Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maailman herkuin salaatti

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Maailman herkuin salaatti

Olen lihansyönnin lopettamisen jälkeen rakastunut entistä enemmän kaikenlaisiin kevyisiin salaatteihin ja niiden lisäksi vielä enemmän juustoihin! Vegaaniksi en siis missään nimessä kykenisi ryhtyä, mutta nyt kun olen ollut jo pidemmän aikaa syömättä lihaa, ihmettelen miksen sitä ole jo aiemmin lopettanut, koska kasvisruoat vain yksinkertaisesti maistuvat aina paremmilta. Mutta sen kummemasta ruokaruoasta ei tällä kertaa ole kyse, vaan jostain niinkin iisistä, kuin halloumi-avokadosalaatista, jonka osaan jopa ihan itse tehdä! ..jos vain hermo kestää kuoria pussillinen pistaasipähkinöitä ;)



♥ kurkkua
♥ avokadoa
♥ pistaasipähkinöitä
♥ kirsikkatomaatteja
♥ suolaheinää
♥ grillattua halloumia
+ lihansyöjättäret voivat lisätä mukaan myös Kimmon herkkua pekonia, toimii varmasti!


Tarjoillaan niin, että halloumi on vielä lämmintä. Ja vaikka maidon kanssa, koska olen käsittänyt että suolaheinä on vähän samantapainen kuin raparperi, eli kaipaa maidon kalsiumia kaverikseen, jottei vie sitä elimistöstä?! Varsinkin jos meinaa napsia kyseistä heinää enemmänkin!

Mitä muita loistavia salaatti-/salaattiin sopivia ainesosavinkkejä teiltä löytyy jaettavaksi :)?

Tunnisteet:

27 kommenttia:

21. syyskuuta 2011 klo 15.06 , Blogger Ida / Pikkukolmiossa kirjoitti...

aaah, mikään missä on grillattua halloum-juustoa ei voi maistua pahalta ;)

http://hangingbyamoment-ida.blogspot.com/

 
21. syyskuuta 2011 klo 15.16 , Blogger Anna ja Anniina kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta!:) Tätä salaattia kokeilen varmasti:)

Anniina

 
21. syyskuuta 2011 klo 15.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

punnitse ja säästä kaupasta saa pistaasipähkinöita valmiiksi kuorittuina! :)

 
21. syyskuuta 2011 klo 16.29 , Blogger Janette kirjoitti...

namm! ps. ihana blogi sulla:)

 
21. syyskuuta 2011 klo 16.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

moi! mitä teette leevi-koiran kanssa, mitä puuhaulette päivisin, mitä aktivointia? :) kiinnostaa kuulla mitä muut tekee koiriensa kanssa.

 
21. syyskuuta 2011 klo 16.35 , Blogger Maiski / Nuotin vierestä kirjoitti...

Apua, miten hyvännäköinen salaatti! Halloumi on myös yksi omista lemppareistani :)

 
21. syyskuuta 2011 klo 16.36 , Anonymous anni kirjoitti...

MIKSI mä en osaa grillata halloumia tai vuohenjuustoa? Ikinä ei onnistu. Mikä on sun salaisuus? :D

 
21. syyskuuta 2011 klo 16.52 , Blogger llaura kirjoitti...

ida: sanoppa muuta!

Anniina: suosittelen!

anonyymi: oi, laiskempi versio :D kuulostaa hyvältä!

Janette: voi kiitos :)

anonyymi: Elvin, ei leevin ;) me lenkkeillään, siinäpä tuo lähinnä onkin. Elvi rakastaa eniten metsälenkkejä, joten niitä ja kalliomaastoja oon yrittäny suosia, mutta muuten siis toi on niin patalaiska eläin, et ei se meinaa edes jaksaa leikkiä ikinä..

Maiski: toi on herkuin, halloumi käy niin hyvin avokadon kanssa yhteen!

anni: Kimmo.. :D mutta siis paista öljyssä keskilämmöllä, tulee hyvää :)

 
21. syyskuuta 2011 klo 17.07 , Blogger Ida / Pikkukolmiossa kirjoitti...

Ainii pyysit salaattiohjeita, täsntulee yks ihan huippu juustojen ystäville. Fetajuustoa, halkaistuja viinirypäleitä, omenan paloja, valkohome juustoa ja tammenlehtisalaattia. Ihanan näköstä ja on meinaa myös hyvääkin ;)

 
21. syyskuuta 2011 klo 18.02 , Blogger emma kirjoitti...

oon ihan vesi kielellä täällä....

 
21. syyskuuta 2011 klo 18.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä oon parina viime päivänä valinnu yliopistoruokalassa kasvisvaihtoehdon koska se on ollu lisäaineeton ku taas liharuoista on löytyny aina muutama e-koodi! tehään kyllä itekin tosi paljon kasvisruokaa, mut on se lihaki joskus niin hyvää ettei voi kokonaan luopua :D tosin mä en ikinä oo oikein ees tajunnu jakoa kasvis- ja liharuokiin, mulle ruoan pääraaka-aine voi olla vaikka possu, lohi tai kukkakaali ja ateriat on yhtä kaukana toisistaan ku mitä vois olla vaikka possua tai nautaa sisältävät annokset keskenään, tää on nyt tosi sekavasti selitetty mut lähinnä kai yritän sanoo et on hassuu ku lihansyöjät joskus ajattelee et kasvisruoasta jotenki puuttuu se liha ku taas mulle ne kasvikset on sillee samanarvonen raaka-aine ku se lihaklöntsäkin :D

 
21. syyskuuta 2011 klo 19.34 , Blogger Sanna kirjoitti...

mä tykkään sellasesta halloumi-salaatista, mihin tulee avokadoa ja päärynää, ja jääsalaattia tms. en oo aikoihin tehny, voi olla että siihen tuli muutakin? mut ei kai? toi päärynän makeus ja halloumin suolasuus sopii mainiosti yhteen <3

 
21. syyskuuta 2011 klo 21.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa herkulle! Täytyykin kokeilla tätä joku päivä. Meinasin myös kokeilla juustokakkuohjettasi ja siihen liittyen olisikin yksi tyhmä kysymys. Teet pohjan dominokekseistä, mutta käytätkö tähän siis koko keksin vai poistatko sen valkoisen mönjän ja käytät vain sen keksiosan? :P

- Reetta

 
21. syyskuuta 2011 klo 21.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka Laura! Muistelisin että tykkäät lukea, niin pakko sanoa että Riikka Pulkkisen Raja kannattaa ehdottomasti lukea :)

 
22. syyskuuta 2011 klo 9.24 , Blogger diamond girl kirjoitti...

Aivan ihanalta kuullostaa tuo salaatti! Ehdottomasti kokeiluun tämä ihanuus :)

diamondgirl-janika.blogspot.com

 
22. syyskuuta 2011 klo 9.24 , Blogger llaura kirjoitti...

ida: nam, kuulostaa hyvältä! ton valkohomejuuston kanssa kävis mukaan viel mansikatkin, apua pakko ehkä kokeilla!

emma: hyvä kuulla :D

karpalokinuski: haha, jep :D meillä kans vähennettiin himas aluks tosi paljon liharuokia, ja sen jälkeen olikin omien periaatteiden takia helppo luopua lihasta kokonaan :) jengi kuvittelee usein, että kasvisruoka on pelkkiä kuivia kasvispihvejä ja porkkanaa, vaikka meidän ruokalajit on monipuolistunut ihan älyttömästi sen jälkeen kun ollaan alettu syömään pelkkiä kasvisruokia :D

hyppyselline: kuulostaa niin hyvältä, ihan pakko maistaa ton päärynän kanssa! :)

Reetta: koko keksi vaan murskaks ja voi sekaan :) voita/öljyä/margariinia voi laittaa hieman vähemmän kun ohjeessa sanotaan jos käyttää niitä dominoita, se täyte on sen verran rasvasta kuitenkin jos sit taas vertaa vaikka pelkistä kaurakekseistä tehtyyn pohjaan :)

anonyymi: kiitos vinkistä, pitää suunnata tässä joku päivä taas kirjastoon hakemaan lisää luettavaa :)

 
22. syyskuuta 2011 klo 11.05 , Blogger Sita kirjoitti...

Ei hele tulipa nälkä :D Ihanan yksinkertainen resepti, mie en jaksa ees lukea loppuun reseptejä jotka on kauhean pitkiä ja sisältää paljon ainesosia (tuo heinähommakin meinas saaha mut lopettamaan ku en tienny mikä se on :D mulle pitää vissiin tehä kaikki mahd. helpoksi) mutta tää vaikutti siltä että oikeasti vois kokeilla.

Milloin sie oot lopettanu lihan syönnin? Tekeekö enää mieli mitään liharuokaa?

 
22. syyskuuta 2011 klo 12.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi jumpe! eksyin tähän blogiin ensimmäistä kertaa ja heti oli tällainen herkullinen ja kuin minulle tarkoitettu postaus :D itsekin olen ollut lähemmäs vuoden kasvissyöjä ja vasta eilen söin halloumjuustosalaattia nam! Ja tuo sinun versiosi vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Itsekin olen havahtunut tähän ruokavaihtoehtojen mahdollisuuteen, ainoa ongelma on että olen surkea kokki ja tiedän hirmu vähän mistä ja miten voisi valmistaa. Onko sulla jotain sivustoa, kirjaa tms josta löydät herkkureseptejä? Olisi kivaa löytää joku sellainen, ettei viikoittainen ruokavalio koostuisi pelkistä salaateista :D ihan mahtavaa syksyä sulle, tulin tästä iloiseksi jostain ihmeen syystä näin paljon :D

 
22. syyskuuta 2011 klo 12.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

erilaiset siemenet on ihania salaateissa ja myös tärkeitä kasvissyöjille =) leipäjuusto-mansikka salaatti on aivan ihanaa. Laitoin siihen sellaista salaattisekoitusta missä oli mm. basilicaa ja rucolaa, sitten salaattisiemensekoitusta ja mansikoita sekä leipäjuustopaloja. "Kastikkeeksi" vähän oliiviöljyä ja mustapippuria ja nam!!

 
22. syyskuuta 2011 klo 13.57 , Blogger emmi-annina kirjoitti...

näyttääpä hyvältä! rakastan syvästi avokadoa ja halloumia! muita lemppareita salaatteihin on perus mozzarella,tomaatti,sipulit,siemenet (kurpitsa & auringonkukka!<3) basilika, rucola, mansikat, vesimeloni, cantaloupemeloni, päärynä, leipäjuusto ja suolapähkinät.

taidakin tehdä tänään salaattia..... :DD

 
22. syyskuuta 2011 klo 14.58 , Blogger Noora S kirjoitti...

ite siirryin vegeilijäks kolme ja puoli vuotta sitten, ja voin ihan rehellisesti sanoa että ruokavalio on monipuolistunu huimasti! ennen sitä tuli syötyä vaan lihaa + jotain tylsää lisuketta, nykyään sitä oivaltaa aina uusia ulottuvuuksia miten eri safkoja voi yhdistellä. sitä paitsi kasvisruuasta saa todellakin paremman makusta kuin lihasta, koska variaatioita on niin paljon enemmän. tosi kiva aina lukea että joku on luopunut lihasta, jee! =)

salaatti vinkkeihin: halloumin kanssa täydellistä on tietysti päärynä ja omena, avokadon kanssa suosittelen kokeilemaan currykikherneitä (jotka tekee näppärästi pannulla sipulin, tomaattipyreen, jeeran, kurkuman, currytahnan yms kanssa). ja pähkinäthän sopii kaikkeen! namnam

 
22. syyskuuta 2011 klo 15.34 , Anonymous S.C. kirjoitti...

Nam! Grillattu halloummi on ihan parasta =)

 
22. syyskuuta 2011 klo 16.23 , Blogger Anu kirjoitti...

Nam, toi näyttää&kuulostaa älyttömän hyvältä! Pakko väsätä itekin tuota :)

 
22. syyskuuta 2011 klo 17.58 , Anonymous piu kirjoitti...

Mun suosikkisalaatti on sellanen jossa on pohjana perussalaatti (kurkku, kirsikkatomaatti, rucola, tammenlehtee/lollorossoo tms) ja lisäksi juurikin halloumia ja tuoreita mansikoita. Aah täydellistä! Jos jostai saat mansikoita viel niin suosittelen kokeilee :)

 
22. syyskuuta 2011 klo 20.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei!
oon vasta ruvennu kirjottaan itelle blogia nii että se ei näy muille ku mulle, mutta silti mulla on tosi ruma toi ulkoasu. oon yrittäny hirveesti kattoa kaikki asetukset yms, ja oon saanut melkee kaikki ok paitsi ton kuvahommelin. tiedätkö/viitsitkö kertoa miten sen kuvan saisi näkymään esim noin kuin sinulla näkyy?:)
mulla se näkyy niin että se on aika pieni ja siitä pitää painaa. mut jos sen laittaa isommaks nii siitä kuvasta näkyy puolet koska se toi jännä arkistopalkki on siinä vieressä. vaikka sitä arkistoa ja sitä postauskohtaa vois kumpaaki siirtää vähä reunempaan tai siis että niitä mahtuis siirteleen mutta en pysty tai osaa siirtää niitä ?:D
mun blogin osote on blogspot ja vissiin se on myös bloggerissa se blogi ? en tajua noista eri blogspoteista ja lovineista ja bloggereista mitään, mutta toi yläjuttu näyttää sulla samalta ko mulla nii aattelin kysyy jos sä osaisit ja vihtisit neuvoo ?:)
kiitos etukäteen:D

 
22. syyskuuta 2011 klo 22.26 , Blogger llaura kirjoitti...

Sita: lopetin joskus huhti-toukokuussa? söin aluks jonkin verran kanaa, ja kesällä tuli kyl grillailtua makkaraa useempaankin otteeseen, mutta nyt syksyn tullen oon lopettanu sit kunnolla. lihaa lihana ei tee kyllä ollenkaan mieli, McFeast-hampparia joskus ja lihapullia.. :D

anonyymi: voi mä en tee ollenkaan ruokaa, meil kokkaa aina mies. :D eli sori, nyt ei pysty auttaa! oon kyl yrittäny nyt rueta kirjottelee noit Kimmon reseptejä ylös tänne bloginkin puoelle, tuu tänne sillon tällön kurkkii, ton "resepti"-tagin alle pitäis aina sillon tällön uusia herkkuja tulla :)

anonyymi: siemeniä löytyy usein kans salaateista joo, tässä ne oli nyt korvattu pähkinöillä :) mut toi sun leipäjuustosalaatti kuulostaa superilta, pakko kokeilla pian!

emmi: nammm! mä haluan jo ens kesän ja tuoreita mansikoita mun salaattiin! :D

norppi: nimenomaan, tuntu aluks melkein hassulta miten ruokavalio vaan monipuolistuu kun jättää lihan pois :)

S.C. niin on :)

Anu: suosittelen :)

piu: oi kiitos vinkistä!

anonyymi: lisään kuvat flickr.com:iin ja sieltä sit html-koodin kanssa blogiin :) leveemmäks kuvatilaa taas saa säädettyä niin et meet bloggeriin, sieltä ulkoasuun, sieltä siihen mallin suunnittelutyökaluun ja sielt "säädä leveyksiä" -kohta. "koko blogi" -kohdasta saat kirjotusalustaa suuremmaks, "sivupalkki" jutusta sit taas loogisesti sivupalkkia suhteessa pienemmäks niin kuva ei mee siihen päälle :) kysy jos jäi viel joku epäselväks! :)

 
23. syyskuuta 2011 klo 16.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiitos paljon! nyt osaan!:) ps. oon just se anonyymi joka tarvi apua bloginsa kanssa!:D

 

Lähetä kommentti

pst, ennen kuin jätät kommentin, lue tämä pieni FAQ/UKK :--)
Olen 178cm pitkä,
koirani on japaninpystykorva,
teen kollaasit ja muokkaan kuvani PhotoFiltrellä,
ja jos sinulle näkyy tässä blogissa valkoinen laatikko tekstin/kuvien päällä, en osaa tehdä sille mitään, mutta kokeile vaihtaa selainta vaikka Mozillaan siitä Exploreristasi, tai päivitä se omasi ainakin uudempaan versioon, josko se sitten auttaisi! :--)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu