Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Uusimmat kirjalempparit

tiistai 8. marraskuuta 2011

Uusimmat kirjalempparit

Lupasinpa teille sitä kirjapostausta, joten tässä olisi! Aikaisemmat suurlempparini löytyvät täältä, ja siellä onkin kommenttiboksissa aika huima kasa loistavia kirjasuositteluja vielä lisää moisia kaipaaville :) Inhoan itse liian paljastavia kirja-analyyseja, takakansitekstitkin jopa paljastavat juonta joskus ihan liikaa, joten kerron lähinnä kirjojen herättämistä fiiliksistä kuin niiden tarinoista - googlettelemalla löydätte sitten varmasti syvällisempi analyyseja noista, jos sellaisia joku kaipaa! Mutta tässä nämä minun elo-lokakuu välillä lukemani kirjat esiteltyinä lukemisjärjestyksenä!



Alan Drew : Vesipuutarhat
Tämän kirjan nappasin kannen perusteella kirjastotyöntekijöiden suosituksia esittelevästä hyllystä, ja takakannen teksti sai minut viimeistään tuon nappaamaan kotiin asti. Kirja kertoo tarinan siis kurditytöstä ja amerikkalaisesta pojasta 1990-luvun lopun Turkissa. Vaikka ei tämä kirja jostain syystä ihan omaan Top 5 -kirjalistaani pääse, niin ehdottomasti lukemisen arvoinen teos, herättää ajatuksia ja avaa ehkä entistä enemmän silmiä uskontokultturien välisille eroille. Kirjailija on osannut luoda tuohon teokseen niin huimia ja todentuntuisia kuvauksia, että niihin pääsee palaamaan uudelleen ja uudelleen lukukokemuksen jälkeenkin. Mieleenpainuva tarina, ehdottomasti!

Kamila Shamsie : Poltetut varjot
Kirja lähtee liikkelle vuoden 1945 Nagasakista Japanista, ja kulkee aina Intian ja Pakistanin kautta New Yorkin kertoen yhden sukupolven tarinan nuoren nagasakilaisnaisen elämästä ja häntä ympäröivistä ihmisistä. Koskettava tarina, rakastan yli kaiken tällaisia yhden henkilön lähes koko ihmiselämän pituisia kertomuksia, joissa on mukana suuret elämänvaiheet ja muutokset. Luin tämän kirjan aika nopealla syötöllä tuon edellisen perään, ja aloitin tämänkin jälkeen heti uuden, joten tuon teoksen sellainen syvällisempi jälkipohdinta jäi varsin vähälle, mutta nyt pari kuukautta tuon lukemisen jälkeen kirjan maailma palaa kyllä kaikkine käännekohtineen kokonaan mieleen, ja sen tarina oli kaiken kaikkiaan myöskin niin upeasti kirjoitettu, että niihn tunnelmiin ja hetkiin pääsee helposti takaisin. Ehdottoman lukemisenarvoinen tarina, vaikka muistankin ehkä joissain lukuväleissä ajatelleeni, että saisi olla hieman nopeatempoisempi kirja. Tuo ajatus tosin katosi kirjan lopun jälkeen kokonaan.

Joyce Carol Oates : Haudankaivajan tytär
Kirjan takakannessa sanotaan jotain tyyliin "Tarina, jonka tulet muistamaan aina", ja se antoi aika suuret ennakko-odotukset tälle tarinalle. Kirja oli hyvä, mutta näistä neljästä selkeästi se viimeinen, jota suosittelisin. Kuitenkin kirjassa oli juuri ne tekijät, joita tämänkaltaisissa teoksissa rakastan - koko elämän mittainen tarina, syvää pohjustusta tapahtuneille, jouhevaa etenemistä ja monta sataa sivua! Välillä tuntui, ettei tarina etene mihinkään, ja alussa oli jopa hetkiä kun harkitsin sen lukemisen lopettamista, mutta onneksi en kuitenkaan lopettanut koska kokonaisuutena kirja oli varsin loistava. Se on muuten jännä, että joskus kirjasta ei lukiessa pidä niin paljon kuin lukemisen jälkeen - tai toisin päin: kirja on loistava ja sujuva luettaessa, mutta väsähtää jotenkin loppua kohti. Tämä on kuitenkin elämäntarina tytöstä, jonka perhe on maailmansotien välissä paennut Saksasta Yhdysvaltoihin. Se on tuon ajan tarina ennakkoluuloista, maahanmuutosta ja uudessa maailmassa pärjäämisestä - tai pärjäämättömyydestä.

Chimamanda Ngozi Adichie : Puolikas keltaista aurinkoa
Ja viimeisempänä, ja ehdottomasti näistä neljästä suurimpana lempparina on tämä äidiltäni lainaama yli 600-sivuinen teos 1960-luvun Nigeriasta. Tämä kirja kipusi ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkieni jokkoon, ja tulee varmasti pysymään siellä varsin vankasti. Vaikka kirja on pitkä, se oli kaikkein nopealukuisin näistä neljästä, eikä sitä olisi malttanut jättää hetkeksikään käsistään. Ja kun tarina loppui, toivoin, että se olisi ollut vielä pidempi, syventynyt vielä enemmän niihin asioihin, joista puhuttiin, koska olisin ihan kevyesti jaksanut tuota kertomusta lukea vielä toisetkin 600 sivua. Nigerian lähihistoria oli minulle entuudestaan täysin tuntematon, mutta tämän kirjan ansiosta olen kolunnut jo ainakin Wikipedian ja muutamat muut nettisivustot läpi eri nigerialaisista heimoista, Biafran valtiosta ja tuon ajan Afrikasta noin yleensä. Ihan mieletön kirja, ainoa miinus tosiaan ehkä siitä, että olisin halunnut lukea vieläkin enemmän tuota.. :)

Löytyikö yhteisiä suosikkeja? Tai täysin uusia teoksia? Olenkin jo käynyt seuraavat neljä kirjaa kirjastosta hakemassa, joista Khadran Attentaatin luinkin jo, mutta jos teille tulee vielä jotain uusia kirjasuosituksia mieleen, niin laittakaa ehdottomasti moisia tulemaan! On vain hyvä, että kirjalistani lukemista odottavista teoksista on lähes loputon :) !

Tunnisteet:

23 kommenttia:

8. marraskuuta 2011 klo 12.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

häivähdys purppuraa on ainakin yksi jota kauheasti on kehuttu joka paikassa...itselläkin vielä lukematta.
jos sitten joulun jälkeen saisi syvennyttyä kirjoihinkin. =)
nasu86

 
8. marraskuuta 2011 klo 12.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Noi vaikuttaa kaikki sellaisilta kirjoilta, että haluaisin itsekin ne lukea joskus. :) Puolikas keltaista aurinkoa -kirjan olin aikeissa ostaa Sellon Suomalaisesta kirjakaupasta, mutta sitä ei ollut siellä. Harmi etten muistanut käydä katsomassa myös Kirjatorilta.
Kun ko. kirjaa ei löytynyt, niin ostin monien kehumat kirjat K. Hosseini - Leijapoika sekä K. Ishiguro - Ole luonani aina. :)

-smes

 
8. marraskuuta 2011 klo 12.36 , Blogger Senja kirjoitti...

nää sun kirjapostaukset on parhaita ja erottaa sut niin monista muista blogeista! :)

 
8. marraskuuta 2011 klo 13.33 , Blogger minni kirjoitti...

kirjapostaukset on yks paras osa sun blogissas! :-) kaikki vaikuttaa lukemisen arvoisilta,ehdottomasti

 
8. marraskuuta 2011 klo 13.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jee huippua, kirjapostaus! sain siitä edellisestä postauksesta hyviä vinkkejä ja olen jo lukenut muutaman niistä. nääkin vaikuttaa tosi hyviltä, kiitti siis näistä vinkeistä!!:)

 
8. marraskuuta 2011 klo 14.07 , Blogger Hanna kirjoitti...

Mäkin olen odottanut tätä kirjapostausta innoissani, joten olipa kiva kuulla suosituksia :)

 
8. marraskuuta 2011 klo 15.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, laitetaan listalle odottamaan kunnes kerkeää hakea kirjastosta :) Itse olen viime aikoina lukenut Torey Haydeneitä, John Grishameita ja Stieg Larssonin Millenium-trilogiaa. Etenkin jälkimmäistä voin suositellä lämpimästi jos et ole vielä ehtinyt tutustua. Ja parhaimpia kirjasarjoja joita olen lukenut ovat olleet Gabaldonin Matkantekijä-kirjasarja ja Untinen-Auelin Maan lapset -sarja. Mahtavia tiiliskiviä :) - Eve

 
8. marraskuuta 2011 klo 15.08 , Anonymous Tupu kirjoitti...

No täytyypä munkin kompata, että kirjapostaukset tekee sun blogista mun lempparin! :) Nyt oli heti pakko kirjottaa tuo Vesipuutarhat kännykän kalenteriin ylös, että muistan ens kerralla kirjastosta ettiä sitä.

 
8. marraskuuta 2011 klo 16.05 , Blogger Noora S kirjoitti...

Hei kun kerta tykkäsit kovasti tuosta Puolikas keltaista aurinkoa, niin suosittelen ehdottomasti saman kirjailijan romaania Purppuranpunainen hibiskus! Ihan loistava! Nigeriasta kertoo tämäkin :)

 
8. marraskuuta 2011 klo 16.24 , Blogger Aino kirjoitti...

Luin ton Vesipuutarhat alkuvuodesta ja tykkäsin myöskin, hyvä kirja! Kiitos näistä suositteluista, tiedänpähän itsekin taas vähäksi aikaa mitä lukea ;)

 
8. marraskuuta 2011 klo 17.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Deborah Spungen - Nancy (And I Don't Want to Live This Life) (:

 
8. marraskuuta 2011 klo 17.38 , Blogger janni kirjoitti...

Sulla on aivan mahtava blogi ja oon seurannut tätä alusta asti! , ja mäkin oon sitä mieltä et nimenomaan nää kirjat erottaa sut muista! :)

Ja sit mun varsinainen asia:

Mä sain Yheltä Elisabethilta sellasen ihan kivan Haasteen jonka lopuksi sitten piti haastaa kolme bloggaria samaan haasteeseen.

Ja ttattattaa.. Mä sit haastoin vähänniinkun sut. :)
Täältä saatpi lisätietoa tuosta haasteesta:

http://elisabethinenkelit.blogspot.com/2011/11/talvitakin-metsastamista-ja-haaste.html

ja oma blogini löytyy osoitteesta:

http://diary--life.blogspot.com/

 
8. marraskuuta 2011 klo 19.18 , Blogger Katri kirjoitti...

Poltetut varjot on tosi hyvä! Itseäni tuossa Vesipuutarhassa jäi häiritsemään se loppu. Jotenkin vaan se ei sopinut siihen kuvaan, minkä päähenkilöistä sai.

En tiedä suositteliko joku jo (toiv minä itse en ainakaan, muuten olisi noloa toistaa), mutta Claudie Gallayn Tyrskyt on tosi loistava. Muutama eka sivu tosin meni itsellä hämmennyksen vallassa, mutta sen jälkeen se olikin tosi hyvä.

 
8. marraskuuta 2011 klo 19.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi lukemaan Liza Marklundin kirjan Uhatut ja sen jatko-osan Turvapaikka. Todella vaikuttavat on kirjat, yksiä parhaimmista mitä oon lukenut! :)

 
8. marraskuuta 2011 klo 22.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mikäköhän siinä on että eri afrikan kansoja pitää aina kutsua heimoiksi, kun se asettaa puhujan tavallaan ylempään asemaan "alkeellisiin heimoihin" nähden, mutta euroopassa näin ei tehdä. pistää aina jotenkin ton sanan käyttö silmään kun kansojahan nuokin tuossa kirjassa ovat..:)

 
8. marraskuuta 2011 klo 22.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse sain just eilen loppuun David Nichollsin One Day'n. (Taitaa olla suomennettu nimellä Sinä päivänä.) :) Oli aika kevyttä luettavaa, mutta tuntu kauheen todelliselta, ja kattoi 20 vuotta kahden ihmisen elämästä.
Itekin oon joskus alottanut ton Puolikas keltaista aurinkoa, ja se oli kyllä tosi kiinnostava! Harmi vaan et kirja on kotona ja koti toisessa maassa, mut ehkä seuraavan kerran kun pääsen kotona käymään niin nappaan sen mukaan. :)

 
8. marraskuuta 2011 klo 22.44 , Blogger llaura kirjoitti...

nasu86: pitääkin kirjottaa toi ylös, kiitos :)

smes: noi molemmat löytyykin kans mun "pitää lukea" listalta, ehkä vielä joskus siis!

senja: kiva että tykkäätte, näitä on kiva tehdä :)

minnni: jee, kiva!

anonyymi: kiva kuulla että oot tykänny! :)

Hanna: jee! :D

Eve: kiitos kirjasarjavinkeistä! :) Millenium-trilogian luin vuosi sitten keväällä, vähän ylihypetetty se mun mielestä oli, mutta ehdottoman koukuttavaa kamaa kuitenkin!

Tupu: ihana että tykkäätte näistä :)

norppi: pitää ehdottomasti lukea tuokin, kiitos vinkistä!

Aino: nonni, hyvä kuulla :D

anonyymi: tuota on suositeltu jo niin monta kertaa, et pitäis kyl tosiaan pikkuhiljaa varmaan oikeasti saada tuo jo luettua!

Janni: pitääpä käydä kurkkaamassa! :)

Katri: mun mielestä se loppu oli taasen juurikin hyvä, koska se ei missään nimessä ollut ennalta-arvattavissa :) mutta kiitos suosituksesta, kirjotan ehdottomasti ylös!

anonyymi: kiitos vinkistä :)

anonyymi: varmaan paljolti siksikin, että heimo ja kansa tarkoittaa suomen kielessä vähän eri asiaa näin arkikielessä käytettynä. toki voidaan alkaa saivartelemaan siitä, mikä nyt sit menee itsensä paremmaksi pitämiseksi jne, mutta kuitenkin kun yleisesti ottaen heimo tarkoittaa "yleensä muutaman sadan tai muutaman tuhannen ihmisen yhteisöä, jolla on löyhä yhteinen identiteetti, mutta ei poliittista hierarkiaa tai keskitettyä valtajärjestelmää" (sponsored by wikipedia<3) niin onhan se vähän eri asia kuin puhua kansasta, joka monesti arkikielessä, etenkin euroopassa, tarkoittaa tietyn maan kansaa ja sen kansalaista :)

anonyymi: kannattaa ehdottomasti se lukea ihan loppuun astikin :) ja kiitos tuosta vinkistäsi, kuulostaa siltä että itsekin siitä voisin innostua! :)

 
9. marraskuuta 2011 klo 20.40 , Blogger Sofia kirjoitti...

Itse luen melko paljon, minkä nyt koulutöiltä ehtii, mutta lomat kuluu kyllä hyvien kirjojen parissa. (Joskus koeviikon yöt...)

Voisinkin esitellä tässä omia suosikki kirjailijoitani!

Yksi ehdottomista suosikeistani on Chimamanda Ngozi Adichie. Rakastan hänen kirjojaan. Puolikas keltaista aurinkoa on loistava, samoin Purppuranpunainen hibiskus. Hänen uusin kirjansa Huominen on liian kaukana, vaikuttaa hyvältä ja se on tällä hetkellä keskeneräisenä yöpöydälläni. Jos pidit Puolikas keltaista aurinkoa -kirjasta, pidät varmasti noista muistakin, liittyvät samaan aihepiiriin ja ovat saman tyylisiä. Kirjailijalta on myös ilmestynyt novellikokoelma, siitä tosin en tiedä että minkälainen on!

Toinen ikisuosikkini: Torey Hayden! Hänen kirjat on jotain niin upeeta. Voin kertoa tarkemmin jos jotain kiinnostaa!

Kolmas suosikkini: Paolo Coelho. Se vaan on niin täydellinen.

Neljäs suosikki: Khaled Hosseini. Leijapoika on loistava, samoin Tuhat loistavaa aurinkoa.

Mikäli pidät Lähi-itään sijoittuvista kirjoista, suosittelen lukemaan Jean P. Sassonin kirjan Prinsessa: elämä hunnun takana Al-Saudin palatsissa, sekä sen jatko-osat Prinsessan tyttäret ja Prinsessa Sultana:Saudihovin kapinallinen. Tämä on trilogia ja käsittääkseni perustuu tositapahtumiiin, nimet tosin muutettu. Kertoo mm. naisten asemasta Saudi-Arabiassa ja on osittain melko rankkaa luettavaa, mutta suosittelen ehdottomasti!

Kaikki edellä mainitsemien kirjailijoiden kirjat on melko rankkaa luettavaa, joten vastapainoksi suosittelisin Anna-Leena Härkösen kirjallisuutta!

Laittelen vielä myöhemmin lisää kirjailijoita, jos putkahtaa mieleen!

 
10. marraskuuta 2011 klo 11.34 , Anonymous Helsingin parasta brunssia etsimässä kirjoitti...

Adichie pitäisi kyllä lukea. Otavan kustannustoimittaja sitä jo mulle viime vuonna hehkutti, mutta kirja oli päässyt unohtumaan ennen kun luin siitä taas täällä!

Miten olisi suurimmat kirjapettymykset/turhin hypetys? Itse löysin Zadie Smithin Autograph Manin kirpparilta, ja kirjailijan muun tuotannon perusteella odotin aika paljon. Kirja oli iso pettymys, siitä puuttui kaikki se, mikä Smithin muista kirjoista teki hyviä. Samaa valitti kirjan lukenut ystäväni.

 
10. marraskuuta 2011 klo 11.40 , Blogger llaura kirjoitti...

Sophia: Adichielta on siis ehdottomasti luettava mun kans nuo muut :) ja kiitos tosta Sasson-suosituksesta kans, kuulostaa tosi hyvältä! Haydenin kirjat oonkin melkein kaikki tainnu jo lukea, Coelhoa kans, mutta siitä en itse jotenkin erityisesti lämpene :)

Helsingin parasta brunssia etsimässä: Hei nappaan tosta kyl ihan postausidean, jos vaan passaa, koska turhimmat hypetykset kiinnostais kans! onkin vähän epärealistista että kaikki lukemat kirjat ois aina hyviä tai suositusten arvoisia, oiskin mielenkiintosta kuulla enemmänkin muiltakin tollasia vinkkejä, mitä ei ehkä kannatakaan lukea! :)

 
10. marraskuuta 2011 klo 19.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hi, oli pakko kommentoida ku sut tossa joku aika sitte bongasin!
ihanaaa kirjasuosituksia, voi kun vois lukea enemmän hyvällä omatunnolla ku ei tenttikirjat aina kattos pahalla vierestä.
mulla on tällä hetkellä kesken zadie smithin on beauty, neljä ja puolsataa sivua tarinaa perheestä. vaikee sanoa vielä onko lukemisen arvonen, mutta asetelma on ainakin ihan kiinnostavan oloinen.
tartun varmasti jonohkin noista sun suosituksista jossain vaiheessa tässä! :)
ps. nähdään duunissa marras-joulukuussa ;)

 
12. marraskuuta 2011 klo 20.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oon kanssa lukenut nuo edelliset kirjat, ja ehdoton suosikkini oli sama kuin sulla. Suosittelisin lukemaan saman kirjailijan teoksen "purppuranpunainen hibiskus". Voisin suositella vielä muutamaa teosta, joista pidin paljon. Ehkä hieman kevyempiä, mutta kiinnostavia aiheita. Eli jos ehdit, niin kannattaa lukaista jossain vaiheessa Kathryn Stockettin "Piiat" ja Marjaneh Bakhtiarin "Toista maata". Kivaa v-loppua!

 
15. marraskuuta 2011 klo 13.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Noista kansoisat aja heimoista vaan sitä että kun noi kansat on kuitenkin niin suuria ja valtioiden raja eurooppalaisten kolonialistien määrittämiä niin eihän ne rajat määritä sitä kansaa juurikaan, varsinkin kun nigerian sisällä asuu juurikin monia kymmenien miljoonien ihmisten kokoisia kansoja joilla on yhteinen kieli.

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu