anonymous noora kirjoitti...

Et todellakaan ole ainoa! Mä en myöskään pysty ymmärtämään omena-intoilijoita. :D Ainut Applen tuote jonka omistan, on iPod. Onhan se kiva ja näppärä, mutta ei se mikään ihmeellinen superlaite ole. Olen ilmeisesti immuuni omenan koukuttavalle vaikutukselle. :D Niin ja Applen tuotteissa todellakin maksaa se hiton omena, ihmeellistä ylihinnoittelua mun mielestä.

 
10. marraskuuta 2011 klo 11.47 , Anonymous Neely kirjoitti...

Pakko munkin kompata sen verran, että meillä ei ole yhtään omenaa, jo ihan hintansakin puolesta, enkä todellakaan ymmärrä sitä omppumaniaa muutenkaan. Jos nyt verrataan kunnon PC-koneisiin tai -läppäreihin, niin ei niissä nyt niin ylivertaiset sydeemit ole kuitenkaan!

 
10. marraskuuta 2011 klo 11.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkälaisen Samsungin ostit? Mulla on nimittäin tämä nykyinen Samsung hajoilemassa (reppanarakas NC20<3) ja oon ettiny uutta konetta, niin ihan siks kiinnostaa :>

 
10. marraskuuta 2011 klo 11.59 , Blogger jenni kirjoitti...

En kanssa koskaan ole innostunut noista Maceistä, vaikka niitä koulussa joutuukin käyttämään editoimiseen sun muuhun! Onhan ne toki hyviä, mutta voi kyllä nekin pettävät ja jos et ole muistanut tallentaa niin tottakai juuri silloin ohjelma kaatuu ja heihei useiden tuntien duunit. :) Itse omistin Applen iPodin, jonka myin saatuani iPhonen. Tykkäsin kyllä ipodista ihan hulluna ja se oli hyvä, mutta ei kuitenkaan mikään ihan lyömätön laite. Iphone on paras puhelin mitä olen omistanut, mutta niissäkin on vikoja, kuten lehdistä on saattanut lukea ja muualta kuulla. Joten kyllä PC mun ääneni tässä kamppailussa saa, omistan tälläkin hetkellä mitä parhaimman läppärin enkä kyllä sitä vaihtaisi mihinkään muuhun. :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 12.16 , Blogger llaura kirjoitti...

Johanna: no aivan varmasti :) !

anonyymi: joo emmkään kiellä ettenkö varmasti tykkäis macbookista jos moisen hankkisin, onhan se jo niin kivannäkönenkin että mielelläni moista mukana kantelis, mutta ainakin tällä hetkellä budjetti ei anna ihan periks ostaa läppäriä vaan siks et se on kaunis, puolet halvemmalla kun sain oikein hyvän yksilön myös ilman että piti imagosta maksaa juuri mitään.. :)

nera: hih, pyörii mun 6 vuotta vanha HP:kin vielä, mutta hyyyyyyvin hitaasti tosin :D viettelee eläkepäiviään iskällä mökkikoneena tällä hetkellä :D

Katri: mä oon kans rakastanut syvästi edellistä samsungiani ja tämä uus on vallottanu kans nopeesti mut!

noora: joo jotkut on selkeästi valmiita maksamaan omenalogosta, mulle riittää ainakin että tuote toimii eikä tarvii ilmasta maksaa :)

Neely: joo nois vertailuis ois kyllä ihan kohtuullista aina muistaa samantasosiin PC-läppäreihin, koska kyllähän kaikki nyt tietää ettei sillä ihan muutamalla sadalla nyt samaa toimintaa edes haetakaan kun tonnin koneilla! ja ei oo mullakaan nyt mitään valittamista ollu jo tän toisen Samsungin kanssa :)

Elina: voi mun vanha rakkauskone oli kans tuo NC20! toivon niin että sen sais ees jotenkin formatoitua ja sen verran seivattua, että sitä vois käyttää vaikka luennoilla vielä mukana :) muuhun tuo ei oikein jaksa enää kyetä :D nyt ostin ihan tällasen 15,6" koneen, 300E5A tais malli olla? Tykkään kovin, etenkin kun on huomattavasti edellistä kaveria tehokkaampi yksilö :D

jenni: mua ihmetyttää erityisesti omppulaisissa yleensä ehkä just se, että niiden vikoja ei voida myöntää millään, mutta kaikesta muusta löydetään kyl vaik mitä ihmeellisiä häiritseviä tekiöitä :D eli pisteet jenni sulle, jee :D ja kyllä mäkin uskon et tykkäisin vaikka kaikista iTuotteista jos moiset omistaisin, mutta ehkä kyse onkin siit et vähempikin riittää, etenkin kun se vähempikin on yhtä hyvä, ilman supertrendikkyyttä vaan :D

 
10. marraskuuta 2011 klo 12.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hahaha, nää mäkkifanittajat kyllä tiputtaa mut aina tuolilta näiden perustelujensa kanssa :DD!
Ja nimenomaan ne "fanittajat" jotka ihan kirkkain silmin väittää että applen tietokoneet onparempia tietokoneita, eikä oikeasti edes tiedä mitä siellä koneessa on sisällä. Kuinkahan moni näistä "etsä nyt separi tajua et mäkki on vitusti parempi kuvankäsittelyyn ku toi sun paskapeesee!!11!" -lapsukaisista on ihan oikeasti joskus omistanu tai edes käyttänyt jotain 1500€:n pc:tä? Hyväksyn sitten kujoku tulee avaamaan mäkkien ylivoimaisuutta vähän enemmänkin ku vaan lauseella, "ne on parempia kaikessa"...

En mäkään halua macia haukkua, koska en rehellisesti sanoen ole käyttänyt niitä tarpeeks että voisin objektiivisesti arvioida niitä muuta kuin hinnan ja ulkonäön perusteella... Pistää vaan aina naurattamaan ihan todenteolla, ku niitä macbookeja verrataan yleensä just johonkin 400€:n marketti-acereihin, ja sit hehkutetaan et mäkit on parempia... NO SHIT SHERLOCK!!!

 
10. marraskuuta 2011 klo 12.42 , Anonymous tiuku kirjoitti...

voi että, mä oon aina pitäny sua jotenki tosi symppiksenä ja järkevänä tyttönä (enkä siis väitä ettetkö sitä olis!), mutta nyt vedit kyllä itteäs vähän lokaan tällä paasauksella. ymmärrän, ettet haluu pistää rahojas mäkkiin eikä tietenkään tarviikaan. mutta sähän teet ittestäs ihan samanlaisen tuomitsijan ku ne apple-hifistelijät, ihan vaan sillä erotuksella, että niiden mielestä sä et oo cool, sun mielestä ne ei oo cool. anna kaikkien kukkien kukkia, älä vedä alas niitä, jotka innostuu jostain vaikkei niillä kaikkeen kunnon perusteluja oliskaan!
ja mä takaan, että yhtä tehokas pc ei oo ihan tonnia halvempi ku mäkki. (ku se macbookhan maksaa sen tuhat euroa, anteeks pilkunviilaus. :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 12.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei niin, se on yli tonnin kalliimpi ;)

MacBook Pro:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/41897/cxqsm/Apple-MacBook-Pro-15-Core-i7-2-2-GHz-alumiini-unibody

Acer Aspire 5950G:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44020/ddgxv/Acer-Aspire-5950G-15-6-Intel-Core-i7-2630QM-8-GB-750-GB-HD

 
10. marraskuuta 2011 klo 12.59 , Blogger Sister September kirjoitti...

Miulla on itelläni macci ihan vaan työkoneena. Olen siis media-assistentti ja teen työkseni valokuvausta, julisteita jne, joihin tarvittavat ohjelmat toimivat paremmin macilla. Muuten miulla on sitten ihan perusläppäri käytössä, enkä itsekään ymmärrä mac-hehkutusta. Siinä myy vaan imago ja sitten nämä työtarpeet joista jo mainitsin.
Se vielä, että miulla tää mac maksoi 1700e uutena ja tässä on vähemmän muistia ja toimii huonommin kun tuo miun 900e itsekoottu läppäri :D

 
10. marraskuuta 2011 klo 13.43 , Blogger llaura kirjoitti...

anonyymi: haha, aamen :D

tiuku: haha, ihana toi sun "oon aina pitäny sua.."-kortti, mua niin harmittaa kun unohdin sen mun anonyymisäännöstöstäni :D ja ihana myös tää ikuinen paradoksi: tulet kommentillasi "tuomitsemaan" minut, kun olen mielestäsi tuominnut muita, koska he ovat tuominneet taas mielestäni muita?! :D

mutta siis ihan oon kyllä mielestäni sitä paatosta yrittänyt välttää, ainoa mistä sitä tästä nyt erityisesti löytyy, on ehkä toi anonyymi, joka kommentoi yläpuolellasi, enkä sekään valitettavasti tosiaan ole minä :) en oo missään nimessä sanonu, että apple-hypettäjät ei ois mielestäni cool, se merkkiuskollisuus ja sen kritiikitön puolustaminen on vaan niin huvittavaa, että pakkohan sitä nyt vähän on sohia kepillä, aihe kun tuntuu herättävän kovinkin suuria tunteita ihmisissä, mikä on sisäänsä hassua, et nyt puhutaan kuitenkin ihan vaan tietokoneista :D kuten tuolla yllä kommentissanikin sanoin, uskon kyllä että itsekin pitäisin maceista kovin jos moista alkaisin kunnolla käyttämään, mutta mä en oo vaan valmis maksamaan pelkästä logosta, ja kuten sanoin, niin ne on ketkä on ja sillä siisti, ei se tosiaan oo multa millään tavalla pois :)

anna ihmeessä myös siis minun kukkia vaan, niin saatat huomata, että ihan hyvässä hengessä täällä asiasta pääosin on keskusteltu, ilman sitä suurta paatosta ja toistensa mustamaalaamista :) c'mon, tässä puhutaan kuitenkin vaan tietokoneista ja puhelimesta, ei maahanmuuttopolitiikasta ja veronkiristyksistä :D

anonyymi: pilkunviilaus on myös mun lempiharrastus, mutta ihana kun jatkatte sitä mun puolesta :D ♥

Sister September: niin no juurikin tuota ehkä itekin tällä hain, että hyvä tuote on tiettyyn tarpeisiin aivan varmasti, mutta se ylihypetys, mistä se tulee :D?

Mutta jotkut apple-fanit tuntuvat ehkä ottavan tän aiheen vähän turhankin henkilökohtaisesti?! :D saahan kukin tykätä mistä tahansa, mutta on vaan niin hassua miten omppujengin paatosta pitäisi jaksaa kuunnella maan ääriin, ja kun itse uskaltaa vähän kritisoida pelkästä omenalogosta maksamista, niin apua, johan alkaa kommenttia sataa ties mistä suunnasta :D

 
10. marraskuuta 2011 klo 13.55 , Blogger Riikka kirjoitti...

Mulla ei ole ikinä ollut mitään hinkua ostaa maccia. En vaan tajua niiden viehätystä. Samalla tavalla tavallisella puolet halvemmalla PC:lläkin pystyy dataa ja kirjottaa koulujuttuja :D

Sama kännyköiden kanssa, monella taitaa olla iPhone ihan vaan siksi että se on "trendikäs". Vaikka nykyään se on jo aika vanhentunut juttu, eihän ne ole edes puhelimen ulkonäköä tai käyttistä pahemmin päivitelleet moneen vuoteen. Nokia kunniaan!

Mä suosittelen kaikkia perehtymään ennemmin koneen (tai kännykän) ominaisuuksiin, eikä vaan merkin/hinnan perusteella tee ostopäätöstä..

 
10. marraskuuta 2011 klo 13.57 , Blogger Riikka kirjoitti...

Niin ja sitä vielä piti sanoa, että apple-fanit kyllä kamalan herkästi hyökkää jos sanoo vahingossakin pahan sanan merkin laitteista! Ei se niin vakavaa ole ;)

 
10. marraskuuta 2011 klo 15.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiva asu taas ja ihana hattu =)
nasu86

 
10. marraskuuta 2011 klo 16.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Maceistä sen verran, että poikaystäväni on omppu-intoilija, PC:stä vaihtanut ja kehuu niitä maasta taivaaseen. Mulla on aina ollut ja on edelleen PC, mutta kyllä se ketuttaa, kun oma PC:ni poksahti noin kolmessa vuodessa (se oli vanhempieni ostama ja maksoi noin 1400 e, HP) ja poikakaveri vaan edelleen käyttää sitä samaa maccia ilman ongelmia. Olisin itsekin ostanut siksi macin tilalle, mutta kun rahaa piti lainata jo pelkän PC:nki ostoon, niin ei ollut mitään mahdollisuuttakaan laittaa omppuun rahaa. :D Mutta kun itsellä alkaa jokin kaunis päivä olla raha-asiat kunnossa ja tämä kone (joka jo nyt antaa error-viestejä toisinaan vaikka ostin elokuussa ja pistin sen 800 euroa rahaa wtf?!) poksahtanut sekin, niin siirryn myös macin käyttäjäksi. Jos sekin sitten pettää, niin sitä itketään sitten ja harkitaan uudelleen asiat, mutta tällä hetkellä mun luotto PC:n on sen verran mennyt, että seuraavaksi kokeillaan uutta. :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 16.30 , Blogger Lilja kirjoitti...

Täällä vielä yksi anti-omppuilija :-D Mulle on aivan se ja sama, minkä merkkistä konetta kukin tahtoo käyttää, eihän se multa (tai mun rahoistani) ole mitenkään pois. Ongelmia tulee siinä vaiheessa, kun pitäisi vaikka käyttää jonkun tutun iki-ihanaa macia. Finder on ihan järkyttävä (miksei siinä vain voi olla samnlaista tiedostopolkusysteemiä kuin Windowsillakin?), tiedostoja on mahdotonta löytää ja jösses :-D Lisäksi voin hyvin kuvitella, että mikäli työelämässä tarvitsee Exceliä tms, on vastaavien ohjelmien löytäminen macille yhtä tuskaa. Hinta-laatu-suhteesta ei tarvitse ehkä edes puhua.

iPodin tosin omistan, kun se joskus ennen iPhonea oli 'se juttu', mutta eiköhän moni muukin mp3-soitin toimisi ihan yhtä hyvin :-)

Niin ja joo, ihana asu! :-D

 
10. marraskuuta 2011 klo 16.31 , Blogger jennie kirjoitti...

Aamen :) minäkään en ole vielä tajunnu tota omppu-uskontoa :). Onhan applen läppärit toki mielestäni kauneimpia mitä kaupoissa on tarjolla, mutta jos huomattavasti halvemmalla saa yhtä hyvän pc:n, niin mielummin säästän ison summan rahaa ja tingin läppärin ulkonäöstä.

 
10. marraskuuta 2011 klo 16.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aaah ihanaa huomata että näitä applehypetyksen kummaksujia on muitakin!
Mulla oli iPod joskus, söpöhän se oli, mutta tilttaili niin pirusti, että sen omistaminen oli täyttä tuskaa. Sen jälkeen ei oo noi iJutut oikee napanneet.
Imagojuttujahan noi iPhonetkin lähinnä on, nimittäin mitä oon kuullu niin kestävyys ja ongelmattomuus ei ainakaan niissä päihitä normikapuloita.
Itse en koe tarvitsevani maciä millään tavalla, mun PC:ni on helppokäyttöinen, nopea, ei kiukuttele ja pyörittää kaikkia tarvitsemiani ohjelmia mainiosti mukaanlukien kuvankäsittely. Ei mitään valittamista :)
Tuli muuten mieleen, että SATC:n Carriehan kirjoitteli macilla.. onkohan sekin osaltaan vaikuttanut macinnostukseen muijilla? :D

 
10. marraskuuta 2011 klo 18.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sä oot tosi pitkä :) Saako kysyä paljon painat kun oot noin laihakin? :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 19.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse en kannata MACeja ollenkaan. Omistan kaksi konetta, MACin ja ihan HP:n peruskannettavan (no ookoo, miniläppäri vielä, mutta sitä en ole käyttänyt..) ja täytyy sanoa, että peruskannettavia kannatan. Oon kyllä kasaillut tähän aika paljon lisäkamoja esim. äänikorttia ja PC-muistia löytyy. MAC kyllä ajaa ohjelmat paremmin, esim. kuvankäsittely onnistuu luontevammin sillä värien takia, mutta se ei ole niin suuri ero, että kannattaisin niinkin paljon enemmän maksavaa konetta. :D Ja sitä paitsi kysyin asiasta nörttiveljeltäni, joka siis ihan oikeasti tietää tietokoneesta valitettavan paljon ja tämä totesi, ettei kannata ostaa sitä. Omani sain rippilahjaksi. En ymmärrä koko MAC-hullutusta.. :D

 
10. marraskuuta 2011 klo 20.20 , Blogger karoliina kirjoitti...

Tosi ihana asu :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 20.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen tuo ensimmäinen ano ja itse asiassa toinen koneeni on itse rakennettu "PC" eli windows käyttiksen omaava super kone. Eli olen kyllä kokeillut "kunnon" PC:tä.... Isäpuoleni myös ohjelmoi tietokoneita ja olen näitä tonnin "PC"-läppäreitä myös kokeillut. Ja edelleen, kuten sanoin, ovat nekin ihan hyviä.

Ja tosiaan MAC:han on tuossa se käyttis ja siitä juuri lähinnä puhuin. Siitä käyttiksestä. Eihän rungoissa ole enää hyvissä laitteissa niin eroja. MAC käyttis on mielestäni toimivampi kuin Windows. Siihen ei mm. tehdä miltei ollenkaan viruksia. Lisäksi se tosiaan on parempi kuvankäsittelijöille. MAC on myös minusta sellainen nopeampi käyttää, paljon kaikki pikatoimintoja, jotka nyt vasta ovat alkaneet tulemaan tähän uusimpaan Windowsiin..

Itse en todellakaan ole mikään appelhifisteliä. Ipodiin en edes koskisi... Minusta minä voin yhtä hyvin kuin sinäkin sanoa, että minusta jokin asia A on parempi kuin B....

Sinun perustelusikaan ei näissä kommenteissa nyt ihan ole mitään sitä tasoa, että olisit tietokoneita opiskellut, joten minusta on asiatonta, että hyökkäät tällä tavalla ihmisiä vastaan, jotka tulivat nyt yksinkertaisesti vain kertomaan oman mielipiteensä MAC.eista :)

Ja voi kyllä, minä todellakin tiedostan MAC:in ongelmat, niin kuin kaiken teknologian näin yleensäkin. Mm. Ei ole kaikki samoja ohjelmia kuin Windowsissa, MTV3 Katsomo ei toimi, se kuolemansateenkaaripallura on todella rasittava, Windowsin ohjelmat takkuaa siinä enemmän kuin Windowsissa jne...

Ja meidän yhdessä kannettavassa, joka on vuoden vanha kuuluu se windows errorääni joka päivä....

 
10. marraskuuta 2011 klo 21.52 , Blogger Maija kirjoitti...

Ite tykkään Macista just sen takii et itellä on tää MacBook Pro ollu jo päälle vuoden ja on täsmälleen samassa kunnossa ku ostettaessakin :) Se hurina ja kuumentuminen on PC:issä just se mitä en ikinä kestäny ja täs Macissä ei niit onneks oo :) Ihan paras! Mikäs siinä kuitenki jos haluu siinä tutussa turvallisessa PC:sä pysyä :) En ite ainakaan ala muiden vaintoja arvostella, vaikka Riikka tossa sanoki että apple-fanit voi olla hyökkääviä toisia kohtaan.. Itellä on iPod, MacBook Pro ja iPhone ja kaikkia rakastan, yhtäkään en oo ostanu trendikkyyden vuoksi, enkä kuitenkaan hyökkää jos joku muu ei tykkää :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 22.03 , Blogger llaura kirjoitti...

Riikka: joo ei pitäis vakavaa olla, mutta toisaalta mistäs muusta sitä vois oikeasti väitellä kuin mielipideasioista :D

nasu86: kiitos!

anonyymi: huoltoon se kone jos tässä vaiheessa heittää jo erroria :) takuuseen tollaset menee noin uusissa koneissa.

Lilja: kiitos! ja joo mä olin kans maccien kans aluks ihan kujalla, oon välillä vieläkin, mut kai senkin käyttiksen oppis kun vaan jaksais perehtyä :) tosin mä nyt oon niin muutosvastarintanen, et mun teki jo vaikeeta siirtyä windows XP:sta windows seiskaan, ahahha :D

jennie: kauniita ne kyllä on, sitä ei käy kieltäminen. mulla meinas tulla jo suru ja tuska löytää uutta konetta vanhan tilalle kun kaikki (paitsi macbook) oli rumimpia ikinä, mutta jostain sitä on tingittävä :D

anonyymi: haha, niinpä kirjottelikin :) ja Aidan sekotti sen kokonaan jossain vaiheessa?! :D mutta joo, jos haluaa maksaa merkistä niin sopiihan se, maksaahan siitä monessa muussakin asiassa monikin, mutta itse pärjään ihan hyvin ilman kalliita logojakin :)

anonyymi: hmm, jaa-a, en omista vaakaa, mut veikkaan jotain 57-58 kg? :)

Marie: eli en oo siis ainoa, huippua :D ehdin jo vähän epäillä!

karoliina: voi kiitos!

anonyymi: OMG, vie huoltoon se jo ja äkkiä :O

Maija: hyökkää ja hyökkää, saahan sitä kukin erineviä mielipiteitä esittää :) kiihkoilu on sit jo asia erikseen, mutta sitä nyt varmaan esiintyy ihan yhtä paljon niin kannattajien kuin vastustajienkin leirissä!

 
10. marraskuuta 2011 klo 22.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

JES kerrankin joku samaa mieltä. Mulla on iPhone ja iPod touch ja rakastuin niin tähän omppuun että halusin ittelleni myös macin yllättäen. Olen erittäin kiitollinen etten ikinä hankkinu. Mulla on ollu jo mooonta vuotta hp:n 800e kone ja voi että kultani toimii täydellisesti <3 akku ei ole niin hyvä kuin macissa mutta mun tarpeisiini riittää. Ja kuumumisesta sen verran ku joku siitä puhu ni veljeni macci kuumuu kyllä todella kuumaks mutta kaverini pc ei kuumu yhtään eikä pidä yhtään mitään ääntä :) iPhoneani rakastan mutta hyviä (parempia) löytyy myös halvemmalla ku mac :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 22.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

apua, en tiedä miten ilmaisisin mun mielipiteen ettei sitä ymmärretä väärin! :-D mutta tosiaan en ymmärrä myöskään tota apple-hypetystä! tosin voin kyllä myöntää et omistan iPodin, mutta jos kyseisen merkin koneet on samaa luokkaa kun toi mun soitin, niin en kyllä hankkis. mun iPod tekee ainakin ihan mitä tykkää :-)
ja asiasta toiseen, oon käyttäny samaa rakasta läppäriäni yli 3 vuotta, jossa siis on windows, enkä tiedä mikä toi error-ääni on mistä puhutte. että kyllä nää perus-pc:tkin pelittää! ;-)

 
11. marraskuuta 2011 klo 0.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heh, tuntuu herättävän mielipiteitä (ja tunteita) tämä aihe. itse suorastaan vihaan kaikenlaista imago-brändihifistelyä ja elektroniikkaa ylipäänsä. ilman kännykkää ja läppäriä ei vaan oikein enää tuu toimeen (no, ehkä jossain skuugessa).
omistan halvimman mahdollisen mp3-soittimen, jossa on kuitenkin ladattava akku, tarpeeksi tilaa ja pieni koko (hinta-laatusuhde). kännykkäni on 2vuotta vanha ja ostettaessa ainoat kriteerit olivat halpa hinta ja kestävyys. läppärini on hyvä, halvahko ja toimiva pc, joka on ollut jo 5v päivittäisessä käytössä.
oon aina vihannut applea ja mac-tyypit on saanu karvat pystyyn. "jengi maksaa vaan brändin kautta saadusta imagosta, pönkittää egoaan!"
MUTTA sitten tapahtui jotain. sain poikaystävältä "ylimääräiseksi" jäänen mac bookin lainaksi käyttöön. alkuun se tuntu vaikealta, suorastaan vihasin sitä enkä käyttänyt, kun erinäisillä reissuilla kestävän akun takia. aika kului ja yksi kaunis päivä huomasin jääneeni totaaliseen koukkuun! oon täysin ominut tän itselleni (eiköhän poikaystävälle riitä toi mac book pro heh). paluuta ei ole. tä on kevyt, kätevä, NOPEA, helppokäyttöinen, superakkuinen, täysin paras, kunhan vain tottuu. huh. tähän varmaan moni vois sanoa, että no kerran ilmaseksi sait. niinpä, ja olen helvetin iloinen siitä.

ps. en ole edelleenkään kuuna päivänäkään ostamassa iPhonea tai iPadia. ainiin, ja ymmärrän "mac-vihasi". :)

 
11. marraskuuta 2011 klo 23.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse tykkään maceista koska ne on paljon varmempia käytössä (ei hajoile samalla tavalla) ja voi huoletta vedellä ilman virusohjelmia (maceihin ei nörtit jaksa tehdä viruksia). mulla on ollut nykyinen macbook nyt 3,5 vuotta eikä kone oo ikinä tiltannut, huutanut erroria tai mitään muutakaan, minkä takia näistä tykkään. sitten koulu- ja työkoneina mulla on pc:n kannettavat (toinen 800e HP ja toinen joku 600-700e acer) ja pinna niiden kanssa vaan kiristyy :D lähinnä niiden jumien takia. mutta en siltikään ole mikään apple-ihminen, iphonea en hankkisi ikinä ja ipodinkin voisin vaihtaa pois jos mp3-laitteista löytyisi joku yhtä käyttäjäystävällinen.

ja nörtithän suosittelee aina pc:itä, kun ne nyt vaan on tehokkaampia puolet pienemmällä rahalla, ja niihin on monipuolisemmin ohjelmia. kuvankäsittelyssä, kestävyydessä, varmuudessa ja huolettomuudessa mac vie kyllä voiton :) (ja hiljaisuudessa, pc:n pöytäkoneet huutaa kun syötävät macin pöytäkoneiden ollessa lähes äänettömiä). mutta turhaahan tämmöiset väittelyt jonkin paremmuudesta on, kun molemmissa puolensa :D

 
13. marraskuuta 2011 klo 14.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

haluaisin tietää että onko tossa muka oikeasti jotain perää että macit kestää pidempään/on varmempia käytössä, tuntuu että monet perustelee sitä vaan omien kokemuksien perusteella. eihän se nyt oo mahollista, että kaikki koneet toimis ihan 100% aina. on mullakin ollut pc toiminnassa jo 5 vuotta, eikä paljon tilttailua tai muutakaan oo näkynyt. kun ostaa laatua, ei merkillä paljon ole väliä. kyllä mä olen kuullut niin macien kuin pc-koneidenkin tilttailusta yms.

muutenkin mun mielestä on outoa vertailla mac-koneita kaikkiin muihin pc-koneisiin, koska nehän on täysin erilaisia riippuen merkistä!

en ite koskaan ole tajunnut merkkihypetystä yleensäkään. mulla on ipod jota rakastan lähestulkoon yli kaiken, iphoneja taas vihaan mutta lähinnä koska vihaan oikeastaan kaikkia kosketusnäyttöjä, en ymmärrä miks kaikki tykkää niistä niin paljon :D ja macia en kyllä luultavasti tule koskaan ostamaan koska se ei yksinkertaisesti mun mielestä tarjoa mitään ylimäärästä ominaisuutta pc:n verrattuna, josta maksaisin niin paljon ylimääräistä. sama koskee esimerkiksi canon/nikon (ja muut kamerat) iänikuista vertailua, mä valitsin kamerani tasan tarkkaan sen perusteella mikä kamera sopi parhaiten käteen, merkistä viis!

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu